vineri, 21 ianuarie 2011

Bomba lui Tolontan: Adrian Sârbu, la un pas de concediere?

Bomba lui Tolontan: Adrian Sârbu, la un pas de concediere?: "

Tiberiu Lovin i-a luat-o înainte lui Tolontan care anunţa o plecare şoc din media, dar fără să dea detalii. Stăpânul Reporter Virtual publică ştirea, la 2 zile după anunţul jurnalistului de la gsp.

„La un an de când a fost numit preşedinte al grupului de presă Central European Media Enterprises (CME), Adrian Sârbu a căzut în dizgraţia lui Ronald Lauder, preşedintele onorific şi acţionar majoritar al trustului, potrivit surselor Reporter Virtual. Mai mult, alte surse susţin că Sârbu va fi concediat de Lauder pentru că “ţipă la acţionari când au întâlniri, e arogant în board şi nu şi-a îndeplinit obiectivele”. Informaţia circulă pe piaţa media în cercuri înalte, iar primul care a atras atenţia asupra subiectului, fără să spună despre cine este vorba, este Cătălin Tolontan. Destituirea lui Adrian Sârbu poate fi într-adevăr un şoc pe piaţa tv, după ce acesta a ridicat trustul Media Pro, l-a adus în top, apoi l-a vândut câtre CME, unde a ajuns în cele din urmă preşedinte”.

„Imediat după Revoluţie, în 1990, Adrian Sârbu (fost regizor la Sahia Film) a înfiinţat firma MediaPro. Un an mai târziu, el a deschis agenţia de presă Mediafax, iar în 1993, a inaugurat grupul MediaPro. Din MediaPro face parte şi Publimedia, publisherul cotidianului Gândul și Ziarului Financiar. Anul 1993 este şi cel în care ia fiinţă PRO TV, Sârbu cooptând o parte din echipele de la TV SOTI și Amerom35. Pe atunci, acţionari la PRO TV erau Sârbu, Ion Țiriac și trustul CME. În iulie 2009, Adrian Sârbu vinde grupul MediaPro concernului CME, pentru 10 milioane dolari și acțiuni”, mai scrie Tiberiu Lovin.

"

Niciun comentariu: