luni, 3 februarie 2014

UPDATE. Senatul votează marţi abrogarea articolului privind ”presiunile asupra ...
UPDATE: Senatorii juristi au votat, in unanimitate, pentru abrogarea articolului din Codul Penal care prevede pedeapsa cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda pentru "presiuni asupra justitiei", relateaza Mediafax. Membrii comisiei au adoptat, in acest, un raport favorabil, cu cinci voturi "pentru" la Propunerea legislativa pentru abrogarea articolului 276 din Legea 2
Predicţia hârciogului Phil: Iarna va mai ţine încă şase săptămâni
Iarna va mai dura încă şase săptămâni a arătat hârciogul Phil de Ziua Cârtiţei, o sărbătoare anuală în Statele Unitele.
VIDEO. Cele mai interesante reclame interzise la Super Bowl
Fie că sunt rasiste sau au conţinut sexual, multe clipuri promoţionale ajung să nu fie difuzate în timpul Super Bowl-ului.
Consiliul Concurenţei recomandă CNA revizuirea legislaţiei privind lista cu televiziunile libere la retransmisie
Consiliul Concurenţei recomandă Consiliului Naţional al Audiovizualului revizuirea legislaţiei în domeniu, astfel încât principiul must-carry să fie aplicat pe baze de neutralitate tehnologică. Adică indiferent de modalitatea de retransmitere a programelor: prin cablu sau prin satelit de tip Direct-to-Home (DTH) şi nu doar operatorilor prin cablu aşa cum se procedează în prezent. Consiliul Concure
Partidul Mişcarea Populară vrea să depună două moţiuni simple la Camera Deputaţilor
Partidul Mişcarea Populară, proaspăt înregistrat săptămâna trecută, şi care are în prezent 13 deputaţi, doreşte să iniţieze două moţiuni simple la Cameră, pentru care să ceară sprijinul tuturor parlamentarilor opoziţiei.
Bărbat prins la Constanţa cu 5,5 kilograme de cocaină, amfetamine şi haşiş pe care urma să le vândă
Un bărbat a fost reţinut de procurorii DIICOT după ce a fost prins la Constanţa în timp ce transporta cinci kilograme şi jumătate de droguri - cocaină, amfetamine şi haşiş, pe care le-a adus din Olanda şi urma să le vândă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Senat: Comisia Juridica a abrogat articolul care instituia sanctiuni pentru declaratii critice la adresa actiunilor magistratilor
Comisia Juridica din Senat a abrogat luni articolul 276 din Legea 286/2009 privind Codul penal printr-o initiativa legislativa semnata de liberalii George Scutaru, Alina Gorghiu si Crin Antonescu. Articolul  instituia sanctiuni pentru declaratii critice la adresa actiunilor magistratilor.
Secretele lui Gaddafi, dezvăluite. Acuzaţii la adresa fostului lider libian
De la atentate teroriste, până la violuri în serie, BBC dezvăluie secretele mandatului de 42 de ani al lui Muammar Gaddafi.
Philip Seymour Hoffman, dezvăluiri despre prima sa internare la dezintoxicare: Aveam 22 de ani, m-am panicat - VIDEO
Actorul Philip Seymour Hoffman, care a murit la vârsta de 46 de ani, duminică, la New York, a dezvăluit într-un interviu acordat în urmă cu opt ani că s-a internat pentru prima dată într-o clinică de tratare a dependenţei la vârsta de 22 de ani, după ce a început să se teamă pentru viaţa lui.
Cum comentează premierul Ponta faptul că soţia vicepremierului Chiţoiu e urmărită penal
Premierul Ponta a declarat că este “foarte mulţumit” de activitatea vicepremierului Chiţoiu şi că nu ştie cu ce se ocupă soţia acestuia, care este urmărită penal în dosarul “Carpatica – ASF”.
Ce avere a lăsat Nelson Mandela.
Averea fostului presedinte sud-african Nelson Mandela a fost evaluata provizoriu la suma de 46 de milioane de ranzi (4,1 milioane de dolari), relateaza Mediafax. Unul dintre cei trei executori testamentari, judecatorul Dikgang Moseneke, a anuntat ca un inventar provizoriu a fost efectuat si ca acesta "reflecta o valoare provizorie de 46 de milioane de ranzi", in urma lecturii testamentul
Ponta, întrebat dacă Opriş va fi înlocuit de la STS: Nu, o să stea 100 de ani în funcţie!
Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, dacă directorul STS, Marcel Opriş, va fi înlocuit din funcţie după ce proiectul legislativ de mutare a serviciului în subordinea MAI va fi adoptat de Parlament, el răspunzând: "Nu, o să stea 100 de ani domnul Opriş în funcţie!".
APADOR-CH: Modificarea noului Cod de procedură penală să se facă prin lege, nu prin OUG
APADOR-CH susţine că în proiectul de OUG pentru modificarea Codului de procedură penală sunt "grave erori", cum ar fi supravegherea persoanelor care doar sunt bănuite că vor săvârşi o infracţiune, şi că astfel de modificări nu ar trebui făcute prin Ordonanţă de urgenţă, ci prin lege.
Una din cele mai vechi înregistrări cu sporturi de iarnă în România. Am fost campioni mondiali la bob în 1933
În 1933, echipajul de bob al României, format din Alexandru Papană şi Dumitru Hubert, devenea campion mondial la bob, la Schriedberhau. Ei au parcurs distanţa de 1678,8 metri în 85 de secunde. O înregistrare cu coborârea este disponibilă pe site-ul British Pathé.
EFECTELE NOULUI COD PENAL: Situaţia deţinuţilor eliberaţi şi transferaţi
Aproximativ 400 de deţinuţi ar putea beneficia de legea mai favorabilă, odată cu intrarea în vigoare a noilor coduri, la 1 februarie, după ce comisiile mixte au analizat aproape 31.000 de dosare ale persoanelor private de libertate, anunţa, vineri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).
Cei care au cumparat Bucurestiul (II)
RISE Project face un profil detaliat al firmei Ro Naturstein, cea care, in ultimii zece ani, a cumparat peste 50 de imobile in Capitala, printre care si hotelul Concordia, in care s-a hotarat unirea Principatelor Romane, la 24 ianuarie 1859.Citeste si primul episod: RISE Project: Cei care au cumparat Bucurestiul
GALERIE FOTO: Nouă tineri protestează pe acoperişul companiei naţionale Minvest Deva faţă de exploatarea aurului pe bază de cianuri
Nouă tineri protestează, luni, pe acoperişul sediului companiei naţionale Minvest Deva faţă de exploatările de aur pe bază de cianuri, iar un echipaj de jandarmi încearcă să îi convingă să renunţe la acţiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Nouă tineri protestează pe acoperişul companiei naţionale Minvest Deva faţă de exploatarea aurului pe bază de cianuri
Nouă tineri protestează, luni, pe acoperişul sediului companiei naţionale Minvest Deva faţă de exploatările de aur pe bază de cianuri, iar un echipaj de jandarmi încearcă să îi convingă să renunţe la acţiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Blaga: Reprezentanţii FMI ne-au spus că nu se poate renunţa la acciza de 7 eurocenţi
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, ai CE şi Băncii Mondiale, că reprezentanţii Fondului au susţinut că nu se pune problema renunţării la acciza de 7 eurocenţi la carburanţi.
Germania pregăteşte un nou acord de finanţare externă pentru Grecia, de 10-20 miliarde de euro
Ministerul german al Finanţelor pregăteşte terenul pentru un al treilea pachet de finanţare externă pentru Grecia, cu o valoare de 10-20 miliarde euro, care ar urma să fie aprobat înaintea alegerilor din luna mai pentru Parlamentul European.
Anglia a învins SUA în Cupa Davis, după 80 de ani. Vezi meciurile din sferturi.
Echipa de Cupa Davis a Angliei a invins reprezentativa SUA dupa aproape 80 de ani, ultima victorie impotriva americanilor fiind reputata in 1935. Anglia a avansat in sfeturile competitiei, acolo unde va intalni Italia. Rezultate optimi Cupa Davis: Cehia - Olanda: 3-2 Canada - Japonia: 1-4 Spania - Germania: 1-4 Franta - Australia: 5-0 Marea Britanie - SUA: 3-1 Italia - Argentina: 3-1 Belgia - Kaza
Comandament de iarnă: Guvernul a revocat starea de urgenţă în cele 7 judeţe.
Prim-ministrul Victor Ponta a revocat, luni, in cadrul comandamentului de iarna starea de urgenta in cele sapte judete din tata. Premierul a multumit tuturor oamenilor si institutiilor care s-au implicat in actiunile deszapezire, dar a avertizat ca autoritatile trebuie sa fie pregatite in continuare, probabil, pentru inundatii inevitabile dupa caderile de zapada din ultimele zile. "Incetam st
Ilie Sarbu: Referendumul pentru Constitutie va avea loc intr-o singura zi
Referendumul pentru modificarea Constitutiei va fi organizat intr-o singura zi, a declarat la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. El precizeaza insa ca "in Parlament se mai pot schimba lucrurile".
Baietii destepti din energie s-ar putea intoarce: Furnizorii cer reintroducerea contractelor directe, iar ministrul energiei se gandeste la tranzactii de pana la 15 ani
Furnizorii de energie electrica vor reintroducerea contractelor bilaterale directe pe termen lung. Solicitarea lor porneste chiar de la o declaratie a ministrului delegat pentru energie, Constantin Nita, care pare a fi in favoarea tranzactiilor pe termen lung si foarte lung. “Contractele pe termen lung de pe piaţa vânzării de energie, încheiate pe 5, 10 sau 15 ani, trebuie rediscutate , aşa cum pr
Rusia ar putea abandona START din cauza mobilizării în cadrul scutului antirachetă în Europa
Rusia ar putea să răspundă prin retragerea din Tratatul START la trimiterea unui distrugător american în portul spaniol Rota, în cadrul mobilizării unor elemente navale ale scutului antirachetă (ABM) în Europa, scrie ziarul Nezavisimaia Gazeta în ediţia de luni.
Regizorul brazilian Eduardo Coutinho a murit înjunghiat de fiul său
Cineastul brazilian Eduardo Coutinho, realizatorul filmului "ABC do Amor", a fost găsit înjunghiat mortal, duminică, în locuinţa sa din Rio de Janeiro.
Penitenciarul Vaslui: Trei deţinuţi au fost eliberaţi, ar putea urma şi alţii.
Trei detinuti din cei o mie incarcerati in Penitenciarul Vaslui au fost eliberati dupa intrarea in vigoare a noilor Coduri, in timp ce pentru alti 160 au fost reduse pedepsele, iar daca deciziile instantelor vor ramane definitive, o parte dintre acestia ar putea beneficia de eliberari conditionate, informeaza Mediafax. Potrivit unor surse oficiale, este vorba despre un barbat din Olt care, in apri
Ponta îi cere lui Cazanciuc să vadă dacă e necesar să se aducă lămuriri privind Codul de Procedură Penală
Premierul Victor Ponta i-a solicitat, luni, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, prezent la întrunire, să vadă dacă este necesar să se aducă lămuriri privind Codul de Procedură Penală.
Ponta, despre urgenţele parlamentare: Abrogarea articolului 276 din Codul penal şi reorganizarea STS
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, că urgenţele parlamentare ale începutului de sesiune privesc proiectul de lege de abrogare a articolului 276 din Codul penal, precum şi proiectul de lege referitor la reorganizarea STS.
Pompierii incearca sa salveze o gravida din nameti
Pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină în această dimineaţă, pentru a prelua o tânără însărcinată

Niciun comentariu: