luni, 2 mai 2011

Expozitie de 1 mai


Anul acesta de 1 mai botoşnenii s-au putut bucura de o exploziţie in aer liber. Expoziţia a avut loc in zona Popăuţi. .Staţiunea e  cunoscută pentru creşterea in in numar mare a ovinelor şi caprinelor.
     La expoziţie au participat şi oameni importanţi din politică precum Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal şi deputatul Florin Ţurcanu.
     Ţăranii au adus cele mai frumoase animale din gospodării pentru a fi admirate de orăşeni. Aceştia din urmă  s-au dovedit incantaţi de modul in care au ales sa marcheze crescătorii de animale ziua de 1 Mai. Târgul  se organizează la Botoşani de 6 ani .
    Vizitatorii au vazut atat oi de rasă superioară, cai, caini şi vitei  dar şi o expozitite impresionantă de pielicele.
Cei interesaţi au putut cumpara animalele expuse insă cei mai muţli s-au bucurat de caşul proaspăt si alimentele tradiţionale scoase la vanzare.
   Curioşii care au venit la expozitie au fost serviţi cu mici si bere intocmai ca la o sarbătoare campenească. Ei au avut parte şi de un concert de muzica populară.
Gospodarii s-au laudat cu cei mai grasuni purcei, chiar şi deputatul Florin Turcanu a adus la expozitie doua exemplare din ferma sa.
   Porunbeii din rasele cele mai rare au atras curiozitatea copiilor care au fost fascinaţi şi de prepeliţe şi ouale acestora.
   Anul viitor gospodarii au promis că vor veni cu animale şi mai frumoase dar si cu maşini noi de prelucrat pamântul care le vor face munca mai uşoară.

Geanina  Conţac

Niciun comentariu: