luni, 4 aprilie 2011

Războiul de la Realitatea se dă în stenograme. Cine a falsificat semnătura lui Enache?

Războiul de la Realitatea se dă în stenograme. Cine a falsificat semnătura lui Enache?: "

Cine a falsificat semnătura lui Sorin Enache rămâne un mister, chiar şi în urma apariţiei unor înregistrări audio care ar fi surprins discuţiile dintre mai mulţi reprezentanţi ai Realitatea şi Laura Albani (directorul CNI Coresi).

Astăzi, pe adresa paginademedia.ro şi a mai multor ziare a venit un e-mail cu stenograma şi înregistrările ale unei presupuse discuţii care a avut loc, pe 21 martie, între Sorin Enache, Dragoş Nedelcu, Sorin Freciu şi Laura Albani.

Dragoş Nedelcu a confirmat pentru paginademedia.ro că înregistrările audio sunt autentice.

“Sunt surprins că au apărut aceste înregistrări, nu ştiu cine le-a făcut şi le-a publicat”, a spus vicepreşedintele Consiliul de Administraţie al Realitatea Media.

Pe de altă parte, Laura Albani spune că înregistrarea este un colaj făcut din mai multe discuții pe care ea le-a acut cu cei de la Realitatea Media.

Laura Albani a declarat pentru Evenimentul Zilei:

„Sunt absolut revoltată. Este o mistificare a cuvintelor şi frazelor, cum nu pot să cred. E un colaj din 10-15-20 de întâlniri pe care le-am avut de-a lungul timpului cu dânşii. Nu ştiu cum, cu ce tehnică se poate face aşa ceva, nu mă pricep”.

În stenograme se vorbeşte despre documentele care poartă “semnătura falsificată” a lui Sorin Enache prin care se renunţa la spaţiul în care se afla sediul Realitatea TV şi despre litigiile pe care societatea Coresi le are cu Realitatea Media pentru neplata unor datorii în valoare de 600.000 de euro.

Realitatea Media are două procese cu Coresi: unul de insolvenţă, care se va judecă pe 1 iunie, şi unul de evacuare care se va judeca pe 11 mai.

Dragoş Nedelcu a declarat pentru paginademedia.roRealitatea Media şi-a luat angajamentul să-şi plătească datoriile faţă de Coresi (societatea care administrează spaţiul de la Casa Presei Libere) până la termenul din iunie.

Din discuţiile surprinse în fişierele audio mai reiese şi faptul că Laura Albani le-ar fi ţinut partea celor de la Realitatea în faţa premierului Emil Boc, ca postul de ştiri să nu fie evacuat din Casa Presei Libere.

Directorul CNI Coresi a declarat pentru EVZ că „Încearcă să dea o tentă politică unui scandal din curtea dumnealor. Mai bine ar scăpa de neghina din propria curte. Spre exemplu, eu n-am vorbit niciodată cu premierul Emil Boc, aşa cum scrie acolo”.

Despre acest aspect, Dragoş Nedelcu a spus că nu ştie nimic şi că pe Laura Albani a întâlnit-o atunci pentru a doua oară în viaţa lui.

Cât despre situaţia juridică a spaţiilor comerciale în discuţie, Laura Albani declară: „Contract are Asesoft. A fost licitaţie, anunţată în ziar”.

Nedelcu a precizat pentru paginademedia.ro Asesoft are contract cu societaea Coresi din 11 februarie. Întrebat dacă a văzut acest document, Nedelcu a spus: “Este la poliţie, ne-a parvenit şi nouă o copie după el”.

Stenogramele primite de paginademedia.ro de la o adresa de Yahoo – realitateamedia@yahoo.com pot fi citite aici.

În continuare, înregistrările audio:

Click here to view the embedded video.

Click here to view the embedded video.

Click here to view the embedded video.

"

Niciun comentariu: