luni, 17 iunie 2013

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca va propune o discutie in Biroul Permanent National (BPN) al partidului, ca urmare a demisiei lui Andrei Marga de la conducerea Institutului Cultural Roman (ICR). Nicolai a subliniat ca demisia presedintelui ICR vine ca raspuns la propunerea senatorilor din comisiile de cultura si politica externa, care au votat revocarea lui Marga de la conducerea insitututului si reprezinta 'o maniera grosolana de debarcare de la ...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

TODAY

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, trimişi în judecată pentru dezafilierea Universității Craiova
Mircea Sandu, preşedintele FRF, şi Dumitru Dragomir, şeful LPF, au fost trimişi în judecată, luni de către DNA, sub acuzaţia de abuz în serviciu, în dosarul dezafilierii Universității Craiova.
sandu si dragomirProcurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Mircea Sandu și a lui Dumitru Dragomir, în sarcina cărora s-au reținut infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor formă calificată, infracțiunea de folosire a influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite și infracțiunea de sustragere de sub sechestru.
”La data de 20 iulie 2011, la o ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal s-a hotărât excluderea provizorie a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. Excluderea a fost pusă pe seama încălcării grave a statutului Federației, fără a se detalia și motiva în ce au constat încălcările și gravitatea lor. Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea căreia nu s-au respectat prevederile statutare, inculpații Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, în calitatea lor de conducători ai Federației Române de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal și-au folosit influența și autoritatea față de ceilalți membri ai Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. Convingerea membrilor Comitetului Executiv s-a format doar pe baza materialului succint încheiat de un consilier juridic și pe susținerile celor doi reprezentanții ai FRF, respectiv LPF, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir. La baza acuzațiilor formulate împotriva S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A au stat o serie de acțiuni civile intentate de club fostului antrenor și manager, acțiuni care au fost prezentate, în mod nereal, ca fiind îndreptate împotriva federației, ceea ce a fost considerat de cei doi inculpați drept încălcare gravă a statutului.”, se arată în rechizitoriul DNA.
Deși măsura urma să fie supusă validării Adunării Generale a Federației Române de Fotbal, ea fiind una provizorie, Comitetul Executiv a stabilit că respectiva hotărâre intră în vigoare de la data adoptării sale, respectiv 20 iulie 2011.
Ulterior, la data de 25 iunie 2012, printr-o sentință civilă, Curtea de Apel București a stabilit că măsura excluderii provizorii a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A., a fost adoptată cu „un manifest exces de putere, iar prin punerea sa în aplicare s-au produs deja consecințe iremediabile din punct de vedere material și al activității sportive, care se perpetuează în timp”.
Concret, urmare a deciziei de excludere a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. din Federația Română de Fotbal, contractele civile dintre S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. și jucătorii săi de fotbal au fost desființate, iar jucătorii au fost legitimați la alte cluburi sportive, fără nicio contraprestație aferentă drepturilor federative ale acestora. Toate acestea, în condițiile în care drepturile federative fuseseră puse sub sechestru legal, aplicat pe seama clubului craiovean, ca urmare a existenței unor obligații față de bugetul statului.
Mai precis, la data de 31 ianuarie 2011, Direcția Generală a Finanțelor Publice Dolj, dispusese sechestrarea bunurilor mobile ale S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. și totodată indisponibilizase un număr de 39 de jucători de fotbal care aveau încheiate contracte civile cu clubul respectiv, sub aspectul valorii de contract, ca drepturi federative apreciate la suma de 15.800.000 lei.
Suma respectivă de 15.800.000 lei este considerată a fi prejudiciu cauzat prin infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. 
Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile ale inculpaților Sandu Mircea, Dragomir Dumitru și ale Ligii Profesioniste de Fotbal. 

Procurorii DNA au deci să-i scoată de sub urmărirea penală pe cei 10 membri ai Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, prezenți la ședința din 20 iulie 2011 și-au exercitat votul referitor la excluderea S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. numai ca urmare a exercitării influenței și autorității de către Mircea Sandu și Dumitru Dragomir.
Dosarul lui Sandu și Dragomir a fost trimis spre judecare la Judecătoria Sectorului 2 București.

The post Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, trimişi în judecată pentru dezafilierea Universității Craiova appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Băsescu face referendum cu o săptămână înaintea celui pentru noua Constituție
Traian Băsescu își dă arama pe față și recunoaște că rolul referendumului pentru parlament unicameral are menirea de a bloca revizuirea și validarea noii Constituții a României.
basescu - referendum 2013Băsescu nu se mai grăbește cu referendumul și asta pentru că Parlamentul a amânat un vot de validare a noii Constituții abia în septembrie.
Înţeleg că la Comisia juridică a fost aprobat referendumul, sper să fie un vot şi în plen, indiferent cum ar fi, dar m-ar bucura să fie pozitiv, numai pentru buna colaborare între preşedinte şi Parlament, sunt convins că voi primi acest semnal de înţelegere din partea Parlamentului. Referendumul va fi declanşat după ce se întâmplă două lucruri. Primul este legat de adoptarea noii legi a referendumului, iar al doilea – adoptarea de către Parlament a Constituţiei revizuite. După ce aceste evenimente se petrec, voi lua decizia cu privire la dată. Ce vă pot spune este că nu există, din punctul meu de vedere, nicio diferenţă între referendum validat cu 30% sau cu 50%, voi declanşa referendumul în ambele condiţii, dacă voi constata că Parlamentul nu respectă referendumul din 2009”, a spus Băsescu luni, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Cotroceni.
După ce a spus că se bucură că  a primit undă verde de la comisia juridică, Băsescu a spus că: Referendumul pe care eu îl voi propune românilor va fi cel puţin cu o săptămână înaintea referendumului pentru Constituţie.
Cât privește asumarea unui eșec în privința invalidării referendumului, Băsescu a spus că: În politică n-am avut numai succese, am avut şi eşecuri… Îmi asum responsabilitatea. Aveţi nevoie la talk-showuri? O înfrângere e o înfrângere în politică…
The post Băsescu face referendum cu o săptămână înaintea celui pentru noua Constituțieappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Marcel Prodan este monstrul care a nenorocit-o în bătaie pe Alexandra Stan
Marcel Prodan este impresarul Alexandrei Stan, care, sâmbătă seara, a bătut-o cu bestialitate pe artistă după care a scris pe Facebook că aceasta ar fi suferit un accident rutier.
marcel prodan si alexandra stanMonstrul pe nume: Marcel Prodan, care se dă drept impresar și manager, se dovedește a fi în realitate o bestie de om.
Sâmbătă seară a bătut-o crunt pe Alexandra Stan până a băgat-o în spital, după care a postat pe pagina de Facebook a artistei, că aceasta se află în stare gravă la spital pentru că a suferit un accident rutier.
Marcel Prodan a vrut astfel să ascundă presei și opiniei publice faptul că el a bătut-o pe Alexandra Stan, în speranța ca aceasta să nu facă publice informațiile reale.
Alexandra Stan a povestit presei că vineri seară a mers la managerul ei ca să-i arate vestimentația pentru concertul din Spania și că l-a întrebat de bani. Moment în care managerul a devenit violent și a început să o bată cu bestialitate.
Un fan al Alexandrei Stan, i-a scris un mesaj dur lui Marcel Prodan, pe pagina lui de Facebook: Bate-te cu mine, cu un bărbat și nu cu o fată. Ai noroc că nu locuiesc în oraș cu tine, că te băgam în spital.
La această oră, Alexandra Stan se află internată în spital la Medgidia, cu ochii umflați, plină de vânătăi și cu dureri groaznice de cap.
Alexandra Stan a declarat în direct la Acces Direct, de la Antena 1, că va rezilia contractul cu managerul ei, că dorește să își recupereze banii pe care îi are de primit de la acesta și că dorește să meargă până în pânzele albe pentru a i se face dreptate. Alexandra a spus că nu mai vrea să vorbească în viața ei cu Marcel Prodan și că totul se va rezolva prin intermediul avocaților.
The post Marcel Prodan este monstrul care a nenorocit-o în bătaie pe Alexandra Stanappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Semnificaţii istorice pentru 18 iunie
În 1917 a încetat din viaţă Titu Maiorescu, critic literar, filosof şi om politic român. (n. 15 feb 1840).

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

Niciun comentariu: