marți, 11 iunie 2013


România va fi împărţită în opt sau nouă regiuni, iar procesul reorganizării administrative s-ar putea încheia la finalul acestui an. Informaţiile au fost dezvăluite de vicepremierul Liviu Dragnea, responsabil de acest proiect-mamut. Mizele care stau în spatele demersului sunt legate de banii care vor urma să ajungă pe mâna viitorilor preşedinţi de regiune: fonduri europene, din următorul palier financiar 2014-2020, în valoare de 39 de miliarde de euro mai uşor de accesat. Şi asta pentru că Bruxelles-ul doreşte să discute direct cu regiunile, nu doar cu Bucureştiul.
Ministrul Dezvoltării Regionale a desenat opt regiuni şi reşedinţele acestora. Astfel, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova, şi Iaşi au fost indicate de acesta ca fiind capitalele regionale. În plus, pe harta desenată de vicepremier judeţele Constanţa şi Tulcea formează aceeaşi regiune, iar Sibiul este capitala Transilvaniei Centrale, în detrimentul Braşovului.
O altă idee nouă este împărţirea regiunii Muntenia în două, cu o reşedinţă la Piteşti şi alta la Galaţi.
"Regiunile vor fi opt sau nouă. Urmează în perioada următoare să finalizăm analiza. Pentru un asemenea proiect, care este poate cel mai important proiect de ţară de la Revoluţie încoace, suportul publicului este important", a declarat Liviu Dragnea.
"Criteriile pe care le-am avut în vedere
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
O moldoveancă a cucerit SUA cu frumuseţea ei FOTO
Una dintre cele mai de succes moldovence din lume a reuşit să trăiască din plin visul american, graţie frumuseţii.
Xenia Deli, în vârstă de 23 de ani, a cunoscut succesul în urmă cu un an, atunci când a ajuns în SUA. Ea spune că America se transformă treptat în casa sa, deşi Moldova va rămâne întotdeauna în sufletul său.
Câştigă şi 4 mii de dolari pe zi
Tânăra este bine cotată, dar pentru statutul acesta munceşte foarte mult, ajungând ca deseori să se odihnească numai în avion. Este solicitată pentru diverse reviste, cataloage de modă şi a devenit imaginea unor branduri influente. „Se plăteşte destul de bine. Dacă pozez pentru un catalog din Columbia, spre exemplu, atunci primesc 3 sau 4 mii de dolari pe zi.
Când vine vorba de brand-uri importante, precumVictoria’s Secret sau Buffalo a căror imagine sunt, atunci onorariul meu este de patru sau chiar cinci ori mai mare”, a mărturisit ea pentru Perfecte.md. Xenia Deli îşi continuă ascensiunea în lumea modelingului pentru a-şi îndeplini visul. „Acum sunt imaginea liniei pentru tineret şi adolescenţi, însă îmi doresc să ajung îngeraş Victoria’s Secret şi să fiu
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Rapid este istorie. Echipa a retrogradat şi riscă să rămână fără stadion
Rapid Bucureşti, una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din România, riscă să rămână doar un nume, din cauza problemelor financiare. Mai întâi a plecat o mare parte din jucători, pentru că nu şi-au primit salariile, după care echipei nu i-a fost acordată licenţa, fiind retrogradată în Liga 2, iar recent rapidiştii au fost anunţaţi că au rămas şi fără dreptul de a mai evolua pe stadionul din Giuleşti.
Rapid Bucureşti este un club de fotbal ce a fost fondat în 1923 şi a câştigat de 4 ori titlul (de 3 ori Campionatul României – 1967, 1999 şi 2003 şi în 1942 un campionat de război) şi de 13 ori Cupa României. Cea mai mare performanţă a echipei, la nivel European, a fost înregistrată în 1940, când a reuşit calificarea în finala Cupei Europei Centrale nedisputată din cauza celui de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, în 2006, Rapid a ajuns în semifinalele Cupei UEFA, fiind eliminată de Steaua.
Fără stadionul din Giuleşti
Echipa de fotbal Rapid nu mai poate evolua pe stadionul „Valentin Stănescu” din cauza restanţelor financiare faţă de CS Rapid. După retrogradarea din Liga I, echipa de fotbal se confruntă cu o altă
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

Niciun comentariu: