miercuri, 25 septembrie 2013

Este George Soros în spatele protestelor anti-Roşia Montană? Ce anunţă Open Society Foundations
Open Society Foundations, fundaţie construită de miliardarul George Soros susţine într-un comunicat public că aceste nu are nici un interes în proiectul minier de la Roşia Montană. ”Recentele speculaţii pe marginea legăturii dintre proiectul de la Roşia Montană şi George Soros sunt incorecte”, se arată în comunicatul fundaţiei.
FC Botoşani s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României
Echipa FC Botoşani s-au calificat în optimile de finală ale Cupei României - Timişoreana, după ce a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 2-0 după prelungiri, formaţia Gloria Buzău, din Liga a II-a, în 16-imile competiţiei.
Patriarhia Română şi TVR vor colabora pentru promovarea culturii şi identităţii naţionale
Patriarhia Română şi TVR vor semna un protocol de cooperare, prin care cele două instituţii îşi propun promovarea valorilor româneşti, spirituale şi culturale, mai ales în mediul rural şi în diaspora română, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Biroul de presă al Patriarhiei.
Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" îşi încetează existenţa în urma ...
Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Capitala isi inceteaza existenta ca urmare a fuziunii cu Opera Nationala Bucuresti (ONB), potrivit unei Hotarari de Guvern adoptate in sedinta de miercuri a Executivului, transmite Mediafax. Astfel, Executivul a aprobat Hotararea privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1089/2006 privind stabilirea unor masuri pentru reorgan
Porcul, mocirla si metempsihoza: Dogoritoarea actualitate a lui B. Fundoianu
Citesc cu admirativa uimire textele lui B. Fundoianu (nascut la Iasi in 1898, mort la Auschwitz in 1944), publicate acum pe blogul Fondane. Mi se par de o dogoritoare actualitate, intelectuala, morala, politica. Nu vreau sa sun exagerat de pesimist, dar am impresia ca traim intr-un univers in care vorbele au tot mai putina noima, valorile reale sunt sistematic maculate, iar simtul istoric agonizea
Plan pentru informatizarea şcolilor din UE, lansat de Comisia Europeană
CE a lansat, miercuri, un plan de acţiune pentru informatizarea unităţilor de învăţământ din UE, în condiţiile în care peste 60 % dintre copiii de nouă ani învaţă în şcoli ce nu dispun încă de echipamente informatice, iar peste 50% dintre studenţi nu utilizează manuale de informatică şi soft-uri.
Consiliul Europei denunţă "retorica împotriva romilor" din Franţa.
Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Nils Muiznieks, s-a declarat "foarte preocupat" de "retorica impotriva romilor" din Franta, in special in contextul apropierii alegerilor locale si europarlamentare din 2014, transmite Mediafax. "Aceasta dezbatere perpetueaza o tendinta ingrijoratoare spre o retorica impotriva romilor discriminatorie si ingrijoratoare
Cel mai mic magazin al unui retailer de îmbrăcăminte şi încălţăminte, vânzări de 2 milioane de euro
Dezavantajul acestei unităţi, care a fost deschisă în anul 2001, este suprafaţa sa restânsă.
Trupurile celor doi militari români căzuţi la datorie în Afganistan au fost repatriate
Trupurile neînsufleţite ale sublocotenenţilor post-mortem Vasile Claudiu Popa şi Adrian Postelnicu, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, au fost repatriate astăzi cu un avion militar.

Niciun comentariu: