joi, 7 aprilie 2011

MEDIA | Liga I, lovita si de TVR ! Postul public ofera doar 3 milioane de euro in loc de 10 mil. (3 ani)

MEDIA | Liga I, lovita si de TVR ! Postul public ofera doar 3 milioane de euro in loc de 10 mil. (3 ani): "


Televiziunea publică este dispusă să ofere un milion de euro pe sezon competiţional pentru a achiziţiona de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) pachetul nouă de meciuri din Liga I. Suma de un milion de euro pe sezon competiţional, respectiv trei milioane de euro pentru următoarele trei sezoane competiţionale, pe care conducerea TVR este dispusă să o ofere LPF va fi pusă în discuţie astăzi, de Consiliul de Administraţie.

La licitaţia organizată de LPF luni preţul de pornire pentru pachetul nouă de meciuri din Liga I – destinat TVR – a fost de 10,5 milioane de euro (3,5 milioane de euro/sezon competiţional) la care se adaugă TVA. Însă, Societatea Română de Televiziune (SRTv) nu a participat la licitaţia de luni, deşi a cumpărat caietul de sarcini pentru licitaţie, deoarece “condiţiile financiare şi constrângerile din caietul de sarcini sunt prohibitive”. “În cazul în care condiţiile financiare s-ar schimba semnificativ, am putea lua în calcul o reconsiderare a poziţiei”, au mai declarat reprezentanţii televiziunii.

Doar trei pachete vândute

Numai trei pachete au fost adjudecate luni, dintre cele nouă scoase la licitaţie de LPF. Astfel, RCS&RDS a câştigat primul pachet de meciuri din Liga I scos la licitaţie de Liga Profesionistă de Fotbal, Romtelecom, pe cel de-al doilea, iar Antena 1, pe ce de-al optulea, pentru celelalte pachete nelicitând nimeni.

La licitaţia organizată luni, de LPF, au participat societăţile SC Antena TV Group SA, SC

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, după încheierea licitaţiei, că participanţii s-au înţeles înainte şi a precizat că Adunarea Generală a Ligii va stabili dacă se va organiza o altă licitaţie sau meciurile nu vor mai fi scoase la vânzare. “V-aţi înţeles bine, ne-aţi tras-o de data aceasta, dar cine râde la urmă, râde mai bine. Oricum este bine că am vândut şi trei pachete, vă felicit încă o dată, sunt sigur că veţi veni şi data viitoare la o altă licitaţie, dacă o vom face. Nu ştiu ce va hotărî Adunarea Generală, drumul e lung. E clar că vor să scadă din preţul pachetelor, dânşii sunt cu banii, noi suntem cu produsul, nu ştiu dacă mă aşteptam la aşa ceva. E normal şi ce fac ei, şi ce facem noi”, a spus Dragomir.

Reprezentanţii televiziunilor, nemulţumiţi de ceea ce cumpără

DolceSport (Romtelecom) a cumpărat un singur pachet din drepturile TV ale Ligii 1 pentru următoarele trei sezoane. “Nu suntem nemulţumiţi de faptul că opţiunile au fost prea scumpe, ci de faptul că nu ştim ce cumpărăm. E vorba de sistemul de rotaţie al meciurilor pe fiecare etapă. Preţul e într-adevăr puţin cam piperat, dar din punctul nostru de vedere nu banii au fost principala problemă. Oricum noi ne-am atins obiectivul. Doream să avem şi ceva din Liga 1 pe lângă Liga Campionilor”, a declarat Vlad Enăchescu, directorul general al DolceSport, citat de HotNews.

În ceea ce priveşte participarea la o nouă licitaţie pentru drepturile TV, reprezentantul Dolcesport a adăugat: “Vom vedea ce va fi. Suntem deschişi la o nouă negociere”.

Sabina Petre, reprezentantul Antenei TV Group, societate ce a cumpărat a opta opţiune a spus că va analiza situaţia pentru a stabili dacă va mai participa sau nu la o eventuală licitaţie. Reprezentanta Antena 1 a precizat că există posibilitatea ca meciul pachetului achiziţionat să fie transmis pe Gsp TV. “La acest pachet pe care l-am achiziţionat azi avea acces Pro TV, Naţional, B1 şi Prima TV, cei care sunt şi pe satelit. E un pachet mixt. Noi am mers în cursă pentru că la Antena 1 este deja o obişnuinţă în ultimul timp să fie transmis fotbal. Avem şi Gsp TV care este un brand. Noi suntem un trust, un grup cu interese comune şi ne gândim să îl transmitem în continuare pe Gsp TV”, a conchis Sabina Petre.

"

Niciun comentariu: