marți, 5 aprilie 2011

EUROPAfest 2011 - jazz, blues, pop & clasic 18 ani – am devenit majori !

Între 7 şi 13 mai EUROPAfest te pune în contact cu valorile muzicale ale unei lumi întregi. Peste 300 de muzicieni din 45 de ţări invadează Bucureştiul cu reprezentaţii live de jazz, blues, pop şi clasic aflate sub semnul autenticului - concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions şi multe alte evenimente aşteaptă să fie descoperite de un public divers.

Festivalul debuta în urmă cu 18 ani ca o iniţiativă îndrăzneaţă depăşind convenţionalul şi deschizând apetitul pentru muzica bună şi un mod liber şi relaxat de a gândi. Astăzi, considerat brand de ţară, EUROPAfest este singurul festival din Europa ce reunește 4 genuri muzicale.

Sub sloganul „Festivalul oferă ! Tu alegi !” registrele vor oscila între senzualitatea bluesului, dinamismul pop-ului, neconvenţionalul jazzului şi virtuozitatea clasicului. EUROPAfest oferă, ca în fiecare an, o agendă bogată, în care muzica bună devine principalul mod de comunicare între artişti şi public.

EUROPAfest promite o atmosferă vie, zilele festivalului fiind ca nişte uşi deschise către aerul oraşelor occidentale. De la un concert din festival pleci cu senzaţia că ai gustat un pic din micile plăceri cosmopolite - zâmbete, muzică de calitate, o lejeritate şi o seninătate în exprimare pe care o vei remarca atât la muzicieni cât şi la public. Cu siguranţă te simţi mai “european” pentru că, brusc, eşti conectat la cultura unei întregi lumi; e o experienţă care îţi dă o poftă şi un entuziasm enorm să descoperi lumea mare, aceea care o îmbrăţişează pe a ta.

La festival, oamenii fini, indiferent de vârstă sau ocupaţie, se recunosc doar din priviri şi asta e reconfortant, căci vei ştii că şi cei din jurul tău vor aprecia, ca şi tine, tot ce-i mai bun şi mai frumos în muzică - bucuria de a te conecta la o lume nouă doar ascultând un artist din altă ţară, senzaţiile inedite, necunoscutul pus pe note.

Festivalul este o gură de aer proaspăt în contextul destul de plat pe care îl oferă piaţa de evenimente culturale din Bucureşti, unde publicul primeşte de obicei doar ceea ce se vinde. Punând accentul pe calitate şi mai puţin pe comercial, jmEvents, organizatorul festivalului, încurajează apropierea tinerilor de muzica bună oferind intrarea liberă studenţilor şi elevilor, în limita locurilor disponibile.  

Din 2005 festivalul se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu.

EUROPAfest se va desfǎşura în diferite locaţii pentru a facilita accesul publicului larg, în funcţie de preferinţe, dar şi pentru a da posibilitatea evenimentelor paralele.


Informaţii suplimentare şi fotografii :
jmEvents
0720.31.61.62 / 0740.759.566

Agenda

jazz, blues, pop & clasic
EUROPAfest 2011
Bucureşti, 7 – 13 mai


7 mai / Concertul de deschidere - Ziua Europei
Deschiderea festivalului va avea loc pe 7 mai printr-un concert dedicat sărbătoririi Zilei Europei, realizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Săptămâna de muzică bună începe cu armonie, fast, exuberanţă şi atmosferă electrizantă. Seara promite momente de jazz, blues, pop şi muzică clasică susţinute de numele de afiş ale evenimentului, interpretări inedite şi originale, invitaţi speciali, proiecţii şi prezentări spectaculoase.

8 – 12 mai / Concerte -  Jazz, Blues, Pop
În serile următoare, jmEvents propune concerte de jazz, blues şi pop, susţinute de trupe consacrate din Austria, Armenia, Brazilia, SUA, Polonia, Ucraina.

7 – 12 mai / Caffe Festival
Printre cele mai faimoase şi iubite părţi ale festivalului se numără şi Caffe Festival - concerte live în spaţii neconvenţionale. Prezenţe muzicale deja consacrate, dar şi din noua generaţie, vor susţine concerte de jazz, blues & pop şi jam sessions în mijlocul publicului.

8 – 12 mai / Bucharest International Jazz Competition
Bucharest International Jazz Competition este o manifestare singulară în peisajul jazz-ului profesionist din România, dar şi din SE Europei, aflată la cea de a 5-a ediţie. BIJC este cotat intre primele 3 concursuri de jazz din Europa. Se adresează trupelor şi vocaliştilor, având ca scop recunoaşterea valorilor jazzului românesc şi internaţional. Competiţia este secondată de organizarea de jam sessions şi workshopuri sub îndrumarea unor specialişti internaţionali.
18 trupe cu muzicieni din 21 de ţări vor reprezenta noua generaţie a jazz-ului mondial în 7 zile de muzică intensă, 100% jazz and more.

8 – 12 mai / Jeunesses International Music Competition – flaut
Al doilea concurs desfăşurat sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition, competiţie binecunoscută în domeniul muzicii clasice, atât în ţară cât şi la nivel internaţional. Evenimentul oferă artiştilor vizibilitate şi suport într-un moment în care a alege muzica clasică reprezintă o provocare. Aceştia vor evolua în faţa unui juriu internaţional.
În 2011, concursul a înregistrat un număr record de 145 de flautişti din 40 de ţări.
Atât cei deja îndrăgostiţi de muzica clasică, cât şi cei care decid să o descopere prin EUROPAfest, îi pot cunoaşte pe viitorii mari clasici internaţionali.

13 mai / Gala EUROPAfest
Festivalul se încheie cu un eveniment de ţinută - Gala EUROPAfest, o seară în care publicul are ocazia să regăsească cele mai apreciate acorduri şi cele mai impresionante prezenţe. Cu aceastǎ ocazie are loc şi decernarea Diplomei de excelenţǎ pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală.




Niciun comentariu: