joi, 16 ianuarie 2014

Ministrul Justitiei propune un cod de conduita politica cu privire la justitie
Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a propus in sedinta Consiliului Superior al Magistraturii de joi, organizarea unei dezbateri in urma careia sa fie elaborat un cod de conduita politica cu privire la justitie, util intr-un an electoral.
RAPORT Inspecţia Judiciară: Declaraţiile premierului făcute după condamnarea lui Năstase afectează independenţa justiţiei
Declaraţiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase şi celeritatea soluţionării unor sesizări penale afectează independenţa justiţiei şi induc un sentiment de neîncredere, potrivit concluziilor din raportul Inspecţiei Judiciare, care va fi prezentat joi, în Plenul CSM.
Cele şase persoane puse sub urmărire penală în dosarul evaziunii de 35 milioane de euro au fost reţinute
Cele şase persoane, între care patru patroni ai unor firme care au contracte cu autorităţile din Prahova, puse sub urmărire penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, au fost reţinute de procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti.
Ce veste i-au dat medicii unei femei ajunse de urgenţă la spital. "Nu îmi venea să cred ce se întâmpla"
O femeie în vârstă de 43 de ani, mamă a doi copii, a ajuns la un spital din Marea Britanie cu dureri abdominale acute, crezând că are o alergie la grâu. Două ore mai târziu, femeia a născut
Dacia a avut anul trecut în UE cea mai bună creştere a vânzărilor în topul mărcilor auto
Vânzările Dacia în UE au urcat anul trecut cu 23,3%, la 289.000 de automobile noi, cea mai bună creştere din UE, marca românească deţinută de grupul Renault ajungând în luna decembrie la o cotă de piaţă de 3,2%, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Monica Niculescu le-a eliminat pe Sorana Cîrstea și Irina Begu, în primul tur la dublu la Australian Open
Duelul românesc din turneul de dublu de la Australian Open a fost câștigat joi, de Monica Niculescu, care alături de Klara Zakopalova au eliminat perechea formată din Sorana Cîrstea și Irina Begu. Monica Niculescu a reușit să se califice joi, împreună cu Klara Zakopalova, în turul doi al probei de dublu feminin de la Australian Open. Monica Niculescu și Klara Zakopalova au reușit să câștige primul
Cafeaua stimuleaza memoria pe termen lung-studiu
O noua cercetare, publicata in revista Nature Neuroscience, arata ca o doza de cafeina, dupa o sesiune lunga de invatat, poate ajuta la stimularea memoriei pe termen lung. Echipa de cercetare, condusa de Daniel Borota de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, a constatat ca, desi studiile anterioare au analizat rolul cafeinei ca amplificator cognitiv, nicio cercetare nu a studiat in detaliu
Cinci deţinuţi, acuzaţi de înşelăciuni prin telefon.
Cinci persoane incarcerate in Penitenciarul din Slobozia sunt cercetati pentru inselaciuni prin telefon. Politistii bucuresteni au facut miercrui perchezitii domiciliare in judetul Constanta si in penitenciar. 'Politistii Capitalei au inceput documentarea activitatii infractionale a suspectilor in luna octombrie 2013, cand au fost sesizati de catre un barbat din Bucuresti cu privire la faptul ca a
Stanciu:Sesizarea CC este corectă. E foarte grav că s-a urmărit modificarea noţiunii de funcţionar public
Preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, a declarat joi că este foarte grav că s-a urmărit modificarea noţiunii de funcţionar public, iar faptul că CC şi-a însuşit în totalitate motivaţia instanţei supreme demonstrează, încă o dată, că sesizarea CC a fost "un demers corect, legal".
Coreea de Nord încearcă să se apropie de UE
Primul ambasador în Spania al Coreei de Nord, care încearcă să îşi dezvolte relaţiile cu Uniunea Europeană (UE), a preluat miercuri postul în mod oficial, relatează AFP.
Raport: Atacul asupra consulatului american de la Benghazi, soldat cu moartea ambasadorului, putea fi evitat
Atacul împotriva consulatului Statelor Unite din Benghazi, soldat la 11 septembrie 2012 cu moartea ambasadorului Chris Stevens şi a altor trei americani, putea fi evitat, dacă măsurile de securitate ar fi fost consolidate, potrivit unui raport de anchetă al Senatului american, relatează AFP.
Ministerul Sănătăţii dispune o anchetă la spitalul din Târgu Jiu, în cazul analizelor HIV care ar fi fost falsificate
Iinspecţia sanitară de stat şi Corpul de Control al ministrului Sănătăţii vor face, de joi, o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, pentru a verifica dacă în laboratorul unităţii sanitare au fost falsificate sute de analize pentru depistarea HIV/SIDA.

Niciun comentariu: