miercuri, 18 mai 2011

Intact şi Ringier, aliaţi într-un proiect de distribuţie

Intact şi Ringier, aliaţi într-un proiect de distribuţie: "

Grupurile Intact și Ringier vor fi partenere într-un proiect de distribuție. „Împreună cu Ringier și cu încă un mare editor de reviste lansăm un proiect în distribuție în luna august. Nu pot să vă spun decât că este vorba despre «curățarea» și consolidarea pieței de distribuție“, a declarat Codruț Șereș, director general Intact Media Group, pentru Money Express.

Din articolul care analizează piața de distribuție din România, în care mai sunt citați, printre alții, Claudiu Șerban (Evenimentul zilei și Capital) și Peter Imre (Adevărul Holding):

Claudiu Șerban, director general Evenimentul zilei și Capital:

„Ne am concurat aiurea între noi pe zona de distribuție. Dacă am fi fost cu toții uniți într un proiect comun de infrastructură de distribuție, am fi fost într o situație mult mai bună acum, pentru că ne am fi putut gestiona mai bine veniturile“.

Peter Imre:

Adevărul Holding va aloca, anul acesta, 7 milioane de euro pentru distribuţie.

“Chiar dacă plăcinta e mai mică, noi vrem o bucată mai mare“, spune Imre, care aduce următorul argument: “Bunurile de larg consum se vând în 90.000 de POS uri (puncte de vânzare), iar presa se vinde în doar 1.600. De aici și planurile de investiții, în jur de 10 milioane de euro anul acesta, din care șapte milioane sunt alocate dezvoltării distribuției”.

Adrian Rus, de la Medien Holding (editor România liberă)

„Este aproape tragic ce s a întâmplat în ultimii ani. Au apărut firme de distribuție, angrosiști, nu difuzori de presă, care au căpușat sistemul. Modul de operare este simplu: țeparii își fac o firmă, lucrează un an și apoi o închid, păstrându și încasările din ultimele luni. Noi ne alegem astfel cu găuri, pentru că nu ai ce să execuți la aceste firme. Mai rău e că aceleași personaje își fac alte firme și continuă cu țepele“.

Articolul complet, pe MoneyExpress.

"

Niciun comentariu: