joi, 10 martie 2011

Ioan Onisei: Antena3 a câştigat doar un proces din nouă împotriva CNA

Ioan Onisei: Antena3 a câştigat doar un proces din nouă împotriva CNA: "

Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, a ţinut să precizeze, în şedinţa de astăzi, că declaraţiile unor realizatori de la Antena3, potrivit cărora postul a câştigat mai multe procese împotriva CNA, nu sunt adevărate.

“Între 2005 şi 2011, Antena3 a primit 66 de somaţii, 51 de amenzi. Postul a formulat 9 contestaţii şi doar într-un caz aţi avut câştig de cauză, la Curtea Supremă de Justiţie”, a spus Onisei, adresându-se reprezentantului postului la CNA – Mirela Bomboe.

Această declaraţie vine ca urmare a unor afirmaţii recente făcute de Mircea Badea şi Mihai Gâdea, potrivit cărora Antena3 a câştigat mai multe procese împotriva CNA, iar postul nu şi-a recuperat banii, până în prezent.

Cele 51 de amenzi încasate de Antena3 din 2005 şi până în martie 2011 ajung la valoarea de 478.000 de lei.

Onisei a ţinut să sublinieze şi faptul că banii din amenzi nu ajung la CNA, ci la bugetul de stat.

Procesul câştigat de Antena3, despre care vorbeşte Onisei, se referă la o decizie de sancţionare din 2009, în urma căreia postul primise o amendat de 10.000 de lei pentru emisiunea În gura presei. La momentul respectiv, membrii CNA au sancţionat postul considerând că Mircea Badea a instigat la violenţă împotriva presupuşilor asasini ai handbalistului Marian Cozma.

Mirela Bomboe, reprezentanta trustului Intact, a completat afirmaţia lui Ioan Onisei spunând că într-un alt proces pe care Antena3 îl are cu CNA, postul a obţinut reducerea unei amenzi.

Curtea de Apel a decis micşorarea unei amenzi, de la 100.000 la 10.000 de lei, Consiliul urmând să facă recurs şi procesul să ajungă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ioan Onisei explică cum s-a obţinut reducerea amenzii:

“Procesul verbal era prost scris, adica s-a scris procesul verbal în lei vechi şi atunci instanţa a constatat că, de fapt, se aplică moneda nouă. Astfel, a redus cifra din procesul verbal de la 100.000 la 10.000”, a spus Ioan Onisei.

"

Niciun comentariu: