luni, 1 decembrie 2014

REZULTATE ALEGERI MOLDOVA, după centralizarea a 88% din procesele verbale

REZULTATE ALEGERI MOLDOVA. Principalele informaţii din ziua votului pentru basarabeni, într-un live text marca Gândul.info

Visit Website
Partidele proeuropene CONDUC după numărarea a 87,6% din voturi în R. Moldova
cabina vot republica moldovaÎn ciuda faptului că Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon și Partidul Comunist al lui Vladimir Voronin ocupă primul, respectiv al treilea loc după scrutinul parlamentar de duminică, rezultatele parțiale arată că cele trei partide pro-europene – Partidul Liberal Democrat condus de Vlad Filat, Partidul Democrat al lui Marian Lupu si Partidul Liberal condus de Mihai Ghimpu – au împreună mai multe voturi decât cele două partide proruse, arată HotNews.ro.
Rezultate oficiale parțiale după numărarea a 87,60% din procesele verbale arată în felul următor: Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon – 21,61%, Partidul Liberal Democrat condus de Vlad Filat – 19,29%, Partidul Comunist condus de Vladimir Voronin – 17,84%, Partidul Democrat condus de Marian Lupu – 15,76% din voturi, Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu – 9,38%, Partidul Comunist Reformator – 4,99% (nu poate intra in Parlament cu mai putin de 6%).
PLD (Vlad Filat) a trecut pe locul doi, în fața comuniștilor lui Voronin, care erau inițial pe locul doi. Partidul Socialiștilor, aflat pe primul loc, este cel mai anti-occidental și anti-românesc partid din Republica Moldova. Rezultatele anunțate sunt fără voturile din diaspora.
Visit Website
"Dragnea da anumite fonduri europene si apoi castiga Tel Drum. Daca dispare Dragnea, dispare Tel Drum. Tel Drum are contract in fiecare comuna", a acuzat Marian Vanghelie, in ziua in care a fost exclus din PSD. Cat adevar este in aceste declaratii? Datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) consultate de HotNews.ro arata ca firma din Alexandria si-a adjudecat pentru perioada 2013-2017 contracte de aproape 34 milioane de euro pentru intretinerea drumurilor din Teleorman, judetul deputatului PSD Liviu Dragnea, atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna. In perioada 2012-2014, firma a castigat peste 30 de contracte si acorduri cadru in valoare de peste 105 milioane euro in localitati din Olt, Teleorman, Satu Mare, Dambovita, Craiova si Constanta.
Visit Website

YESTERDAY

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a obţinut 22.91% din voturi la alegerile parlamentare de duminică din Republica Moldova, la numărarea a 35.07% din buletinele de vot, a anunţat Comisia Electorală Centrală, potrivit site-ului Unimedia.info.

Visit Website
Aproape jumatate din prejudiciul in valoare de 60 de milioane de euro din dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare cu executare, a fost recuperat, a dezvaluit procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, intr-un interviu acordat Prima Tv ce urmeaza sa fie difuzat marti.
Visit Website
Peste 50 de persoane au protestat duminica langa zidul de beton realizat de Primaria sectorului 3, pe un spatiu verde de bd. Unirii, in cadrul lucrarilor de reamenajare a trotuarelor de pe aceasta artera. Cetatenii au cerut reprezentantilor Primariei sa demoleze zidul si sa stopeze betonarea atat a acestui bulevard cat si a altor spatii verzi din sector. Reamintim ca Primaria sectorului 3 a desfiintat o banda de spatiu verde pentru reamenajarea trotuarelor de pe bd. Unirii, decizie aspru criticata de cetateni si de societatea civila. In plus, au fost criticate elementele de decor puse aici de Primarie - pergole roz si mov si statuia unui unicorn.
Visit Website
Mai mulţi intelectuali - între care Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu - i-au transmis lui Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, că au fost "uimiţi" citind o listă a posibililor săi consilieri, el răspunzând că rămâne credincios angajamentelor luate, lucru ce se va reflecta în toate deciziile sale.

Visit Website
Klaus Iohannis a raspuns duminica, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, scrisorii deschise adresate de un grup de intelectuali - printre care Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu si Vladimir Tismaneanu - prin intermediul Revistei 22. Presedintele ales arata, in mesajul sau, ca "Ii asigur pe semnatarii ei (scrisorii - n.red.) ca raman credincios promisiunilor si angajamentelor pe care mi le-am luat fata de romanii din tara si din strainatate. Acest lucru se va reflecta in toate deciziile mele, inclusiv in privinta echipei de consilieri." Grupul de intelectuali i-a scris saptamana aceasta lui Klaus Iohannis, sugerindu-i ca anumite numiri de consilieri ar intra in contradictie cu asteptarile generate de uriasa incredere si sustinere de care s-a bucurat in alegeri.
Visit Website
Iohannis, mesaj FERM: Dan Mihalache NU va fi pe lista de consilieri
dan mihalachePreședintele ales, Klaus Iohannis, a postat astăzi un mesaj de răspuns pe pagina sa de Facebook la Scrisoarea deschisă pe care mai mulți intelectuali i-au transmis-o prin intermediul Revistei 22.
Deși Iohannis nu pronunță nume, declarația sa de ultimă oră lasă de înțeles în mod clar faptul că Dan Mihalache, cel mai contestat nume vehiculat pe lista sa de consilieri, nu va face parte din noua echipă de la Cotroceni, așa cum se anunțase pe surse, în calitate de șef al Cancelariei Prezidențiale.
Mesajul lui Klaus Iohannis:
Iohannis_FBMulțumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisă pe care mi-a adresat-o în numele unui grup de intelectuali. Îi asigur pe semnatarii ei că rămân credincios promisiunilor și angajamentelor pe care mi le-am luat față de românii din țară și din străinătate. Acest lucru se va reflecta în toate deciziile mele,inclusiv în privința echipei de consilieri.
Mai mulţi intelectuali care l-au susţinut public pe Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale i-au trimis preşedintelui ales o scrisoare deschisă în care îşi exprimă îngrijorarea şi chiar uimirea în legătură cu numele vehiculate pentru viitoarea sa echipă de consilieri de la Palatul Cotroceni. Pe lista semnatarilor apar nume ca Andrei Pleşu (foto), Gabriel Liiceanu, Vlad Zografi, Andrei Oişteanu, Andrei Cornea, Sorin Vieru sau Vladimir Tismăneanu.
Iată fragmentul care se referă la persoana lui Dan Mihalache:
andrei plesuDesigur, nu ne-am închipuit nici o clipă că echipa care vă va însoţi la Cotroceni va fi lipsită de orice culoare politică. Suntem totuşi uimiți și îngrijoraţi că v-ați oprit, pentru funcția de şef al cancelariei prezidenţiale, asupra unei persoane (Dan Mihalache) ale cărei antecedente nu-l recomandă în nici un caz ca pe un democrat veritabil. De la traseul său curricular, care începe în perioada Văcăroiu, traversează „perioada Năstase” virând apoi către Crin Antonescu, trecând apoi prin opinia sa, pe care a făcut-o publică, privind parteneriatul româno-american, și până la felul în care se exprimă domnia sa („jigodie frustrată”, „mai du-te și tu în mă-ta”, „mai caută pe goagăl”) e în grav dezacord cu ce aşteptăm din partea instituţiei prezidenţiale. Stilistic, se află la antipozi faţă de dumneavoastră, şi ne e greu să ne închipuim cum ar decurge o asemenea colaborare. Nu multe vorbe bune se pot spune și despre ceilalți consilieri ce par a fi fost nominalizați.
Visit Website
Transilvania, o regiune cu peste o suta de castele si care l-a inspirat pe Bram Stoker sa scrie volumul "Dracula", a fost timp de secole casa multor aristocrati, dar, in cele din urma, nu vampirii sunt cei de care ar fi trebuit sa se teama proprietarii cladirilor, ci de comunism, scrie Mediafax, citand un reportaj BBC.
Visit Website
Un politician conservator britanic, lordul Norman Tebbit, propune ca imigranţii care doresc să vină în Marea Britanie să fie întrebaţi de partea cui au luptat strămoşii lor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Visit Website
“Matematic vorbind, dacă 350 oameni ar dona 30 lei, s-ar strânge aproape jumătate din suma necesară, iar dacă alţi 250 de oameni ar dona 10 euro, s-ar strange şi cealaltă jumătate. Practic este vorba de puţin peste 600 oameni care, dacă ar dona fiecare o sumă de până în 50 lei, Nicuşor ar putea fi operat”, spune Oana Geambaşu, mama Soniei, fetiţa din fotografie, care vrea să fie înger bun pentru Nicuşor.

Visit Website
Florin Piersic nu va mai acorda interviuri. De ce a luat actorul această decizie
ULTIMA ORĂ

Visit Website
Istoricul Georgeta Filitti consideră că discuţiile legate de schimbarea Zilei Naţionale, care revin aproape de fiecare dată în preajma zilei de 1 decembrie, sunt ridicole. Într-un interviu acordat Mediafax, istoricul vorbeşte despre despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie şi despre modul în care acest moment este văzut în prezent de români.

Visit Website
În replică la acuzaţia lui Liviu Dragnea că este "captivul unei frăţii mafiote - Vanghelie, Voicu, Hrebenciuc" care a insistat în 2009 pentru numirea unor persoane controversate la vârful ministerului de Interne, Mircea Geoană îi reproşează public preşedintelui executiv al PSD că ar fi răspuns, în mai multe situaţii, la "presiunea lui Traian Băsescu".

Visit Website
Senatorul Mircea Geoana a declarat ca la congresul PSD din primavara lui 2015 presedintele de onoare Ion Iliescu nu ar mai avea loc in viitoarea structura de conducere a partidului, transmite Agerpres. Geoana a vorbit duminica de un "razboi pe doua fronturi in PSD" si a sustinut ca echipa Ponta - Dragnea "nu poate sustine un front deschis si cu Geoana si cu Iliescu in acelasi timp".
Visit Website
Preşedintele ales Klaus Iohannis arată, într-un mesaj de Ziua românilor de pretutindeni, că aceştia au avut "forţa şi priceperea să dovedească prin vot că România are o mare şansă", iar acesta nu e doar un capitol din istoria recentă, ci "o dovadă grăitoare despre cum o naţiune îşi regăseşte fiii".

Visit Website
In ciuda faptului ca Partidul Socialistilor condus de Igor Dodon si Partidul Comunist al lui Vladimir Voronin ocupa primul, respectiv al treilea loc dupa scrutinul parlamentar de duminica, rezultatele partiale arata ca cele trei partide pro-europene - Partidul Liberal Democrat condus de Vlad Filat, Partidul Democrat al lui Marian Lupu si Partidul Liberal condus de Mihai Ghimpu - au impreuna mai multe voturi decat cele doua partide pro-ruse.
Ora 10:15
: 34,74% din procesele verbale din diaspora au fost numarate, potrivit Unimedia. Rezultatele numaratorii:  Partidul Liberal Democrat - 38,14%, Partidul Liberal - 22,27%, Partidul Democrat - 9,98%, Partidul Socialistilor - 6,51%, Partidul Comunistilor - 4,43%.
Ora 6:20: Rezultate oficiale partiale dupa numararea a 87,60% din procesele verbale: Partidul Socialistilor condus de Igor Dodon - 21.61%, Partidul Liberal Democrat condus de Vlad Filat - 19,29%, Partidul Comunist condus de Vladimir Voronin - 17,84%, Partidul Democrat condus de Marian Lupu - 15,76% din voturi, Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu - 9,38%, Partidul Comunist Reformator - 4,99% (nu poate intra in Parlament cu mai putin de 6%). (sursa: Publika.md). PLD (Vlad Filat) a trecut pe locul doi, in fata comunistilor lui Voronin, care erau initial pe locul doi. Partidul Socialistilor, aflat pe primul loc, este cel mai anti-occidental si anti-romanesc partid din Republica Moldova. Rezultatele anuntate sunt fara voturile din diaspora.
  • Ramai pe Hotnews.ro pentru a urmari cele mai importante evolutii ale zilei la scrutinul din Republica Moldova.
Visit Website
ALEGERI MOLDOVA. Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi, duminică, la urne, să-şi aleagă parlamentarii. La secţia de votare din Moscova s-a format o coadă interminabilă încă de la primele ore ale dimineţii.

Visit Website
Un copil de 11 ani din judetul Vaslui a fost transportat in stare grava la spital, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce a fost gasit in coma alcoolica intr-o statie de autobuz, transmite Mediafax.

Niciun comentariu: