marți, 11 iunie 2013

Un bărbat din judeţul Neamţ a fost arestat preventiv, luni, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti, la propunerea procurorilor Parchetului General, el fiind acuzat că şi-a ucis fosta soţie, deşi cadavrul acesteia nu a fost găsit, după un an şi jumătate de la dispariţie.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Codul galben de furtună, emis luni pentru cea mai mare parte a ţării, cu excepţia a nouă judeţe din vest şi sud-est, este valabil până miercuri, la ora 23.00, potrivit unei avertizări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Peste 50.000 de români au semnat până în acest moment pentru susținerea unui proiect legislativ care vizează apropierea definitivă a Basarabiei de România.
semnaturi sustinere basarabiaVoluntarii campaniei au reușit să strângă peste 50 000 de semnături pe parcursul unei luni și jumătate din majoritatea județelor din țară, dar și din diasporă. Obiectivul final al acestui demers este colectarea a cel puțin 100.000 de semnături care să sprijine în Parlamentul României inițiativa legislativă cetățenească.
Facilitarea procesului de obținere a vizelor pentru românii de peste Prut, recunoașterea cetățeniei române, crearea unor instituții care să se ocupe strict de relațiile cu Republica Moldova, dar și o serie de reglementări a căror scop va fi apropierea celor două maluri de Prut și ruperea cortinelor care despart în continuare cele două state românești reprezintă aspecte ale pachetului legislativ.
Campania de colectare a semnăturilor este organizată de către Platforma Civică Acțiunea 2012, o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România.
The post Peste 50.000 de români susțin un proiect ce vizează apropierea definitivă a Basarabiei de România appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Cod portocaliu de inundații pe 23 de râuri din România
Apele Române au emis marți, un cod portocaliu de inundații, valabil pentru 23 de râuri care străbat mai multe județe din România.
cod portocaliu inundatiiPotrivit avertizării hidrologice, scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri se vor înregistra pe unele râuri  din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Lăpuş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Suceava, Moldova, Bistriţa, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE şi COTELOR DE INUNDAŢIE
Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, INHGA a emis o Avertizare Hidrologică, pentru perioada11.06.2013 ora 15:00 – 12.06.2013 ora 18:00, după cum urmează: 
Se menţine COD GALBEN pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru (judeţele Sălaj, Satu Mare, Bihor), Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş Severin), Jiu superior şi afluenţi (judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi) şi afluenţii Oltului din judeţele Gorj, Vălcea şi Olt şi pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova şi Bistriţa (judeţul Suceava).
Se instituie COD GALBEN începând cu data de 11.06.2013 ora 18:00 pe râul Desnăţui (judeţul Dolj) şi pe râurile din bazinele hidrografice superioare şi mijlocii ale: Argeşului, Dâmboviţei, Ialomiţei şi Prahovei (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova).
Se instituie COD PORTOCALIU începând cu data de 12.06.2013 ora 00:00 pentruriscul de producere de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie şi creşteri rapide de niveluri pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Cerna (judeţul Caraş Severin), Jiu superior (judeţele Hunedoara şi Gorj), afluenţii Jiului din judeţele Gorj şi Mehedinţi, afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Gorj, Vâlcea şi Olt.
Din cauza gradului de instabilitate accentuat, cu precipitaţii sub formă de aversă şi caracter torenţial, fenomenele se pot produce izolat şi în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal şi munte din centrul şi nordul ţării.
The post Cod portocaliu de inundații pe 23 de râuri din România appeared first onexclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

Niciun comentariu: