marți, 7 ianuarie 2014

​VIDEO Controverse privind amplasarea unui pilon de pod in mijlocul unui drum national din Suceava. Zidul mortii a facut deja patru victime
Un tanar de 21 de ani a murit strivit in urma cu cateva zile dupa ce s-a izbit cu masina de un pilon masiv al unui pod rutier de pe centura municipiului Suceava, aflata in constructie de ani buni si nefinalizata din cauza finantarilor insuficiente. Incidentul vine la aproape un an de cand alte trei persoane au murit intr-un accident similar si a iscat acum noi controverse cu privire la amplasarea
CES Las Vegas Viitorul in viziunea Intel - Laptop-uri cu camere video 3D care pot intelege ce se intampla in jur si un computer cat un card SD
Intel a anuntat ca pe o serie de laptop-uri vor debuta in 2014 camere video 3D perceptuale care pot interpreta miscarile proprietarului sau pot masura distanta fata de diverse obiecte, totul in ideea de a "umaniza" relatia om-computer cat un card SD. In plus, compania a prezentat Edison, un mini-computer care poate fi atasat pe multe lucruri, insa a aratat lumii si casti, dopuri de urech
Predoiu: Declaraţiile lui Ponta privind cazul lui Năstase arată incapacitate de adaptare la o ţară UE
Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, marţi, că afirmaţiile lui Victor Ponta în privinţa condamnării lui Adrian Năstase demonstrează "incapacitatea" acestuia de adaptare la o ţară stat-membru al UE şi denotă o mentalitate potrivit căreia politicul este deasupra justiţiei.
Medicul Şerban Brădişteanu, achitat în dosarul de corupţie privind dotarea spitalelor-penitenciar
Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat, marţi, de Tribunalul Bucureşti, atât pentru abuz în serviciu, cât şi pentru primirea de foloase necuvenite, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit mită patru milioane de euro în contextul unei licitaţii pentru echiparea spitalelor-penitenciar.
Voronin va beneficia în continuare de pază de stat
Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) Vladimir Voronin va beneficia în continuare de pază din partea statului, cel puţin în următoarele trei luni, a anunţat Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, relatează ProTV Chişinău.
Guvernul înfiinţează o regie pentru canalul Siret-Bărăgan, proiect lansat de Ceauşescu şi amânat 26 ani
Guvernul a decis înfiinţarea Administraţiei Canalului Siret-Bărăgan, care să elaboreze studiile şi documentaţiile tehnico-economice pentru proiectarea şi realizarea Canalului Siret-Bărăgan, un proiect aprobat în urmă cu 26 ani, oprit în lipsa fondurilor şi despre reluarea căruia se discută din 2002.
12 poliţişti de la Serviciul Rutier, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie
Un număr de 12 poliţişti de la Serviciul Rutier al Poliţiei Judeţene Cluj au fost trimişi în judecată de către procurori pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, fiind acuzaţi că au primit bani de la mai mulţi şoferi pentru a nu-i sancţiona pentru abateri în trafic.
Criticat de CCR pentru "lacune în înţelegerea instituţiilor de drept", Ponta s-a resemnat în afacerea Rompetrol: "Adoptăm prin HG şi mergem mai departe"
După aproape un an în care memorandumul încheiat de Guvern cu The Rompetrol Group s-a plimbat între Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni şi Curtea Constituţională, premierul Victor Ponta s-a resemnat: Guvernul va aproba acordul prin hotărâre, încercarea de a-l trece prin lege eşuând, după ce a fost declarată neconstituţională.
Mihai Necolaiciuc, achitat în dosarul în care este acuzat de fraudă de peste 2,7 milioane de euro. UPDATE
Mihai Necolaiciuc, fostul director al CFR în guvernarea Năstase află astazi sentinţa într-unul din cele patru dosar în care este acuzat de devalizarea bugetului Companiei Naţionale de Căi Ferate. În acest dosar Necolaiciu este acuzat de păgubirea statului cu 2,7 milioane euro. Necolaiciuc a fost trimis în judecată în alte trei dosare aflate pe rol în care procurorii spun că a prejudiciat statul cu
Federaţia Asociaţiilor de Părinţi face apel la toţi părinţii să denunţe colecta de bani în şcoli
Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar (FNAP-IP) cere demascarea practicilor privind colecta de bani din şcoli şi promite ca va păstra confidenţialitatea privind identitatea părinţilor care sesizează situaţii de acest fel.
Sistemul nostru Solar, o excepţie în galaxia Calea Lactee
Planetele care prezintă anumite caracteristici asemănătoare cu cele ale Terrei, descoperite cel mai adesea de telescopul american Kepler, sunt destul de frecvente în galaxia noastră, însă sunt inexistente în Sistemul Solar, considerat o excepţie în Calea Lactee, au anunţat, luni, planetologii.

Niciun comentariu: