joi, 13 ianuarie 2011

Dan Grigore, despre situația de la Realitatea TV: “Trebuie să vedem ce se întâmplă cu această cacealma”

Dan Grigore, despre situația de la Realitatea TV: “Trebuie să vedem ce se întâmplă cu această cacealma”: "
Trebuie să vedem ce se întâmplă cu această cacealma“, a spus azi Dan Grigore în ședința CNA. Cu ce ocazie?
Astăzi, Consiliul Naţional al Audiovizualului a prelungit licenţa Realitatea FM cu nouă ani. Cu ocazia discutării solicitării însă, unii dintre membri CNA şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că Stelian Tănase nu a mai devenit directorul postului TV din grup.
Realitatea FM și Realitatea TV sunt lucruri diferite, s-au apărat reprezentanții postului de radio din grupul lui Sorin Ovidiu Vîntu.
Declarațiile de astăzi, în continuare:
“Trebuie să vedem ce se întâmplă cu această cacealma. Aşa că eu propun să fim foarte atenţi şi să revizuim ce-am făcut aici”, a declarat Dan Grigore (membru CNA) cu referire la prelungirea de licenţă pentru Realitatea TV, aprobată anul trecut după un proiect propus de Stelian Tănase. Acesta din urmă a declarat, în urmă cu o săptămână, pentru paginademedia.ro că nu doreşte să fie directorul Realiteatea TV.
Ce au reproşat Dan Grigore şi Narcisa Iorga postului Realitatea TV?
Dan Grigore, membru CNA:
“În momentul în care am acordat licenţa pe 9 ani pentru postul Realitatea TV Stelian Tănase ne-a spus că nu are un contractul cu postul, dar ni s-a spus că într-un anumit termen o să semneze. Trebuie să vedem ce se întâmplă cu această cacealma. Aşa că eu propun să fim foarte atenţi şi să revizuim ce-am făcut aici, atât am avut de spus.”
În asentimentul lui Dan Grigore a fost şi Narcisa Iorga:
“Nu cred că trebuie să ignorăm acest lucru, pentru că prelungirea a fost dată pe un proiect editorial pe care l-a prezentat Stelian Tănase aici. Aşa că nu este atât de simplu.”
La aceste declaraţii, Răsvan Popescu, preşedinte CNA, a spus că atât direcorii unui post cât şi proiectele editoriale ale acestora se mai schimbă.
Cum au evoluat discuţiile dintre reprezentanţii Realitatea FM şi membrii CNA?
Aurelian Săndulescu, directorul Realitatea FM, i-a rugat pe membrii Consiliului să nu judece postul pe care îl conduce prin prisma staţiei de televiziune Realitatea TV. „Realitatea FM este entitate separată. ”, a spus Aurelian Săndulescu.
Din discuții:
Narcisa Iorga: Vorbiţi despre un post de radio care îşi propune să informeze corect publicul. La Realitatea TV am impresia că nu se cunoaşte acest principiu, cum îl veţi aplica la radio?
Emma Zeicescu, director de programe Realitatea FM: “E opinia dumneavoastră că nu se cunoaşte.”
Narcisa Iorga: “Spuneţi-mi, vă rog, ce înseamnă informarea corectă în opinia dumneavoastră.”
Emma Zeicescu: “În opinia mea informarea corectă este să respecţi toate părţile implicate, să respecţi principiul echidistanţei. Cel mai important pentru noi este ca omul să afle informaţia esenţială şi apoi îi putem oferi şi punctul de vedere al unui specialist.”
Narcisa Iorga: “În principiu este corect şi va dau un exemplu, de pe blogul lui Cătălin Tolontan care face o comparaţie între o ştire de la Realitatea TV şi aceeaşi stire tratată de Mediafax. Realitatea TV a relatat: La Alba Iulia, Reprezentanţii PD-L au fost huiduiţi de mulţime, în timp ce Victor Ponta şi delegaţia PSD au fost aplaudaţi, iar Mediafax a scris: Reprezentanţii PD-L huiduiţi de mulţime, Victor Ponta aplaudat zgomotos de membrii şi simpatizanţii PSD“.
Emma Zeicescu: “În finalul articolului mi-aş fi dorit să fie şi ştirea de la Realitatea FM.”
Narcisa Iorga: “Consider ca acest post (Realitatea TV) este foarte departe de ceea ce şi-a asumat când a venit pentru prelungirea de licenţă şi foarte departe de ceea ce înseamnă informare corecta.”
Aurelian Săndulescu: “Vă rog să nu ne amestecaţi cu Realitatea TV. Nu suntem în măsură să comentăm ce s-a întâmplat la Realitatea TV
Narcisa Iorga: “Vă amestecaţi singuri pentru că Emma Zeicescu este de la Realitatea TV.”
Citește și:
"

Niciun comentariu: