luni, 23 mai 2011

Turneul European PROMS – Jazz & Classic ajunge in Romania si Moldova

“Un concert pentru inima, minte si suflet prezentat intr-un stil urban, rafinat”
                                                                       Luigi Gageos - producator eveniment


Turneul european PROMS – Jazz & Classic Tour realizat de jmEvents a fost prezent cu un concert de exceptie pe 15 mai la Hard Rock Café Bucuresti. Pe 19 si 21 mai, a pornit dincolo de granitele Uniunii Europene, sa incante meleagurile Moldovei. Un public cald, cunoscator al muzicii de calitate a intampinat cu entuziasm si nerabdare conceptul PROMS, seria de concerte ce reuneste muzicieni din toate colturile Europei sub acorduri de jazz imbinate cu variatii armonioase de muzica clasica.





Definit ca eveniment – concert, PROMS - Jazz & Classic prezinta un concept muzical nou, un melanj inedit intre artisti de jazz si muzica clasica, ce interpretează impreună piese fusion jazz-classic pe teme cunoscute din repertoriul international de jazz, pop, blues, clasic, sau muzica de film.

Purtand amprenta originalitatii, a expresiei creative si a inventivitatii, evenimentul a capatat amploare cu rapiditate, desfasurandu-se in perioada decembrie 2010 – mai 2012 in 5 tari: Franţa, Germania, Italia, Moldova si Romania. Cu spectacole pline de culoare si diversitate, evolutii live dintre cele mai interesante si energice, conceptul PROMS a fost primit cu bratele deschise de catre publicului european de pretudindeni, pasionat al muzicii, indiferent de varsta, educatie sau preferinte muzicale.

Pe 19 mai, turneul PROMS a fost la Balti, al doilea oras din Rep. Moldova, unde concertul s-a tinut intr-o atmosfera primitoare la Palatul National de Cultura. Chisinaul a fost urmatorul punct de oprire. Pe 21 mai, primul concert outdoor din Moldova, marca PROMS – Jazz & Classic, a umplut Pta. Catedralei Nasterii Domnului cu un numar impresionant de iubitori de muzica buna. De-a lungul dupa-amiezii scena in deplina amplasare a atras privirile curioase ale trecatorilor, pentru ca la orele 20:00, spatiul, asemeni unui amfiteatru roman, sa fie impanzit de cca. 900 persoane. Piesele ce au pictat asfintitul unei seri magice de mai sunt reinterpretari ale unor melodii deja consacrate cu aranjamente special create pentru PROMS. Printre acestea s-au numarat: “One Note Samba” - Antonio Carlos Jobim, “Eleanor Rigby” - Beatles, “Don’t Get Around Much Anymore” - Duke Ellington, “As it is “ - Pat Metheny, “New York State of Mind” - Billy Joel, “Jamaica Farewell” - Harry Belafonte, dar si multe alte momente surprinzatoare.

Evenimentul ce a primit de-a lungul anilor apreciere internationala a avut ca invitati ambasadori, ministri si figuri marcante ale vietii publice. Indiferent de locul de unde au asistat la concert, indiferent de varsta sau nationalitate, spectatorii s-au bucurat de spectacolul ce s-a desfasurat pe o nota aparte datorita jocului de lumini pregatit de catre organizatori. Publicul a cerut biss aplaudand in picioare la finalul concertului interpretarile extraordinare la care tocmai a asistat.

Grupul PROMS include muzicieni de top de jazz și clasic, din diferite tari, laureati a prestigioase festivaluri internationale, care dau consistenta, autenticitate si savoare fiecarui eveniment, reuniti sub conducerea artistica a binecunoscutului pianist britanic Wayne Brown. In turneul 2008/2009 au avut loc peste 25 concerte in 7 tari: Franta, Austria, Italia, Ungaria, Bulgaria, Grecia si Romania, in fata unui public intodeauna entuziast, ce a incalzit atmosfera imbracand cu ropote de aplauze si bis-uri la scena deschisa evolutia muzicienilor.



Informatii suplimentare si fotografii:
office@jmevents.ro | www.jmevents.ro | 0720.31.61.62 | 0740.759.566

Niciun comentariu: