joi, 31 martie 2011

Neînțelegeri la Realitatea TV: Cătălin Popa și Mădălina Dulama au fost schimbați din funcție

Neînțelegeri la Realitatea TV: Cătălin Popa și Mădălina Dulama au fost schimbați din funcție: "

Consiliul de Administrație al trustului Realitatea Media i-a schimbat din funcție pe Cătălin Popa (directorul editorial al stației) și pe Mădălina Dulama, redactorul-șef al Departamentului de Știri.

Motivul? “În ultimele luni, s-a înregistrat o abatere gravă de la strategia editorială tradițională a Realitatea TV prin tabloidizarea excesivă”, se arată într-un comunicat al companiei, postat pe Realitatea.net.

Potrivit aceleiași informări, Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu au convocat, pe 5 aprilie, o întâlnire a Consilului de Administrație al trustului Realitatea Media pentru a discuta “contractul de management încheiat cu compania Asesoft“.

Printre motivele care duc la discutarea contractului de management încheiat de Sorin Ovidiu Vîntu cu Sebastian Ghiță (patronul Asesoft Ploiești) sunt menționate o plângere penală formulată de directorul general Realitatea Media și “o serie de alte decizii manageriale” care “au pus în pericol existența unor unități de business din grup”.

În continuare, comunicatul Consiliului de Administrație Realitatea Media:

Consiliul de Administraţie al Realitatea Media este convocat pentru a pune în discuţie contractul de management încheiat cu compania Asesoft. Este o analiză care se impune din mai multe motive.

Recent, directorul general al Realitatea Media a formulat plângere penală ca urmare a folosirii unor documente falsificate pentru încheierea contractului de închiriere de spațiu dintre Asesoft și compania de stat Coresi.

O serie de alte decizii manageriale au pus în pericol existența unor unități de business din grup. Sub managementul asigurat de Asesoft, s-au înregistrat întârzieri de plată ale unor datorii, inclusiv către bugetul de stat, fapt care a condus la blocarea conturilor Realitatea Media.

Sunt câteva exemple care conturează o tentativă sabotare a companiei Realitatea Media.

Trebuie discutată, de asemenea, și implicarea agresivă a Asesoft, prin domnul Sebastian Ghiţă, în strategia editorială şi în grila de programe a postului de televiziune, fapt care a pus în pericol însăși emisia postului.

Decizia de a elimina brutal din grila de programe emisiunea ORA DE FOC a încălcat toate regulile industriei TV și a produs televiziunii prejudicii care nu pot fi, încă, evaluate pe de-a-ntregul.

Aceeaşi implicare agresivă a alterat profund întreg conţinutul programelor Realitatea TV. În ultimele luni, s-a înregistrat o abatere gravă de la strategia editorială tradițională a Realitatea TV prin tabloidizarea excesivă. Unul dintre cele mai serioase exemple este desfășurarea concursurilor ”Cine e regina?” și ”De ce trebuie să plece Emil Boc?” – concursuri cu premii în bani menite să atragă audiență facilă și care, mai grav, contravin normelor jurnalisticii.

Dincolo de abaterea de la aceste cutume profesionale, organizarea celor două concursuri nu a respectat nici normele CNA, istitutuţie care a sancţionat sever Realitatea TV pentru aceste derapaje. Ca urmare a acestor abateri, vă comunicăm că, începând de astăzi, directorul editorial Cătălin Popa și redactorul-șef al Departamentului de Știri, Madalina Dulamă, sunt schimbați din funcție.

Realitatea TV trebuie să revină la conținutul jurnalistic de calitate care a impus-o pe piață, un mijloc de informare echidistant și corect, o televiziune de ştiri care oferă spații de exprimare în egală măsură puterii și opoziției, oricare ar fi acestea.

Domnii Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu, membri ai Consiliului de Administraţie, au convocat o întâlnire a CA al Realitatea Media. În consecinţă, Consiliul de Administraţie a fost convocat pe data de 5 aprilie pentru a analiza execuția contractului de management de către compania Asesoft, reprezentată de domnul Sebastian Ghiță, în încercarea de a-l determina pe acesta să respecte clauzele contractului și, în caz de nereușită, denunțarea acestui contract.”

"

Niciun comentariu: