luni, 4 aprilie 2011

Super Euro Direct din sumarul zilei 4 aprilie

Posted: 04 Apr 2011 09:20 AM PDT
Comisia Europeana va reglementa printr-o Directiva creditul ipotecar. Romanii au implementat deja majoritatea prevederilor: ""​Criza financiară a arătat că un comportament iresponsabil al participanților la piață poate compromite bazele sistemului financiar, ceea ce duce la pierderea încrederii tuturor părților, în special a consumatorilor, și poate avea consecințe sociale și
economice grave. Numeroși consumatori și-au pierdut încrederea în sectorul financiar, iar unii împrumutați s-au aflat în situația de a nu-și mai putea rambursa împrumuturile, astfel că numărul cazurilor de neplată și de vânzări forțate a crescut", se arata intr-o propunere de Directiva a Comisiei Europene care sa reglementeze creditul ipotecar. Legislatia romana include deja o buna parte din recomandari, fie venite dinspre BNR fie dinspre ANPC."
Posted: 04 Apr 2011 09:17 AM PDT
UE nu mai importă alimente din Japonia. Vezi de ce.: "Cel putin 25 de state au restrictionat importurile de produse alimentare provenind din Japonia, din cauza scurgerilor de substante radioactive de la centrala nucleara Fukushima, grav avariata de cutremurul din 11 martie.
Potrivit agentiei de presa Kyodo, restrictiile se extind, in timp ce guvernul a cerut statelor sa se supuna regulilor Organizatiei Mondiale a Comertului, care interzic tarilor membre sa impuna restrictii de import fara o baza stiintifica.
Totusi, si Guvernul nipon a cerut ..."
Posted: 04 Apr 2011 09:17 AM PDT
CE vrea pana la anul un plan de urgenta european pentru lupta cu criminalitatea informatica: "Comisia Europeana sustine elaborarea, pana in 2012, a unui plan de urgenta european in caz de incidente cibernetice, care se va baza pe planurile de urgenta nationale si indeamna organizarea de exercitii regulate de simulare a unor atacuri cibernetice, arata un raport al CE care evalueaza ce progres au facut tarile Uniunii in lupta cu criminalitatea informatica si ce pasi ar trebui facuti pe viitor."
Posted: 04 Apr 2011 09:11 AM PDT
CE acordă un ajutor suplimentar de 10 milioane de euro pentru Japonia.: "Comisia Europeana a decis luni sa aloce un ajutor suplimentar de 10 milioane de euro pentru Japonia, informeaza Agerpres.
Prin acest gest, Comisia intinde o mana de ajutor autoritatilor nipone care fac eforturi pentru depasirea consecintelor puternicului seism de 9 grade, urmat de tsunami, ce a devastat nord-estul arhipelagului nipon la 11 martie.
Aceste resurse ar urma sa ajunga la peste 30.000 de persoane care traiesc in adaposturi provizorii si depind de ajutoarele de hrana, apa si ..."

Niciun comentariu: