joi, 10 martie 2011

EXCLUSIV: Andi Vilara a demisionat şi pleacă din TVR. Cosmin Cernat răsuflă uşurat

EXCLUSIV: Andi Vilara a demisionat şi pleacă din TVR. Cosmin Cernat răsuflă uşurat: "EXCLUSIV: Andi Vilara a demisionat şi pleacă din TVR. Cosmin Cernat răsuflă uşurat
Andi Vilara nu ai lucrează pentru TVR. Fostul director al Departamentului Sport din Televiziunea Română şi-a dat în această seară demisia, urmând să părăsescă postul public de la 1 aprilie. Potrivit surselor din TVR, Vilara nu a mai suportat umilinţele la care era supus în ultima vreme de noul său şef, Cosmin Cernat. Între cei doi s-a dus toamna trecută un mic război ocazionat de alegerile pentru funcţia de şef al Sportului la televiziunea de stat. Deşi era în funcţie, scoasă la concurs la cererea Rodicăi Culcer, Vilara a pierdut duelul cu Cernat, deşi la probele impuse a obţinut calificative superioare. Învinsul a contestat vehement rezultatul, dar în cele din urmă a fost nevoit să-l accepte.
De atunci, noua conducere i-a oferit lui Andi Vilara numeroase motive care să-l determine să părăsească instituţia din Pangrati. Picătura care a umplut paharul a fost se pare deplasarea pe care Cosmin Cernat a făcut-o la Paris, cu ocazia Campionatelor Europene de sală, deplasare pe care ar fi trebuit să o primească Andi Vilara, titular al postului de reporter/comentator pe atletism.
Viitorul apropiat al lui Andi Vilara va fi legat de Digi Sport, canal de televiziune unde va fi angajat pe post de Director de Aprovizionare. Nu este o glumă, dar probabil că acolo nu există, deocamdată, vreun alt loc liber pentru proaspătul demisionar din TVR.

I s-a imputat că e slab managerSă mai spunem că Vilara a fost vehement contestat cât era în funcţia de director al Departamentului Sport din TVR, mai ales pentru lipsa de coerenţă în exerciţiu managerial, dar şi pentru că a chetuit nejustificat sute de mii de euro pe transmisii live de polo, baschet sau volei, iar pentru fotbal şi box (a refuzat să plătească 10.000 de dolari pentru meciul pentru centura mondială Bute-Brinkley). I s-a mai imputat şi că ar fi politizat fotbalul, menţionând numele lui Mircea Geoană, prezent la un meci de Liga Campionilor, în timp ce se afla în campanie pentru prezidenţiale.

Despre alte detalii care vor dovedi că în Televiziunea Română a început să domnească haosul, vom povesti mâine. Până atunci, dacă doriţi, puteţi lectura Contestaţia depusă de Andi Vilara după ce a fost declarat perdant al luptei pentru şefia sportului la TVR.

PS-În urma alegerilor de la Asociaţia Presei Sportive, pensionarul Dumitru Graur (despre memorabilele gafe pe care le făcea atunci când comenta sport la TVR puteţi să aflaţi din contestaţia lui Vilara-linkul de mai sus) a fost ales preşedinte. Din noua conducere a APS au mai fost aleşi Vlad Enăchescu – vicepreşedinte (Dolce Sport), Cătălin Tudose – secretar general (sport365.ro), Adi Dobre (Evenimentul zilei), Andrei Vochin (Gazeta sporturilor), Dorin Chioţea (Adevărul) şi Florin Caramavrov (Pro Sport).

Maria Dumitran"

Niciun comentariu: