marți, 10 septembrie 2013


Protestele impotriva proiectului de la Rosia Montana, ziua 10: Manifestantii se aduna din nou in Piata Universitatii
Peste 50 de persoane s-au adunat la aceasta ora in Piata Universitatii din Capitala, la fantana de la Facultatea de Arhitectura, pentru a manifesta, pentru a zecea zi la rand, impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana si a exploatarii gazelor de sist. Pe Facebook se vehiculeaza ca acel cvartet care a improvizat un concert in mijlocul strazii, luni seara, va canta din nou in jurul orei 23.0
ROMÂNIA - TURCIA, SCOR 0-0, în preliminariile Cupei Mondiale
Repreentativa de fotbal a României întâlneşte marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, selecţionata Turciei, într-un meci contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014.
Incertitudine în Republica Moldova în legătură cu reducerea taxelor consulare pentru cetăţenia română
Taxele consulare pentru redobândirea cetăţeniei române au rămas la acelaşi nivel în Republica Moldova, deşi Guvernul de la Bucureşti a anunţat reducerea acestora, ambasada română la Chişinău argumentând că măsura reducerii este valabilă doar pe teritoriul României.
Antonescu se ceartă cu Ponta pentru Roşia Montană.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca nu a stiut ca statul roman va trebui sa plateasca despagubiri de doua miliarde de euro in cazul in care proiectul Rosia Montana nu va primi aviz favorabil in Parlament, intr-o interventie telefonica in cadrul emisiunii 'Aktualitatea', de pe B1 TV. Declaratia lui Antonescu este insa in contradictoriu cu afirmatiile premierului, care a spus ca
Nicolăescu: Protestele angajaţilor din sistemul sanitar nu se justifică.
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca reforma sistemului sanitar va continua, in ciuda protestelor medicilor, pe care le considera nejustificate, transmite Digi24.ro. 'Ministerul Sanatatii isi continua actiunile cu privire la reforma sistemului sanitar. Se afla in dezbatere publica proiecte de lege, am organziat deja patru dezbateri publice regionale, au participat sute de profesion
Rusia pune embargo la importul de vinuri din Republica Moldova
Servciul sanitar rus "Rospotrebnadzor" a anuntat embargo la vinurile moldovenesti, seful serviciului Ghenadi Onishcenko declarand ca interdictia va intra in vigoare pe un termen nedeterminat, informeaza Publika.md.
Crin Antonescu: Ponta sa spuna cat costa daca nu facem proiectul Rosia Montana si cum am ajuns in situatia asta
Presedintele PNL, Crin Antonescu, copresedinte al USL, a afirmat marti ca premierul Victor Ponta ar trebui sa explice cat costa tara noastra daca nu se face proiectul Rosia Montana si cine a angajat statul roman astfel incat sa se ajunga intr-o asemenea situatie, relateaza Agerpres.
Victor Ponta, despre proiectul Rosia Montana: Nu vreau sa fim o tara care goneste pe toata lumea / Parlamentarii PSD vor vota in cunostinta de cauza
Premierul Victor Ponta a declarat marti ca nu va fi o sedinta speciala cu parlamentarii PSD pentru Rosia Montana, iar deputatii si senatorii social-democrati vor vota in cunostinta de cauza dupa ce vad proiectul si ii audiaza pe cei implicati, relateaza Agerpres. "Eu sunt foarte preocupat de modul in care se va transmite in strainatate mesajul legat de acest proiect si vreau totusi sa prezint Roma
"Nu-mi omorâţi cel mai bun prieten". Iubitorii de animale spun că nu vor câini în stradă, dar că problema nu se rezolvă de azi pe mâine
Reprezentanţi şi voluntari ai unor ONG-uri, dar şi simpli cetăţeni au protestat marţi în Capitală faţă de eutanasierea maidanezilor, arătând că aceasta s-a dovedit ineficientă şi susţinând că nici ei nu vor câini în stradă, dar această problemă nu se poate rezolva de azi pe mâine.
Kelemen Hunor: Cerem finanţarea investiţiilor pe proiectele din Transilvania, inclusiv pe autostradă
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, la finalul discuţiilor cu premierul Victor Ponta, că a solicitat finanţarea proiectelor din Transilvania în perspectiva bugetului pe 2014, în principal a lucrărilor la Autostrada Transilvania şi a proiectelor începute pe infrastructura locală.
Ponta: Parlamentarii au acces la documentul acordului cu FMI, dar actul nu poate fi făcut public
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la finalul întrevederii cu parlamentarii UDMR, că săptămâna viitoare va prezenta în Parlament "liniile principale" ale viitorului acord cu FMI, BM şi CE, iar parlamentarii vor avea acces la scrisoarea de intenţie, însă documentul nu poate fi făcut public.
Crin Antonescu cere PSD sa-si exprime pozitia fata de proiectul Rosia Montana
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a cert marti PSD sa spuna public ce pozitie are fata de proiectul Rosia Montana, in calitate de cel mai mare partid din Romania, apreciind ca nu este corect sa se arunce vina pe liberali pentru eventuala respingere de catre Parlament a proiectului de lege initiat de Guvern, relateaza Agerpres.
Preţul aurului scade odată cu reducerea temerilor privind Siria
Preţul aurului a scăzut marţi cu aproape 25 de dolari pe uncie la bursa din New York, investitorii sperând că atacurile militare ale Statelor Unite împotriva Siriei pot fi evitate, relatează MarketWatch.

Niciun comentariu: