luni, 17 ianuarie 2011

ŞTIRILE ZILEI: S-a întors gripa porcină

ŞTIRILE ZILEI: S-a întors gripa porcină: "
SOCIAL: România, râsu’-plânsu’. Ţara noastră e ridiculizată în emisiuni de televiziune, în caricaturi sau în clipuri pe net, în care naţionala Dacie Duster este prezentată drept “o maşină pe care nu o ţine decât scuipat vechi şi întărit”. Trei instituţii au sau au avut atribuţii directe ori indirecte în a promova imaginea României în străinătate: Ministerul Turismului, Institutul Cultural Român şi Agenţia pentru Strategii Guvernamentale. Gândul a stat de vorbă cu reprezentanţii acestor instituţii.
SĂNĂTATE: Gripa nouă, prima victimă în 2011. Un bărbat de 60 de ani, diagnosticat cu gripa AH1N1 şi internat în stare gravă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, a murit. Este vorba despre primul caz de gripă porcină din acest an şi totodată de primul deces.
ECONOMIE: Şi chinezii au datorii. Proiectele de dezvoltare ale statului asiatic sunt aproape de final, iar autorităţile vor trebui să achite o notă de plată de 1.500 de miliarde de dolari. Pentru a ascunde valoarea datoriilor, instituţiile locale au recurs la „artificii“ precum crearea a mii de vehicule de investiţii care să funcţioneze drept paravan, scrie Adevărul.
FILM: “The Social Network”, cel mai bun film la Globurile de Aur 2011. Asociaţia presei străine de la Hollywood a decernat aseară premiile Globul de Aur 2011. Aceste premii sunt considerate de specialişti foarte importante deoarece anticipează posibilii câştigători ai Premiilor Oscar.

Niciun comentariu: