marți, 7 ianuarie 2014

Coabitarea Băsescu-Ponta poate înceta. Ce au însemnat experimentele în oglindă CSM-ICCJ.
Acordul de coabitare dintre presdinte si premier nu va mai avea in 2014 aceeasi valoare ca pana acum, iar asta nu neaparat pentru ca urmeaza alegeri. In ultima parte a anului trecut, magistratul reformator Livia Stanciu a castigat al doilea mandat de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie in lipsa oricarui contracandidat. O anumita concurenta a existat doar pentru posturile de vicepres
Vânzările de PC-uri, tablete şi smartphone-uri vor creşte în 2014 cu 7,6%
Livrările de PC-uri, tablete şi smartphone-uri vor creşte în acest an cu 7,6%, la 2,5 miliarde unităţi, iar PC-ul va continua să piardă teren în faţa gadgeturilor mobile, în timp ce numărul dispozitivelor cu sistem de operare Android va avansa la 1,1 miliarde, estimează firma de cercetare Gartner.
Ministerul Culturii anunţă un buget pentru "Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural" de peste 16 milioane de euro
Ministerul Culturii anunţă deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanţare pentru proiectele mari şi pentru schema de granturi mici prin programul "Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural", sprijinul financiar nerambursabil având valoarea de peste 16 milioane euro.
STUDIU. Descoperirea care le dă speranţe bolnavilor de cancer
O metodă revoluţionară de a distruge celulele canceroase din sânge, înainte de a se răspândi în organism şi de a afecta şi alte organe, a fost dezvoltată de un grup de cercetători americani
Băsescu întoarce în Parlament ordonanţa lui Ponta pentru reglementarea ajutorului de stat în energie: "Bruxelles-ul nu a fost notificat"
Preşedintele Traian Băsescu a trimis astăzi Parlamentului, pentru reexaminare, un proiect de lege care aprobă Ordonanţa de Urgenţă de modificare a schemei de ajutor de stat în domeniul producerii energiei din surse regenerabile, invocând ca argument faptul că Guvernul nu a notificat Bruxelles-ul.
Cele mai frumoase fotografii de nuntă. GALERIE FOTO
Dacă unii se îngrijorează că vremea rea le-ar putea strica petrecerea de nuntă, mai multe cupluri din diverse ţări au ţinut să demonstreze că nici ploaia, nici ninsoare nu le poate afecta bucuria.
Cum trebuie să înveţi pentru a lua note mari la examene
Profesorii de la Universitatea din Sheffield au realizat un studiu ale cărui rezultate au confirmat faptul că învăţarea este mai eficientă atunci când întreg procesul se întinde pe o perioadă mai lungă de timp şi include pauze regulate.
Foşti şi actuali edili, precum şi şefi din APIA, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie în decembrie 2013
Mai mulţi foşti şi actuali edili, precum şi directori din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), au fost trimişi în judecată, în decembrie, pentru fapte de corupţie, informează DNA, într-o centralizare a dosarelor trimise instanţelor în ultima lună din 2013.
Românizarea audio-vizualului în Basarabia.
Promovarea limbii romane a devenit politica de stat in Republica Moldova. Primul semn vine de la Consiliul Coordonator al Audiovizualului de la Chisinau. Se cere operatorilor de cablu ca posturile in limba romana sa fie majoritare in pachetul de programe, retransmiterea TVR fiind obligatorie. Realizatorilor de emsiuni de la posturile de radio li se solicita sa vorbeasca corect, din punct de vedere
Regiunile ruse vor fi echipate cu avioane fără pilot, pentru operaţiuni de căutare şi salvare
Fiecare regiune rusească în parte va fi dotată cu un departament pentru avioane fără pilot, a anunţat ministrul pentru Situaţii de Urgenţă Vladimir Puşkov.
Ponta anunţă că memorandumul cu Rompetrol va fi aprobat de Guvern
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, să pregătească, împreună cu Ministerul Justiţiei, un proiect de act normativ prin care Guvernul să aprobe memorandumul cu Rompetrol, spunând că vrea să salveze compania şi imaginea ţării faţă de investitori.

Niciun comentariu: