marți, 22 februarie 2011

Nelinişte la TVR. Şeful Andi Lăzescu vrea să ia din banii angajaţilor ca să readucă fotbalul pe postul public

Nelinişte la TVR. Şeful Andi Lăzescu vrea să ia din banii angajaţilor ca să readucă fotbalul pe postul public: "

Televiziunea Română vrea să readucă pe micile ecrane meciurile din Liga I la fotbal. După o perioadă în care televiziunii publice i s-a reproşat din toate părţile că i-a lăsat pe români fără fotbalul mioritic şi a cheltuit bani cu nemiluita pe proiecte şi transmisii fără rost, actuala conducere e gata să participe la licitaţia drepturilor de televizare a Ligii I, care va avea loc pe 4 aprilie.

În acest sens, Andi Lăzescu, preşedinte-general al TVR, i-a convocat ieri după-amiază la o şedinţă pe şefii sindicatelor din televiziunea publică, spre a-i înştiinţa de câteva decizii ce se impun pentru asigurarea fondului financiar care să asigure succesul în competiţia organizată de LPF.

Potrivit unor surse din rândul angajaţilor postului public, Lăzescu ar fi descoperit subit câteva surse de finanţare, care ar putea ajuta TVR să strângă bani pentru licitaţie. Însă ideile şefului cel mare din Dorobanţi nu sunt mai deloc agreate, mai ales că-i vorba de bani, şi ar putea crea o atmosferă „de conflict” în TVR.

Andi Lăzescu va încerca să-i convingă pe sindicalişti să accepte ca angajaţii să nu mai beneficieze de prima de vacanţă, bonuri de masă şi de plata orelor suplimentare, beneficii de care cei aproximativ 3.300 de salariaţi ai colosului din Dorobanţi se bucurau din plin.

Prima de vacanţă reprezintă aproximativ 80 la sută din salariul angajatului TVR, bonurile de masă sunt în valoare de 150-160 de lei, în timp ce, într-o lună bună, orele suplimentare pot aduce fiecăruia un spor de minimum 10-15 la sută. Salariul mediu în TVR este în jur de 2.500 de lei.

Se anunţă vreme Dolce pentru TVR

Sunt însă şi angajaţi, în ciuda radicalităţii deciziilor, ar ceda din privilegii, temporar, doar să aibă siguranţa locului de muncă, în ultima perioadă circulând insitent zvonul că vor urma disponibilizări masive. În plus, mulţi dintre angajaţi sunt şi orgolioşi anunţând că un succes în negocierea pentru drepturile TV pentru Liga I la fotbal va trebui să fie trecut în dreptul întregii echipe, nu doar în palmaresul individual al lui Lăzescu, sau al lui Cosmin Cernat, noul director al departamentului Sport.

Cosmin Cernat e omul care a plecat acum trei ani la Kanal D, lăsând TVR fără meciurile din Liga I. Nici acum, la trei ani de la acel episod, când o factură “uitată” într-un sertar a fost motivul pentru care TVR a pierdut în favoarea Kanal D drepturile pentru Liga I, nu au fost găsiţi vinovaţii. La vremea aceea, şi Vlad Enăchescu, acum şef la Dolce Sport, a fost acuzat că a făcut jocurile turcilor de la Kanal D.

Între TVR şi Dolce Sport e, de la revenirea lui Cosmin Cernat, o mare prietenie. Camarazi de arme, Enăchescu şi Cernat au ajuns să se înţeleagă inclusiv în privinţa transmisiilor din Liga campionilor, competiţie transmisă în România de cele două staţii, Dolce Sport şi TVR. Aşadar, nu ar fi de mirare dacă între cele două companii s-ar crea o alianţă şi pentru câştigarea licitaţiei din 4 aprilie.

Maria Dumitran

"

Niciun comentariu: