marți, 11 ianuarie 2011

Publicitatea politică de pe OTV l-a costat 10.000 de lei pe Dan Diaconescu

Publicitatea politică de pe OTV l-a costat 10.000 de lei pe Dan Diaconescu: "

Postul OTV a fost amendat de CNA cu 10.000 de lei pentru publicitatea electorală difuzată pe crawl, în perioada 27 noiembrie – 6 ianuarie.

Sancţiunea a fost dată în urma unei reclamaţii primite de forul audiovizual din partea Partidului România Mare (PRM).

Mesajele electorale care au rulat pe postul controlat de Dan Diaconscu au sunat astfel:

“Mâine la ora 9.30, Dan Diaconescu, viitorul Preşedinte al României se va întâlni cu susţinătorii săi din Alba Iulia în faţa Partidului Poporului, din strada (…)” – a fost difuzat pe 30 noiembrie.

Într-un news alert, difuzat pe 30 decembrie, se spune:

“Deşi cârcotaşul Şerban Huidu este unul dintre cei mai frecvenţi critici ai săi, Dan Diaconescu, viitorul Preşedinte al României, vă îndeamnă pe fiecare dintre dumneavoastră să vă rugaţi pentru sănătatea acestuia, având în vedere că, în scurt timp se va trezi din coma indusă de medici (…). Daţi în continuare mesaje pentru Şerban la SMS 1333, iar acestea vor ajunge la el prin intermediul tatălui său, Florin Huidu, membru fondator al Partidului Poporului.”

Ce spune PRM-ul în reclamaţia trimsă la CNA?

Partidul România Mare a solicitat Consiliului dispunerea unei anchete referitoare la campania electorală desfăşurată pe postul OTV.

Dan Diaconescu, patronul OTV, preşedintele aşa-zisului Partid al Poporului, îşi face campanie electorală pe postul propriu de televiziune, afirmând, în mod fals, că Filialele Judeţene PRM Argeş, Neamţ şi Călăraşi au trecut parţial la Partidul Poporului, iar Organizaţia de Tineret a Partidului România Mare s-a înscris în totalitate la aceeaşi formaţiune politică”.

“Toate acestea nu reprezintă decât neadevăruri – faţă de care organizaţiile respective au avut o reacţie promptă şi fermă – dar sunt menite să inducă în eroare electoratul”, se arată în reclamaţia PRM.

Legislaţia audiovizuală interzice publicitatea electorală desfăşurată în afara campaniei electorale.

Sursa foto: Evenimentul Zilei

"

Niciun comentariu: