luni, 16 iunie 2014


Se caută: Director executiv al Frontex
Anunț de post vacant pentru funcția de director executiv al Agenției Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (Frontex) ...
Traian Basescu nu va fi invitat la la ceremonia pentru 150 de ani de la infiintarea Senatului
Biroul Permanent al Senatului a aprobat luni, cu 6 voturi "pentru" si 2 "impotriva" ca decizia privind invitarea presedintelui Traian Basescu la aniversarea Senatului sa ii revina exclusiv lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele camerei superioare a Parlamentului, care a anuntat miercuri ca nu l-a invitat pe presedinte la aniversare si care, de altfel, a reiterat decizia.
"Tony Blair a înnebunit". Afirmaţiile pentru care fostul premier britanic este atacat
Afirmaţiile lui Tony Blair despre criza din Irak au stârnit o serie de controverse în Marea Britanie, primarul Londrei, Boris Johnson, declarând că fostul premier laburist "a înnebunit", conform AFP.
SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: Doi bărbaţi care au furat un semafor
Doi bărbaţi prinşi de poliţişti după ce au furat un semafor de pe DN 76, de la intrarea în localitatea Copăceni, judeţul Bihor, au fost arestaţi preventiv, ei declarând anchetatorilor că erau băuţi în momentul comiterii faptei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Guvern: Investiţiile în petrol şi gaze naturale vor fi stimulate, pentru independenţă energetică
Guvernul este interesat să stimuleze investiţiile în petrol şi gaze naturale pentru independenţă energetică, iar resursele de gaze din Marea Neagră pot contribui esenţial la acest obiectiv, motiv pentru care investiţiile ExxonMobil şi ale altor companii vor fi sprijinite, transmite Executivul.
Ponta: Dacă decid să candidez la prezidenţiale, îmi depun candidatura în Consiliul Naţional al PSD, pe 1 august
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că îşi va depune candidatura în cadrul Consiliului Naţional al PSD, care va fi convocat pentru data de 1 august, dacă va decide să candideze la alegerile prezidenţiale.
IkeaHackers.net, nevoit să renunțe la folosirea mărcii înregistrate Ikea
Administratorul site-ului IkeaHackers.net a primit o scrisoare din partea Ikea prin care i se cerea să nu mai folosească numele companiei, relatează Ars Tehnica. Știrea a provocat multe comentarii critice la adresa reprezentanților producătorului de mobilă suedez și a avocaților acestora, chiar dacă unii dintre comentatori au recunoscut dreptul Ikea de a-și proteja marca înregistrată. ...
Lucescu rămâne în Ucraina: "Mister continuă la Șahtior"
Mircea Lucescu a infirmat zvonurile potrivit cărora ar fi dispus să accepte o ofertă de la Galatasaray. Antrenorul lui Șahtior Donțk, campioana Ucrainei, va antrena această echipă și în sezonul 2014-2015. ...
Da, statul poate sa faca mai multi bani cu Google! Doar sa dea click-ul corect!
Era pur si simplu inevitabil ca o sa se ajunga aici - s-a intimplat in Marea Britanie, in SUA, in India.... E in tendinta sa ne intrebam si noi de ce - Google declara doar 1 din 7 euro incasati in Romania, cum suna titlul unei stiri de saptamana trecuta (ziaristul constata ca Google Bucharest SRL a raportat pe 2013 venituri de doar 3 milioane de euro, in conditiile in care agentiile de publicitate
Criza din Ucraina: Separatistii pro-rusi au ocupat sediul Bancii Centrale din Donetsk
Separatisti inarmati au ocupat luni cladirea Bancii Centrale din Donetsk, capitala regiunii cu acelasi nume din estul Ucrainei, zona afectata de o puternica insurectie armata pro-rusa, transmite AFP.
De ce nu este indicat sa spalati carnea de pui inainte de preparare
Consumatorii sunt avertizati sa nu mai spele carnea cruda de pui deoarece aceasta practica creste riscul de intoxicatii alimentare. Un sondaj online, la care au participat 4500 de adulti din Marea Britanie, a constatat ca 44% dintre acestia spalau carnea inainte de preparare. Expertii avertizeaza ca aceasta practica raspandeste bacteria campylobacter pe maini, pe suprafetele de lucru, pe haine si
VREMEA se menţine instabilă. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri, în ţară şi în Capitală
Marţi, vremea va fi instabilă în ţară, iar valorile termice diurne, deşi în creştere faţă de ziua precedentă mai ales în sudul ţării, se vor menţine sub cele normale pentru această dată.
Componența viitorului CA al SRR. Plus: Ce se întâmplă cu interimatul lui Stelian Tănase la TVR
În viitorul CA al Societății Române de Radio, PSD și aliații săi vor avea majoritate. Astfel, grupurile PSD-UNPR au nominalizat trei persoane: Mirela Fugaru,Ruxandra Săraru și Virgil Daniel Ilie. PC a nominalizat-o pe Alina Stanciu, în timp ce Guvernul l-a propus pe actualul președinte-director generalOvidiu Miculescu (acesta are mari șanse pentru a primi un nou mandat în fruntea Radiodifuziunii).
Ministrul Mihnea Costoiu a efectuat o vizită la sediul companiei Google
Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a vizitat vineri, sediul companiei Google, din San Francisco, una dintre cele mai mari corporaţii multinaţionale din domeniul serviciilor şi produselor digitale. ...
Un robot angajat la muzeu în Londra
Cei care vor alege să viziteze Natural History Museum din Londra în această lună nu vor fi întâmpinați la intrare de un angajat tipic al muzeului, ci de un robot. Linda este un robot creat de Universitatea din Lincoln și a fost astfel construit încât să se potrivească perfect într-un mediu uman dinamic. ...
Ponta: Vom discuta cu cei de la PPDD, nu avem alta solutie de a avea majoritate in tara
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca social-democratii vor face aliante locale cu PPDD pentru ca nu exista alte solutii pentru a face majoritati in consiliile judetene si locale, relateaza Mediafax.
Redacţiile Radio Trinitas şi Trinitas TV, sfinţite de Patriarhul Daniel cu trafaletul - GALERIE FOTO
Patriarhul României, Părintele Daniel, a sfinţit şi inaugurat noile studiouri ale Radioului şi Televiziunii TRINITAS, mutate în Centrul Social-cultural Iustin Patriarhul, potrivit agenţiei de presă a Patriarhiei.
Michael Schumacher a ieşit din comă. Soţia sa a pregătit în vila din Elveţia un adevărat centru medical de recuperare în valoare de 12 milioane de euro
MICHAEL SCHUMACHER a ieşit din comă. Soţia lui Michael Schumacher, Corinna, a decis, în luna martie, să construiască un centru medical de 12 milioane de euro în vila din Elveţia a familiei, pentru a-l putea îngriji pe fostul pilot de F1, a cărui ieşire din comă a fost anunţată luni, la şase luni după accidentul de schi suferit.
CAMERA SPECIALĂ pregătită de soţia lui Schumacher pentru întoarcerea lui acasă
MICHAEL SCHUMACHER: Soţia lui Michael Schumacher, Corinna, a decis, în luna martie, să construiască un centru medical de 12 milioane de euro în vila din Elveţia a familiei, pentru a-l putea îngriji pe fostul pilot de F1, a cărui ieşire din comă a fost anunţată luni, la şase luni după accidentul de schi suferit.
Comisiile de cultură au avizat favorabil, în unanimitate, propunerile pentru noul CA al SRR
Preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Georgică Severin, a declarat, luni, după audierea din comisiile reunite ale celor două Camere a celor nominalizaţi pentru Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, că votul în comisie a fost unul favorabil, în unanimitate. Propunerile urmează să fie votate în plenul comun al Parlamentului, începând cu ora 16.00.
AVERTISMENT: Europa s-ar putea confrunta cu o penurie de gaze în cursul iernii
Comisarul european pentru Energie, Guenther Oettinger, a avertizat luni asupra riscului unei penurii de gaze în această iarnă pentru Europa, după anunţul Moscovei privind întreruperea livrărăilor de gaz către Ucraina, relatează AFP.
Michael Schumacher a iesit din starea de coma - Fostul campion mondial a parasit spitalul din Grenoble
Michael Schumacher a iesit din starea de coma, informeaza purtatoarea de cuvant a fostului campion mondial din Formula 1, Sabine Kehm, sustine Reuters.
Rusia a redus la zero livrările de gaze către Ucraina
Rusia a "redus la zero" livrările de gaze către Ucraina, luni dimineaţa, a anunţat ministrul ucrainean al Energiei, Iuri Prodan, asigurând că în pofida acestei întreruperi a aprovizionării, Ucraina va continua să asigure un tranzit fiabil către Europa.
PLEȘU (Adevărul): Tăriceanu a devenit un monument de proastă creștere
Cînd mi se cerea părerea despre el, mă grăbeam să spun că are măcar un merit: e bine crescut, lucru nu tocmai obişnuit pe scena noastră publică. Or a devenit brusc un monument de proastă creştere. Un exemplu: îl şterge de pe lista invitaţilor la sărbătorirea a 150 de istorie a Senatului pe preşedintele ţării. Ca şi cum datele mari ale istoriei naţionale sunt o chermeză privată: nu chemi la petrece
Cristian Diaconescu – INTERVIU (I)
„Am părăsit diverse formațiuni, dar niciodată nu am părăsit statul”, spune candidatul PMP, care mai declară și că la momentul când a plecat din funcția de consilier prezidențial nu se gândea că va participa la competiția pentru Cotroceni. Citiți mai jos de ce candidează Cristian Diaconescu și cum răspunde când e întrebat dacă poate da garanții publice că ziua alegerilor îl va găsi tot în postura
​CM Fotbal IMAGINEA ZILEI: Ce fac fanii japonezi dupa sfarsitul meciului
Japonia a pierdut prima partida sustinuta la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, niponii cedand cu 2-1 in fata celor din Coasta de Fildes. Suporterii japonezi au oferit, inca o data, imaginea zilei, acestia facand curat in sectorul de stadion in care au stat.
Peste 69% din străinii care ajung în România NU vin pentru turism. Ce-i aduce în ţara noastră
Aproape 70% dintre străinii care s-au cazat în primul trimestru în hotelurile şi pensiunile din România au venit pentru afaceri, congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii, şi doar 30% au ajuns pentru vacanţe, cumpărături, evenimente, vizite la prieteni sau tratament medical, potrivit INS.
GALERIE FOTO. Cele mai ciudate 10 animale. Numărul şapte este de-a dreptul incredibil
Mutaţiile genetice pot apărea atât la oameni, cât şi la animale. Uneori însă în natură apar cazuri extreme.
Excursia pe care nu o vor uita niciodată.Ce s-a întâmplat cu ghidul din imagine după ce a sărit în apă pentru a hrăni aligatorii
Emoţii pentru un grup de turişti al unui parc naţional din Louisiana - ghidul care îi însoţea prin mlaştini a sărit în apă pentru a le da de mâncare unor aligatori.
Ultimatumul dat de Gazprom Ucrainei a expirat: Gigantul energetic reduce livrările către Kiev, dar asigură că livrările spre Europa nu sunt afectate
Termenul limită dat Ucrainei pentru plata integrală a datoriilor şi cea în avans a facturilor de gaze naturale care urmează să fie livrate a expirat [...]
Ucraina cere comunităţii internaţionale acţiuni împotriva Rusiei
Adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Serghii Kîslîţia, a cerut, luni, la Tokyo, măsuri "mai ferme" împotriva Rusiei, acuzând Moscova că "încalcă principiile" Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, relatează AFP.
MEDIAFAX ZOOM: ICEEfest 2014 - GALERIE FOTO
ICEEfest, cel mai mare eveniment dedicat Internetului din Europa Centrală şi de Est, desfăşurat în Bucureşti joi şi vineri, săptămâna trecută, eveniment ajuns deja la cea de a treia sa ediţie, a reunit pe parcursul celor două zile de desfăşurare cele mai importante branduri ale mediului online mondial.
Preşedintele Parlamentului palestinian, arestat de armata israeliană
Armata israeliană l-a arestat în noaptea de duminică spre luni pe preşedintele Parlamentului palestinian Aziz Dweik, membru Hamas, în cadrul unei operaţuni de căutare a celor trei tineri israelieni răpiţi joi în Cisiordania ocupată ...
Lionel Messi: Era foarte important sa debutam cu o victorie, Bosnia este o mare echipa
Argentina a castigat prima partida disputata la Campionatul Mondial de Fotbal, "Pumele" trecand cu 2-1 de Bosnia (Grupa F, partida s-a disputat pe "Maracana"). "Era foarte important sa debutam cu o victorie, Bosnia este o mare echipa", a declarat Lionel Messi la finalul disputei.

Niciun comentariu: