marți, 17 mai 2011

Academia Cațavencu face 140.000 de euro, fără TVA

Academia Cațavencu face 140.000 de euro, fără TVA: "
Licitația pentru vânzarea brandului Academia Cațavencu va porni de la 140.000 de euro, fără TVA. Aceasta a fost evaluarea mărcii, aprobată, ieri, de Adunarea Creditorilor Cațavencu S.A.
Nu oricine va putea participa la licitația pentru vânzarea mărcii.
Paginademedia.ro vă prezintă în continuare când va avea loc licitația, în ce condiții și cât valorează celelalte active ale Cațavencu SA, în afară de marcă:
Din portofoliul Cațavencu S.A., cea mai valoroasă este marca. Brandul Academia Cațavencu a fost evaluat la 140.000 de euro, fără TVA. De la acest nivel va porni licitația publică cu strigare.
Mașinile, birotica și alte bunuri au fost evaluate la câteva zeci de mii de euro. Mai valoros este un apartament deținut de firmă.
  • Mașini, birotică etc: 20.000-30.000 de euro
  • Apartament Ștefănești, complex Cosmopolis, 114.000 de euro.
Licitația pentru brand nu va fi accesibilă oricui. Există o condiție de bază: experiență de cel puțin trei ani în presă.
  • Cel care cumpără marca Academia Cațavencu trebuie să aibă o experiență în publicistică națională de cel puțin trei ani.
  • Anunțul licitației va fi publicat în aceste zile. Prima licitație va fi organizată la 10 zile după apariția anunțului.
  • Va fi licitație publică cu strigare. Dacă bunurile nu se vând integral la prima licitație (în jur de 27-30 mai), vor fi organizate, săptămânal, alte patru ședințe, până la vânzarea tuturor activelor.
  • Cei interesați trebuie să depună o garanție de 30% din valoarea de pornire a bunului pe care doresc să îl cumpere.

Academia Cațavencu continuă să apară

Dispute aprinse pe tema continuării apariției titlului în condițiile falimentului. Adunarea Generală a votat, ieri, continuarea apariției revistei Academia Cațavencu și în condițiile în care firma este în faliment.
Trei foști salariați la Cațavencu SA (în prezent la Kamikaze), în calitate de creditori (au de recuperat salarii) au susținut că apariția revistei este ilegală după faliment, conform sentinței de judecată.
Argumentul celor are au susținut că apariția este ilegală: hotărârea judecătorească care spune că societatea nu poate funcționa decât pentru formalitățile de lichidare, dar și un punct de vedere de la ANAF. Dacă societatea este dizolvată, cine plătește salariile și tipografia?, au întrebat ei.
Argumentul celorlalți creditori: în condițiile de acum, Academia Cațavencu nu produce pierderi. Lichidatorul judiciar își asumă continuarea apariției.
Din punctual de vedere al ANAF, prezentat la Adunarea Creditorilor:
“Falimentul societăţii presupune efectuarea operaţiunilor de lichidare a patrimoniului societăţii, care privesc plata creditorilor şi împărţirea soldului între asociaţi. În această fază, societatea continuă să îşi păstreze personalitatea juridică, dar ea este subordonată cerinţelor lichidării, activitatea acesteia rezumându-se la operaţiunile de transformare a bunurilor societăţii în lichidităţi şi de distribuire a lor către creditori, cu excluderea desfăşurării în continuare a activităţii lucrative.
În aceste condiţii, apreciem că la acest moment nu mai există un temei legal în baza căruia publicaţia “Academia Caţavencu” să mai poată fi editată, iar aceasta independent de o dispoziţie expresă a instanţei în acest sens.”
"

Niciun comentariu: