joi, 13 ianuarie 2011

Grigore Cartianu discută retragerea de la Adevărul

Grigore Cartianu discută retragerea de la Adevărul: "

Grigore Cartianu, actualul redactor-șef al ziarului Adevărul, își pregătește retragerea de la conducerea cotidianului.

Potrivit informațiilor paginademedia.ro, Cartianu și-a anunțat managementul companiei de intenția de a pleca și a început discuțiile legate de variantele de despărțire.

Orice formulă ar fi agreată, un lucru este clar: Grigore Cartianu nu va mai fi redactor șef al ziarului deținut de Dinu Patriciu.

Paginademedia.ro a scris în premieră despre plecarea lui Grigore Cartianu și despre tensiunile de la Adevărul, AICI.

Grigore Cartianu ar putea rămâne colaborator la Adevărul, dar nu va mai avea atribuțiile executive de acum la conducerea redacției.

O altă variantă probabilă este postul 10TV. Canalul condus de Radu Moraru i-a făcut deja o ofertă lui Cartianu pentru poziția de Director de știri.

Fapt divers: Între Radu Moraru și Grigore Cartianu este și o relație de rudenie. Radu Moraru, “Nașul” de la TV, este nașul de botez al celor două fete ale lui Cartianu.

Motivul plecării, invocat conducerii de către Cartianu, ar fi dorința lui de a se orienta către scris, după ce anul trecut a lansat volumele Sfârșitul Ceaușeștilor și Crimele Revoluției. Din informațiile paginademedia.ro, anul acesta Cartianu va mai lansa două volume, tot din seria Revoluției. Tot anul acesta vor începe filmările pentru documentarul Ultimele zile ale lui Ceașescu, în regia lui Radu Gabrea.

Pe de altă parte, anul trecut, o concediere l-a nemulțumit pe Cartianu: Peter Imre a dat afară un jurnalist pentru articolele scrise împotriva acestuia când ziaristul nu lucra la Adevărul, iar Imre era director la Phillip Morris.

Condițiile plecării lui Cartianu de la Adevărul țin și de decizia pe care Cătălin Tolontan o va lua în legătură cu oferta primită de la Dinu Patriciu. Potrivit informațiilor paginademedia.ro, Cătălin Tolontan urmează să dea un răspuns săptămâna viitoare.

Contactat de paginademedia.ro, Grigore Cartianu a refuzat să comenteze informațiile.

Citește și:

"

Niciun comentariu: