sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Prietenii, aleşi după gene- analiza

Prietenii, aleşi după gene- analiza: "
Cei mai buni prieteni nu împart doar pasiuni şi hobby-uri comune, ci şi gene, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea din California.
Persoanele care o au genă numită DRD2, un receptor al dopaminei care este asociat, printre altele, şi cu alcoolismul, îşi aleg prieteni cu aceeaşi genă. Pe de altă parte, cei la care nu s-a depistat gena respectivă îşi fac prieteni din aceeaşi categorie.

'Însuşi conceptul de prietenie este foarte ciudat, întrucât oamenii sunt singurele specii în căutare de uniuni, legături pe termen lung, fără a avea drept scop unic reproducerea', a declarat James Fowler, autorul studiului.

Extremele se atrag
De asemenea, cercetătorii au demonstrat că
și contrastele se atrag iar pentru asta tot genele sunt explicația.
Astfel, persoanele purtătoare de gena CYP2A6, asociată cu o personalitate deschisă, își fac prieteni fără această genă, mai introvertiți.
Priteniile văzute din perspectivă genetică pot oferi indicii asupra modului în care genele influențează viața socială individuală, dar și a felului în care mediul social influențează comportamentele.
„Oamenii trăiesc și își desfășoară activitatea într-o rețea socială genetică, iar faptul că nu atât genele noastre, cât mai ales genele altora au relevanță în viața fiecăruia, are o serie de implicații”, adaugă medicul Nicholas Christakis, profesor la Harvard Medical School.
(evz.ro)

In momentul in care vrem sa ne facem un prieten nu il intrebam daca are aceeasi gena pe care o avem si noi,ci vedem daca ne potrivim la caracter,daca avem aceleasi hobby-uri , daca avem aceleasi idei despre viata. Prieteniile nu se aleg dupa gene, nici nu sunt caracterizate dupa ele. Oamenii din afara grupului de prieteni il vad ca fiind un grup care are aceleasi activitati, nu ca avand aceeasi gena.
In acest articol se vorbeste despre oameni ca fiind “singurele specii în căutare de uniuni, legături pe termen lung, fără a avea drept scop unic reproducerea” , dar mai sunt si alte specii care aleg sa traiasca in colonii,haite,roiuri care nu au ca scop unic reproducerea. Lupii de exemplu traiesc in haita pentru ca asa au sanse mai mari pentu a-si gasi hrana,adapost. Albinele traiesc in roi pentru a fi mai puternice ,pentru a gasi hrana mai usor si nu au ca scop doar reproducerea.
Articolul este bine redactat raspunzand aproape la toate intrebarile de baza, dar exista o greseala la scrierea cuvantului “prieteniile” fiind omisa o litera” Priteniile văzute din perspectivă genetică…”, imaginea este potrivita reprezentant acest articol.
Alina

"

Niciun comentariu: