marți, 2 iulie 2013

Soprana Angela Gheorghiu, bătută de fostul soţ

Soprana Angela Gheorghiu, bătută de fostul soţ
Românca Angela Gheorghiu, cea mai apreciată soprană din lume, în vârstă de 47 de ani, a dezvăluit, după numai câteva luni de la divorţul de tenorul Roberto Alagnda, că a fostvictima violenţei domestice în timpul mariajului cu acesta
Într-un interviu acordat jurnaliştilor britanici de la publicaţia “The Independent”, soprana susţine că fostul său soţ a agresat-o în repetate rânduri. Această mărturisire a făcut înconjurul lumii, mai ales că românca şi francezul, recent divorţaţi, reprezentau cel mai faimos cuplu din muzica de operă.
“Este cea mai neagră pagină din viaţa mea”
"Am fost foarte blândă cu Roberto şi am decis să divorţăm în România. Dacă făceam acest lucru în Franţa, i-ar fi fost mult mai greu lui. Am semnat doar câteva acte şi atât. A fost foarte rapid. Nu îmi doream să îmi continui relaţia cu un astfel de om", a spus Angela Gheorghiu.
"Există mai multe lucruri pe care nu le poţi accepta de la soţul tău, iar unul dintre ele este violenţa. Ajunge! Am spus tot, am făcut tot până în ultimul moment. Mi-am spus că nu e adevărat, însă, în cele din urmă, nu am putut să accept asta. Ştiu că un astfel
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
“Prima Casa” va avea plafon nelimitat
copii_casaPornit in urma cu patru ani cu garantia a statului, programul ipotecar Prima Casa a capatat o asemenea popularitate incat autoritatile anunta ca il vor sprijini atata timp cat va avea cerere.
Presedintele FNGCIMM, Aurel Saramet, estimeaza ca, daca ritmul actual se mentine, plafonul s-ar putea epuiza prin septembrie sau la jumatatea lunii octombrie. Potrivit datelor FNGCIMM, plafonul care mai e disponibil in acest moment ar ajunge pentru acordarea unor credite de 275 milioane euro.
Reprezentantii Ministerului Finantelor spun insa ca urmaresc indeaproape executia programului si au in vedere suplimentarea plafonului, astfel incat acesta sa nu se intrerupa.
Mai multe detalii: Capital
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Fiul lui Hagi, lăudat în Spania
Ianis Hagi, în vârstă de 15 ani, fiul fostului mare fotbalist Gheorghe Hagi, face obiectul unui articol în ziarul spaniol “El Mundo Deportivo”, care scrie că jucătorul "pare clona tatălui său", iar un gol pe care l-a marcat din lovitură liberă a făcut înconjurul lumii. "Ianis este un fenomen în plină ascensiune. Toată România vibrează la evoluţiile şi la execuţiile lui", scrie cotidianul sportiv.
Naţionala de fotbal a României ar putea avea, peste câţiva ani, un nou Hagi. Nu unul poreclit astfel, ci chiar unul cu "pedigree" fiul lui Gică, Ianis. În vârstă de 15 ani, puştiul legitimat la Academia "Regelui" şi-a început, în 2012, cariera sub "tricolor". A evoluat în primele meciuri în nationala de juniori Under 15 şi a reusit să înscrie deja de două ori, unul dintre goluri fiind cu adevărat excepţional. Gheorghe Hagi şi-a tinut copilul, atât cât a putut, departe de presă, însă Ianis a explodat anul trecut, aşa că şi fostul internaţional român a renunţat la ideea de a-şi proteja băiatul. De altfel, jurnaliştii publicaţiei spaniole “El Mundo Deportivo” sunt impresionaţi de calităţile micului Hagi, iar titlul articolului vorbeşte clar despre asta. Cotidianul a scis despre un
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Ambasadoarea României, în vizită la comunitatea din Villafranca
Vineri, 28 iunie 2013, Ambasadorul desemnat al României în Italia, doamna Dana Manuela Constantinescu, s-a deplasat în localitatea Villafranca di Verona la invitaţia lui Cătălin Mustăţea, consilier local ales în cadrul alegerilor administrative din Italia desfăşurate în luna mai.
În cadrul vizitei, doamna Ambasador s-a întâlnit cu primarul din localitatea Villafranca, cu membrii consiliului local, cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, ai sindicatelor, ai forţelor de ordine etc.

În cadrul discuţiilor au fost analizate posibilităţile de colaborare între Ambasadă şi autorităţile locale din Villafranca pentru a îmbunătăţi gradul de integrare a comunităţii româneşti din localitate, precum şi a stimula contactele dintre Villafranca, respectiv Verona, şi România.
Noul ambasador s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii: "De ce nu au fost mai mulţi români aleşi consilieri?"
Cu ocazia vizitei, doamna Ambasador s-a întâlnit cu membrii comunităţii româneşti din Villafranca pe care i-a felicitat pentru efortul concertat cu ocazia alegerilor administrative din Italia. A fost discutată posibilitatea introducerii imediate a cursurilor LCCR şi au fost făcute propuneri privind uşurarea accesului la servicii consulare.
Fotocronica evenimentului o puteţi consulta aici.
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
O racheta ruseasca Proton-M ce transporta trei sateliti pentru sistemul de navigare Glonass a explodat marti, imediat dupa lansarea de pe cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan, a precizat Agentia spatiala ruseasca (Roskosmos) intr-un comunicat, informeaza AFP.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

Niciun comentariu: