marți, 22 martie 2011

"Nostalgia dupa dictatura": Senatorii din Comisii dau aviz negativ proiectului lui Ioan Ghise, dar sustin nevoia unei noi legi a presei - Media & Publicitate - HotNews.ro

"Nostalgia dupa dictatura": Senatorii din Comisii dau aviz negativ proiectului lui Ioan Ghise, dar sustin nevoia unei noi legi a presei - Media & Publicitate - HotNews.ro: "Exista zone de interventie a autoritatilor care ar facilita profesionalizarea jurnalismului - actualizarea Codului Ocupatiilor din Romania, ca sa reflecte schimbarile din industrie, in dezvoltarea de standarde ocupatonale pentru jurnalisti. Ar trebui sa incepem cu acele lucruri, nu sa trecem la lege, invocind faptul ca au trecut 20 de ani de cind am abrogat-o pe cea veche.
La rindul ei, comunitatea jurnalistica - jurnalisti, editori, manageri de presa deopotriva - trebuie sa dea un semnal de asumare a responsabilitatii - prin adoptarea si aplicarea cu sinceritate a Codului deontologic. In lipsa unor astfel de mecanisme, politicienii vor avea mina libera sa treaca la reglementarea profesiei prin lege."

Niciun comentariu: