miercuri, 16 ianuarie 2013

“Italia, pământul făgăduinţei”- filme despre românii din Peninsulă VIDEO

“Italia, pământul făgăduinţei”- filme despre românii din Peninsulă VIDEO:

Şase lungmetraje produse în perioada 2004 2010 vor fi prezentate la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, în cadrul evenimentului "Italia, pământul făgăduinţei? Sosirea românilor în Italia în ecranizări cinematografice".
La gala de deschidere a festivalului unde intrarea este liberă va fi proiectat filmul "Mar Nero", în regia lui Federico Bondi, cu Dorotheea Petre, Ilaria Occhini şi Maia Morgenstern. La proiecţiile care vor urma, găzduite de sala "Elvira Popescu", este prevăzută participarea unor protagonişti şi a unor autori ai filmelor prezentate, cu care publicul va avea ocazia să dialogheze, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Seria de filme, care vor fi proiectate între 23 ianuarie şi 16 februarie, îşi propune să reflecteze, prin intermediul limbajului cinematografic, asupra importantei mişcări de migrare dinspre România către Italia, ţară gazdă care în trecut a trăit la rândul său experienţa unei migrări masive către Americi. Titlul ales reprezintă leitmotivul tuturor poveştilor prezentate, exemple de întâmplări care descriu incertitudinea separării, speranţa într-un viitor mai bun, hotărârea de a lăsa în urmă o situaţie grea şi, în acelaşi timp, impactul traumatizant cu o nouă realitate, care nu este întotdeauna "un pământ al făgăduinţei".
Instrumentul

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu: