duminică, 3 aprilie 2011

Dragoș Nedelcu: Ghiță are interese ascunse. “A vrut să-i atragă pe oameni de partea lui”

Dragoș Nedelcu: Ghiță are interese ascunse. “A vrut să-i atragă pe oameni de partea lui”: "
Sebastian Ghiță are intenții ascunse, sugerează Dragoș Nedelcu, vicepreședintele Consiliului de administrație Realitatea Media.
“Faptul că Sebastian Ghiță a preferat să plătească în avans ne pune pe gânduri și ne arată intenția dânsului de a face alte lucruri. (…) Mă face să cred că a făcut asta pentru a-și atrage angajații de partea lui”, a declarat Dragoș Nedelcu, vicepreședintele Consiliului de Administrație, într-un interviu pentru paginademedia.ro.
“Ghiță voia să plătească salariile, dar nu și datoriile către bugetul de stat pentru salariile pe luna februarie”, spune el.
Dragos Nedelcu:
Consiliul de Administrație al Realitatea Media se ghidează după principiile legii 31 a societăților comerciale. Nu răspunde nici la comenzi, nici la lucruri ilegale. Consiliul de Administrație nu face lucruri ilegale.”
Ce reprezintă legea pe care tocmai ați invocat-o?
Consilul de Administrație este răspunzător în fața legii de orice lucruri care pot aduce prejudicii societății, cum ar fi neplata taxelor aferente salariilor la bugetul de stat. Asta înseamnă.
Domnul Ghiță ar fi dorit să plătim salariile pe luna martie, dar nu și taxele la bugetul de stat, bineînțeles că ne-am opus. În plus, există un contract extrem de important pentru societatea media la care sunt administrator, aferent a trei canale de film.
Banii din care domnul Ghiță voia să plătească salariile (pe luna martie – n.r.), nu erau bani aduși de dânsul în societate, ci bani încasați de Realitatea Media de pe urma activității canalelor de filme. Acestea nu fac parte din contractul de management al domnului Sebastian Ghiță. In al doilea rând, l-am rugat pe domnul Ghiță ca acești bani să fie alocați plății furnizorilor de filme pentru că, în caz contrar, un business important al Realitatea Media era și este în pericol de a fi închis.
Prin urmare, atunci când domnul Ghiță sau Consilul de Administrație al Asesoft spun că nicio unitate de business a Realitatea Media nu a suferit pagube, doresc să-i reamintesc dânsului că prin neplata canalelor de filme și alocarea acestor venituri către salarii, dânsul a pus în pericol o unitate importantă de business a Realitatea Media.
Despre ce canale de filme vorbiți?
Este vorba de cele trei canale de filme CineStar pentru care Realitatea Media are contract cu principalii furnizori de cablu din România, un business din care acționarul majoritar, din cunoștințele mele, a investit peste 10 milioane de euro, deci mai mult decât a investit domnul Sebastian Ghiță în Realitatea Media.
Dacă eu, ca administrator și domnul Sorin Freciu, ca administrator, am fi acceptat ca aceste firme să nu fie plătite și s-a întâmplat asta, în final, ar fi înseamnat ca o unitate de business importantă să se închidă și să existe o pagubă de 10 milioane, ceea ce este foarte posibil în acest moment.
Până la urmă, noi am spus domnului manager că trebuie să plătim suma respectivă către unitatea de business.

Faptul că dânsul a preferat să plătească în avans ne pune pe gânduri

Ați plătit această sumă?
Nu, n-am plătit această sumă pentru că dânsul a plătit salariile pe Asesoft, dar nu a virat plățile anterioare și cred că la asta se referă și acționarul majoritar, n-a virat plățile aferente bugetului de stat. Am alocat o sumă importantă către plata la bugetul de stat și am informat ANAF-ul în acest sens.
Noi am făcut practic ceea ce trebuia să facă domnul Ghiță. Am alocat resursele financiare pentru a rămâne în legalitate.
Dar ce s-a întâmplat cu salariile?
Nu a fost nicio problemă, cred că domnul Ghiță se referă aici la plata în avans, pentru luna martie, a unor salarii către angajați, pe care dânsul a preferat să o facă. Salariile pentru luna martie trebuiau plătite de pe 15 aprilie. Faptul că dânsul a preferat să plătească în avans ne pune pe gânduri și ne arată intenția dânsului de a face alte lucruri.
Realitatea Media a plătit sau urmează să plătească salariile angajațiilor?
Realitatea Media este la zi cu salariile către angajați.
Urmează pe 15 să le livreze salariile?
Nu, au fost livrate în avans de către domnul Ghiță.
Dar e vorba de două societăți diferite…
A fost decizia dânsului care mă face să cred că a fost premeditată.

Acționarii Blue Link Comunicazioni sunt Ioana Vîntu cu 45,45%, Ionuț Codrin Vîntu cu 45,45% și Vitalie Dobândă

În ce sens premeditată?
Mă face să cred că a făcut asta pentru a-și atrage angajații de partea lui.
În timp ce declarațiile dânsului se bazează numai pe ceea ce crede dânsul că trebuie să spună, acțiunile și declarațiile noastre se bazează, în exclusivitate, pe acțiuni legale, pe care Consiliul de Administrație al societății Realitatea Media le ia pentru buna asigurare a activității, în timp ce declarațiile dânsului sunt doar despre lucruri pe care doar dumnealui le vede sau le crede. Noi ne bazăm strict pe buna funcționare în legalitate a societății.
A fost vorba de o blocare a salariilor?
Nu, a fost o chemare la discuții a dânsului pentru lămurirea pericolului în care se afă cele trei canale de filme.
Cine este actionarul majoritar despre care ați vorbit până în momentul de față?
Acționarii Blue Link Comunicazioni (compania care detine licenta Realitatea TV n. red) sunt Ioana Vîntu cu 45,45%, Ionuț Codrin Vîntu cu 45,45% și Vitalie Dobândă cu 9,09%.
Cine este Vitalie Dobanda?
Este reprezentantul acționarilor în Adunarea Generală a Acționarilor.

Ghiță voia să plătească salariile, dar nu și datoriile către bugetul de stat pentru salariile pentru luna februarie

Vorbeați de neplata salariilor aferente bugetului de stat, la ce perioadă va refereați?
Taxele aferente salariilor plătite pe luna martie, pentru luna februarie. Ne referim la plățile curente, de când domnul Sebastian Ghiță este manager, nu la datoriile pe care dumnealui spune că nu le-a preluat, ci la plățile aferente lunii februarie.
Canalele de filme nu fac parte din contractul domnului Sebastian Ghiță de management, prin urmare nu poate utiliza resursele finaciare ale acestui business.
El a împiedicat plata salariilor pentru această unitate de business din dorința de a plăti salariile. A vrut să plătească salariile dar nu și datoriile aferente altei unități de business care nu se află sub managementul său.
Eu vă vorbesc din punctul de vedere al Consiliului de Administrație, pentru că dânsul se referea la Consiliul de Administrație, că s-a opus plății salariilor.
Sebastian Ghiță a mai spus că acest Consiliul de Administrație nu are temei legal să dea oameni afară. Încă o dată, potrivit legii socităților comerciale, Consiliul de Administrație, directorul executiv are dreptul să angajeze și să concedieze oameni. În primul rând, în cazul lui Cătălin Popa și a Mădălinei Dulama nu a fost vorba de concediere, ci de suspendare pentru că domnul Sorin Freciu este președinte în Consiliul de Administrație, dar este și Președintele Executiv al societății. A preluat atribuțiile domnului Sorin Enache, de director general al Realitatea. Deci dânsul poate angaja și concedia.
Pe ce perioadă sunt suspendați cei doi?
Sunt suspendați până la Consiliul de Administrație, de marți.
Și atunci se va decide dacă ei vor rămâne în continuare la Realitatea?
Da, dar între timp am primit demisia din partea domnului Cătălin Popa.
Iar în cazul Mădălinei Dulama?
Mădălina, dacă mă întrebați pe mine, eu cred că este un foarte bun profesionist. Decizia Consiliului de Administrație nu s-a referit la persoane, ci la conducerea editorială. Suspendarea a fost făcută până când dânșii trebuiau să ne dea o explicație la Consiliul de Administrație de marți. Dacă strategia editorială a fost de tabloidizare sau nu?
N-a fost vorba decât de o suspendare până la Consiliul de Administrație. Le-am comunicat asta în ședință. Pentru că nu au fost numite două persoane, în schimb, pe locul lor, ci temorar Cristi Coman și Roxana Niculescu au preluat joburile lor, dar n-au fost numiți în aceste funcții.
"

Niciun comentariu: