marți, 11 iunie 2013

De la 12 la 30 de salarii compensatorii trebuie să primească angajații disponiblizați din companiile publice, potrivit contractelor colective de muncă. Pentru stat, concedierile presupun un efort de sute de milioane de lei
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Detalii ŞOCANTE în cazul femeii TRANŞATE din Argeş. Ce a spus criminalul la reconstituire.
Barbatul acuzat ca a violat-o, ucis-o si transat-o pe femeia al carei cadavru a fost gasit, fara cap si membre, in raul Arges, a descris in amanunt, la reconstituire, ce a facut din momentul in care a luat victima la ocazie si pana cand a aruncat fragmentele de cadavru. Florin Minzararu, care si-a recunoscut faptele, a fost dus, marti, pentru reconstituire, la apartamentul sau din Topoloveni si la podul de la Cateasca, unde a fost aruncat trupul victimei, potrivit Romania TV. Insotit de o ...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
INCREDIBIL. Apă de la robinet vândută drept apă plată
Un control al inspectorilor de la Direcția Sanitar Veterinară din Brașov a scos la iveală un fapt incredibil: mai multe magazine din oraș comercializau apă de la robinet îmbuteliată sub eticheta de apă plată.
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Un puştan de 15 ani a încercat să violeze o fată de 19. Isprava s-a terminat prost pentru băiat
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au trimis ieri în judecată un adolescent acuzat de tentativă la viol. Cosmin-Mircea Odăgeru a încercat să întreţină raporturi sexuale cu o fată din sat de la el în apropierea...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

TODAY

Un singur elev a fost eliminat la proba orală de limba română de la bacalaureat
Doar un candidat din cei 72.183 prezenți la prima probă orală, cea de limba și literatura română, a fost eliminat, luni, la bacalaureat.
elev eliminat bacConform datelor furnizate de Ministerul Educației, dintre candidații prezenți, unul a fost eliminat, deoarece avea asupra sa un telefon mobil.
Metodologia examenului de bacalaureat precizează că este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări – manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. -, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice alt mijloc electronic de calcul/comunicare.
Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu.
Proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română se desfăşoară în perioada 10 – 12 iunie.
În prima zi de examinare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A) din cadrul examenului național de bacalaureat 2013 s-au prezentat, până la ora 15.00, 72.183 de absolvenți de clasa a XII-a.
Pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat, în sesiunea iunie – iulie 2013, s-au înscris 187.898 elevi, repartizaţi în 585 de centre de examen.
The post Un singur elev a fost eliminat la proba orală de limba română de la bacalaureatappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Confruntări violente la Istanbul
S-au reluat protestele violente în Piaţa Taksim, dintre polițiști și protestatari. Forțele de ordine au reușit să preia controlul asupra pieței după ce au folosit gaze lacrimogene.
proteste violente turciaPolițiștii au pus stăpânire, marți dimineață pe Piaţa Taksim, la Istanbul, centrul mişcării de protest împotriva Guvernului care afectează Turcia de 12 zile.
Poliţiştii, urmaţi de vehicule blindate prevăzute cu tunuri de apă, au luat cu asalt baricadele ridicate de manifestanţi pe anumite bulevarde ce duc spre piaţă.
Guvernatorul Istanbulului Hüseyin Avni Mutlu a subliniat că obiectivul operaţiunii este să îndepărteze pancartele şi desenele din piaţă nu și protestatarii.
Nu ne vom atinge în niciun caz de Parcul Gezi, iar (în Piaţa) Taksim nu vă vom atinge absolut deloc. Începând din această dimineaţă, sunteţi încredinţaţi fraţilor voştri poliţişti”, a declarat guvernatorul.
Numeroşi tineri s-au dispersat pe străzi în apropierea Pieţei Taksim şi ripostau aruncând cu pietre şi cocteiluri Molotov spre poliţişti, care au început să utilizeze tunuri cu apă.
Operaţiunea în forță a poliției vine după ce premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat că se va întâlni marţi cu reprezentanţii manifestanţilor care îi cer demisia.
Protestele, care iniţial erau faţă de reducerea suprafeţelor verzi din Parcul Gezi – unde există planul de reconstruire a cazarmei otomane Topçu Kişlasi, care ar deveni un complex turistic, având inclusiv un mall - au devenit o acţiune îndreptată împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, criticat pentru politicile cu caracter islamist.
Erdogan a anunţat că este dispus să renunţe la planul de construire a unui mall în cadrul complexului, precizând că poate decide construirea unei moschei în locul mall-ului.
Acuzat de atitudine islamistă, Erdogan a dat asigurări că este determinat să respecte caracterul laic al statului turc.
Disperat de faptul că de 12 zile, protestele continuă și devin din ce în ce mai numeroase, premierul turc a spus că răbdarea lui are limite, după care i-a jignit pe protestatari făcându-i jefuitori și hoți.
Până azi, peste 4,5 milioane de persoane şi-au declarat sprijinul pentru Rezistenţa în faţa defrişării Parcului Gezi din Istanbul. 603 proteste au avut loc deja în 77 de oraşe din Turcia. 120.000 de poliţişti au participat la operaţiunile de menţinere a ordinii publice iar 4.500 de persoane au fost reţinute, dintre aceștia 75 de oameni arestaţi, 1.750 de răniţi și3 oameni, între care şi un poliţist, au murit.
The post Confruntări violente la Istanbul appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Scumpirea alimentelor a urcat inflația la 5,32%
În luna mai, rata anuală a inflaţiei a avansat la 5,32%, de la 5,29% la nivelul lunii aprilie, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Tudor Gheorghe: „Aş legaliza bătaia în şcoală”
Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Viaţa liberă din Galaţi, artistul vorbeşte despre modele pe care le-a avut în viaţă şi despre ce ar trebui făcut ca societatea românească să arate altfel.
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Maghiarii din Harghita, Covasna si Mures "se tem de o asimilare foarte perversa", prin proiectul regionalizarii. O spune intr-un interviu la RFI presedintele UDMR, Kelemen Hunor. El avertizeaza ca oamenii ar putea iesi in strada, daca Tinutul Secuiesc va fi "asimilat spre Brasov, Buzau sau Neamt".
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

Niciun comentariu: