marți, 5 aprilie 2011

Mihai Gâdea refuză să se prezinte la CNA

Mihai Gâdea refuză să se prezinte la CNA: "Mihai Gâdea refuză să se prezinte la CNA


Supărat pe declarațiile făcute la adresa lui de Narcisa Iorga şi pe care le puteţi găsi aici , Mihai Gâdea a declarat azi-noapte că nu îi va onora pe cei de la CNA, el fiind așteptat azi la consiliul audio-vizualului. Pentru cine nu este la curent, în urma refuzului de a permite jurnalistei Sorina Matei să realizeze un interviu cu președintele Băsescu pe tema războiului din Libia, Mihai Gâdea a fost invitat la CNA pentru a discuta cauzele acestui eveniment. Cu Gâdea a fost invitat și Sebastian Ghiță, managerul Realitatea Media, pentru a explica consiliului concedierea cuplului OanaStancu-Adrian Ursu.

Deși inițial a acceptat invitația, Mihai Gâdea a declarat, în direct la Antena 3, că nu se va prezenta la întâlnire, mai ales că ”articolul invocat nu implică prezența mea la CNA”. ”Putem avea un dialog instituțional în scris”, a completat directorul postului tv, justificându-și decizia prin faptul că ”este inadmisibil ca Narcisa Iorga să se antepronunțe și să caute sancțiuni pentru cenzură”.



Într-un interviu acordat paginademedia.ro, Narcisa Iorga a declarat că ”noi, astăzi, suntem în imposibilitatea de a sancţiona cenzura, deşi ea este interzisă prin Constituţie şi prin Legea audiovizualului. Vom vedea ce măsuri vom putea lua” . Această declarație l-a stârnit pe Mihai Gâdea și l-a determinat să decline invitația. ”În Wikileaks apare un membru CNA, Gelu Trandafir, cu declarația: ”când telefoanele sunt închise sunt independenți. Când sunt chestiuni importante la mijloc, aflăm clar cu cine votăm”. Dacă domnia sa înțelege să voteze cum li se spune la telefon, îi privește. Dacă cei de la CNA și președenție vor să facă jurnalele de televiziune, să le facă unde vrea, dar nu aici (Antena 3 n.red). Să facă jocurile acestea la TVR, unde am văzut că se poate”, a mai spus în emisiune Mihai Gâdea.

În apărarea colegului de breaslă a sărit și Mircea Badea care a caracterizat CNA ca fiind un ”organism penibil, construit de penibili numiți politici. O colecție de politruci care cred că sunt buricul pământului și se află pe moșia lu’ mă-sa”.

Rămâne de văzut ce sancțiuni vor curge pentru postul din Băneasa după astfel de declarații.

Maria Dumitran"

Niciun comentariu: