miercuri, 25 septembrie 2013

Concediat, i-a tăiat jugulara unui coleg zilier

În cadrul Festivalului "Marsciano, Arte Giovanni, 1 8 sept. 2013", ziua interculturală a fost dedicată României și românilor care trăiesc în Italia. Organizatorul principal a fost prof. dr. Viorel Igna, român rezident la Perugia de peste 20 de ani, care ne-a vorbit despre semnificația evenimentului și rolul activităților culturale din afara țării.
La Marsciano (Perugia) au fost prezenți Ambasadorul României în Italia, Dana Manuela Constantinescuprimarul din Marsciano, Alfio Todini, precum și reprezentanți ai asociațiilor românești din Umbria.
Viorel Igna a prezentat conferința "Uno sguardo sulla Transilvania: Marsillio Ficino e la Transilvania del Re illuminato Matei Corvin."



Profesorul de filosofie
Viorel Igna are 59 de ani, este originar din județul Maramureș, iar în Italia din anul 1993. În România a predat filosofia în școlile din Sighetul Marmației timp de 16 ani. În 1994 s-a înscris laInstitutul teologic din Assisi, fiind licențiat în teologie fundamentală. Anul trecut și-a luatdoctoratul în filosofie la Cluj Napoca, cu tema "Sfera inteligibilă în tradiția platonică și creștinism".
Din anul 1997 este președintele asociației culturale "Amicizia Italia -Romania", în cadrul căreia a organizat numeroase manifestări culturale. "Am început cu o expoziție dedicată lui Mircea Eliade, în anul fondării asociației și am
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
SED
+TAG
"Prea mulți străini în clasă", părinții italieni schimbă școala
Prea mulți copii străini în clase, mai bine schimbăm școala: astfel s-au gândit părinții elevilor din două clase elementare, una din provincia Bergamo și cealaltă din provincia Novara.
Știrea a apărut în aceeași zi în care Papa Francisc a lansat cu putere apelul său la primire, la "a nu avea frică de diferențe", de a deschide mânăstirile închise pentru găzduirea refugiaților.
În provincia Novara, la Landiona, localitate de 600 de locuitori, scandalul a izbucnit tocmai în prima zi de școală. "Sunt înscriși 25 de copii romi - explică primarul Marisa Albertini însă cei care frecventează cursurile sunt mult mai puțini. Italienii, dacă vrem să-i definim astfel, sunt o duzină. Am încercat să unim clasele cu cele din Sillavengo, altă localitate din zonă, pentru a favoriza o mai mare integrare, dar nu a fost posibil". Astfel italienii și-au retras copii și au căutat alte școli.

E LEGE: Dacă pleci la muncă în străinătate, anunți primăria să aibă grijă de copiii tăi

Decizia de a retrage copii "este un fapt de o gravitate absolută", a comentat Francesco Cavagnino, consilier local. "Această poveste adaugă discreditează întreaga localitate, dar noi nu suntem rasiști".
S-a găsit o altă soluție pentru
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Concediat, i-a tăiat jugulara unui coleg zilier
Un român de 33 de ani, Romeo Crețu, a fost arestat pe 11 septembrie de carabinieri, la dispoziția Procuraturii din Lucera (Foggia), acuzat că l-a ucis pe conaționalul Marcel Ioan Bălan, în ziua de luni 9 septembrie pe câmpurile din Lesina (Foggia, in Puglia).
Crețu (foto), după o ceartă cu Bălan, l-ar fi lovit la gât cu un obiect ascuțit, poate un cuțitaș,provocându-i secționarea jugularei și moartea din cauza pierderii de sânge.
Bălan, muncitor agricol de 33 de ani, în Românialasă o soție și trei copii de 11, 7 și 5 ani. Bălan s-a dus să lucreze ca în fiecare dimineață într-o vie, când Crețu s-a dus după el și l-a lovit. Colegii săi care au auzit urletele bărbatului și au dat alarma.

Și-a omorât verișorul în Italia, apoi a fugit în Anglia: a fost capturat la Bacău

Victima a fost transportată de conaționalii săi pe marginea drumului statal 16 pentru a favoriza ajutoarele, însă la nimic nu a folosit sosirea tempestivă a ambulanței de la 118. Medicii nu au putut face altceva decât să constate moartea din cauza pierderii de sânge.
Crețu l-a ucis pe Bălan pentru că avea impresia că și-a pierdut locul de
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
SED
+TAG
Ministrul Cristian David a prezentat în Parlament strategia de guvernare pentru românii de ...
PARLAMENTUL ROMÂNIEI
CAMERA DEPUTAȚILOR
Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal
Comunicat de presă
Domnul Cristian David, Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, a participat la ședința grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților
București, 23 septembrie 2013
Domnul Cristian David, Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, a participat luni, 23 septembrie a.c., la ședința Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților.
În debutul acestei reuniuni, ministrul delegat a prezentat parlamentarilor cele cinci teme principale stabilite pentru acest portofoliu prin Programul de guvernare:
  • apărarea drepturilor și libertăților românilor de pretutindeni,
  • menținerea identității culturale și lingvistice,
  • facilitarea proceselor de integrare a comunităților de români în țările de reședință,
  • asigurarea unei legături cu familiile și rudele rămase în România și
  • schimbarea percepției pe care străinii o au față de români și îmbunătățirea imaginii conaționalilor noștri în afara granițelor.
În continuare, el a arătat modul în care se articulează eforturile actualului Guvern pentru susținerea românilor de pretutindeni. "Încă de la începutul mandatului meu, am demarat construcția unei arhitecturi instituționale complet noi pentru politica românească. În prezent, în acest domeniu funcționează trei entități principale: Departamentul politici pentru relația cu românii de pretutindeniInstitutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru românii de pretutindeni și Oficiul
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
SED
+TAG
Curtea Constituţională permite eutanasierea maidanezilor
Curtea Constituţională (CCR) a declarat legală legea care permite eutanasierea câinilor maidanezi. Legea ar urma să meargă la promulgare, la preşedintele Traian Băsescu, care a anunţat că o va semna imediat.
CCR a luat în discuţie astăzi sesizarea în cazul Legii privind câinii fără stăpân, adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie, care stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, iar dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să poată fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.
Un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice, cu excepţia UDMR, a atacat la Curtea Constituţională legea prin care a fost modificată şi completată Ordonanţa de urgenţă 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor.
Cei 30 de parlamentari au susţinut, în sesizarea transmisă Curţii Constituţionale, că actul normativ nu conduce la împiedicarea înmulţirii şi proliferării câinilor fără stăpân, ci traumatizează societatea civilă, "demers care nu este de natură a traduce drepturile fundamentale ale omului în România".
Protest la CCR
Câteva zeci de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi au protestat, astăzi, în faţa sediului Curţii Constituţionale, de la Palatul Parlamentului, manifestaţia având loc în timp ce judecătorii constituţionali luau
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Bianca Drăguşanu nu vrea să se căsătorească în biserică. Preoţii spun că e posedată
Bianca Drăuşanu, care urmează să se căsătoreascăc cu Victor Slav sâmbătă, 28 septembrie, a mărturisit că nu vrea să se cunune în biserică, pentru că nu suportă mirosul de tămâie. La auzul acestor vorbe, unii preoţi cred că un duh necurat a intrat în trupul celebrei roşcate.
Unii preoţi sunt de părere că Bianca Drăguşanu ar putea fi posedată, bazându-se pe faptul că roşcata a declarat că nu suportă mirosul de tămâie şi, prin urmare, ar dori să se cunune în curtea bisericii. “Cine nu suportă mirosul de tămâie are o problemă mai delicată. Nu se apropie de Dumnezeu! Organismul omului este plin de demoni, cuprins de duhuri rele. Tămâia este bună mireasmă duhovnicească. Ca să se lepede de rău, ca fiecare dintre noi, preotii au rugaciuni. Dacă nu suportă nimic, să se apropie de un preot şi să-i citească”, a declarat, pentru ziarulring.ro, un preot din Hunedoara.
Aceasta nu este o părere singulară. De asemenea, un preot din Braşov compeletază afirmaţiile. “Poate să fie un duh necurat, că se zice că diavolul fuge de tămâie, asta poate să îi tulbure starea Biancăi. Numai puterile demonice nu suportă să stea în biserică şi atunci determină
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Vlad Chiricheş a debutat la Tottenham. Prestaţia românului, lăudată
Vlad Chiricheş a fost titularizat de antrenorul Andre Villas Boas în meciul pe care Tottenham l-a disputat în primul tur al Cupei Ligii Angliei contra lui Aston Villa. Echipa românului a câştigat categoric partida, scor 4-0 şi s-a calificat în turul următor al competiţei.
Românul a fost titularizat pe postul de fundaş dreapta şi a făcut cuplu în defensiva lui Tottenham, alături de belgianul Vertonghen. În debutul partidei, Chiricheş a fost ezitant, dar pe parcurs şi-a regăsit cadenţa şi a devenit stâlpul defensivei lui Tottenham.
Fundaşul român a avut intervenţii sigure pe parcusul celor 90 de minute, demonstrându-i lui Villas Boas că poate fi titularizat şi în meciurile de campionat.
Pentru evoluţia sa din Cupa Ligii Angliei, Chiricheş a fost aplaudat la scenă deschisă de fanii lui Spurs, iar presa britanică l-a lăudat pe român pentru evoluţia sa: "Chiricheş a jucat primul său meci pentru Tottenham şi a făcut-o bine", notează site-ul standard.co.uk.
Jurnaliştii de la express.co.uk au scris la rândul lor: "Românul a fost figura centrală a apărării lui Spurs, dar nu a avut foarte mult de lucru." "A fost cu adevărat instabil la debut. Suntem siguri că îşi va reveni, dar mai are nevoie de
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG

Niciun comentariu: