duminică, 9 iunie 2013

Mii de salvatori, militari si voluntari luptau diminica, in Germania, impotriva celor mai grave inundatii din ultimii peste zece ani, calificate drept o "catastrofa nationala" de catre o deputata CSU, dupa ce au antrenat evacuarea a mii de persoane. Atentia se concentreaza asupra orasului Magdebourg, in Saxonia-Anhalt (est), inundat de Elba, alimentata saptamana trecuta de precipitatii importante in Cehia. Nivelul fluviului, la Magdebourg, a atins 7,45 metri duminica dimineata, cu doi metri ...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Gimnastică: Andreea Munteanu, vedeta bilateralului România-Franţa.
Gimnasta romanca Andreea Munteanu a fost vedeta intalnirii bilaterale de junioare dintre Romania si Franta, gazduita de Palais des Sports din localitatea franceza Andrezieux-Boutheon, impunandu-se la individual compus, cu un total de 55,600 puncte, la sarituri (14,425), barna (14,400) si sol (14,350), in timp ce concursul de la paralele a fost castigat tot de o sportiva romanca, Andreea Iridon, cu 14,350. Andreea Iridon a fost, de asemenea, a 3-a la individual compus, cu un total de 53,300 ...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Ploile abundente din ultimele zile din România, cât și inundațiile din Germania, Austria și Cehia, au determinat autoritățile române să ia măsuri pentru a preveni inundațiile pe Dunăre.
digSâmbătă, o comisie mixtă formată  din  reprezentanți ai Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice/Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură, A.N. „Apele Române”, ABA Buzău – Ialomița, SGA Ialomița, Aquaproiect S.A., s-a deplasat la fața locului în vederea stabilirii măsurilor de urgență necesar a se lua pentru prevenirea cedării digului de apărare, Braț Borcea, mal drept, km 34, în zona comunei Stelnica, județul Ialomița, ca urmare a eroziunilor din corpul digului.
Din analiza situației de pe teren s- a constatat necesitatea realizării în regim de urgență a următoarelor lucrări, cu caracter provizoriu:
  1. Lucrări spre incinta apărată (taluz exterior)
  • dublarea digului existent pe o lungime de 80 m în zona critică cu eroziunile active, având următoarele caracteristici( în lucru de 3 zile)
    • înălțime 4,5m;
    • lățime coronament 7-8 m.
  • realizarea unui strat filtru pe taluz împotriva evitării antrenării particolelor fine din corpul digului;
  • realizarea unui ecran de palplanșe în zona eroziunii active, pe o lungime de cca 80 m, la piciorul digului, utilizându-se palplanșe de 12 m lungime (se va realiza cu SC Apasco SA – care executa lucrări similare în zona- Bordușani).
  1. Lucrări spre taluzul interior
  • realizarea unui strat filtru, prin postarea unui geotextil, listat cu saci umplutura cu pământ, în zona afectată;
  • lansarea de geoconainere umplute cu pământ, pentru plombarea cavernelor și stabilizarea zonei în vederea refacerii secțiunii inițiale;
  • realizarea unui prism din anrocamente, pentru refacerea secțiunii inițiale a digului de protecție- cca 7000 tone.
În momentul de față, au început lucrările de realizare a consolidării digului prin dublarea acestuia. Lucrările de terasamente au fost realizate în procent de cca 80%, cu o înălțime de cca 3,5m, pe o lungime de 70m iar digul se va menține la această cotă până la punerea în operă a palplanșelor pe aceeași lungime.
Instalația de bătut palplanșe a fost adusă în zona de intervenție și a început acțiunea de batere a acestora. Au fost lansate 100 geocontainere pentru limitarea eroziunilor și s-a realizat stratul filtru prin punerea în opera a cca 1000 mp geotextile, atât pe taluzul exterior cât și pe interior.
De asemenea, poliția de frontieră a sprijinit lucrările cu o barca cu motor mai puternică pentru a putea lucra în curent.
Lucrările în regim de urgență au fost aprobate prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.
The post Autoritățile române au întărit digul de apărare Braț Borcea, mal drept, km 34appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Ion Cristoiu: Să scrii un editorial în fiecare zi e un coşmar
„Publicul strică mass-media, nu invers”, spune Ion Cristoiu la emisiunea Nocturne, de la TVR 1, TVR HD şi TVR+.
ion cristoiu -nocturneSă scrii un editorial în fiecare zi e un coşmar...”, aşa îşi începe povestea despre o carieră închinată jurnalismului cunoscutul om de presă şi scriitor Ion Cristoiu, care este invitatul Marinei Constantinescu luni, 10 iunie, de la ora 23.00, la Nocturne, de la TVR 1, TVR HD şi TVR+.
În demersul declarat de a face radiografia puterii verbului, a responsabilităţii, a compromisului, a vinei, a asumării, a derapajului, Marina Constantinescu va încerca să afle de la invitatul ei parcursul profesional al acestuia, ce este un lider de opinie, dacă este presa coruptă, amănunte despre relaţia public – presă în România.
„Toţi trăncănim la talk-show-uri şi toţi scriem. Ce diferenţă e între mine, cu 40 de ani de citit la Biblioteca Academiei, şi un personaj pitoresc care „le ştie pe toate”?” se întreabă jurnalistul, dezbătând cu moderatoarea rolul celor care apar pe micul ecran – fiind sau fără a fi lideri de opinie ori specialişti într-un domeniu, oricare ar fi acela.
„Publicul strică mass-media, nu invers”, este de părere gazetarul Ion Cristoiu, care va explica detaliat punctul său de vedere la Nocturne de luni seară, la TVR 1. „Mie îmi pare rău că n-am fost corupt. Oricum, imaginea este că toţi suntem corupţi”, mai continuă invitatul.
Cât priveşte relaţia autorului cu literatura, scriitorul Ion Cristoiu este de părere că, prin cărţile sale, a reuşit „să arunce câteva sticle în mare”. Dar, Dimitrie Bolintineanu nu se numără printre preferaţii lui Ion Cristoiu: „Eu pe Bolintineanu nu l-aş fi publicat, n-are talent. Să intri pe Bosfor şi să nu mă faci să simt nimic…”
Ion Cristoiu mărturiseşte că nu s-ar mai întoarce la conducere în presă decât pentru un singur lucru. Aflaţi care este acest lucru la ediţia din 10 iunie a emisiunii Nocturne de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 23.00.
În fiecare luni seară, Marina Constantinescu stă de vorbă cu jurnalişti de impact din presa românească, fără nicio intenţie de a judeca, ci doar cu aceea de a înţelege derapajele de la deontologia profesiei de jurnalist.
În noul sezon Nocturne, Marina Constantinescu încearcă o radiografie a societăţii şi, implicit, a presei româneşti prin interviuri cu jurnalişti de primă linie.
Dialogul pe teritoriul Nocturnelor s-a purtat cu jurnaliştii Marius Tucă, Liviu Mihaiu, Emil Hurezeanu, Mihai Gâdea, Robert Turcescu, Radu Banciu, Radu Moraru, Ovidiu Ioaniţoaia şi Cristian Geambaşu, iar după ediţia cu Ion Cristoiu va urma Mircea Carp.
The post Ion Cristoiu: Să scrii un editorial în fiecare zi e un coşmar appeared first onexclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Noi Poveşti în halate albe, luni, 10 iunie, la TVR 1
Luni seară, de la ora 22.00, la Poveşti în halate albe, Irina Păcurariu stă de vorbă cu profesorul doctor Alexandru Blidaru, chirurg oncolog, personalitate a şcolii româneşti de chirurgie, medic pe care îl pomenesc şi căruia îi mulţumesc mii de paciente care au trecut prin drama unui diagnostic de cancer.
irina pacurariu povestea halatelor albeLa emisiunea Poveşti în halate albe, Irina Păcurariu prezintă telespectatorilor TVR 1 reuşitele incredibile din domeniul medical românesc, cele care, în general, se pierd printre dezbaterile despre incompetenţă, corupţie sau ineficienţă.
Programul poate fi urmărit în simulcast şi pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro, unde se înregistrează, de altfel, întreaga colecţie a Poveştilor în halate albe.
Şi tot luni, Irina spune povestea celor 7000 de copii infectaţi cu HIV înainte de 1990 în reportajul Ce mai faceţi?.
„Unii dintre ei ne privesc din cer, alţii au reuşit să supravieţuiască. Despre cum au reuşit unii să devină artişti consacraţi, să termine facultăţi şi să aibă propriii copii, din fericire sănătoşi, şi cât datorează unor medici care le-au fost aproape aflaţi luni seară la Poveşti în halate albe”, spune Irina Păcurariu.
Emisiunea Poveşti în halate albe, care este parte a campaniei „De profesie medic în România”, la care TVR este partener media, le descoperă românilor doctori care au puterea şi dorinţa de a salva vieţi, medici care nu îşi fac doar meseria, ci se şi sacrifică pentru excelenţă. Personajele seriei Poveşti în halate albe sunt anonimii fără de care sistemul medical românesc ar fi mult mai sărac.
14.000 de medici au plecat din România în ultimii cinci ani. În acest moment, sunt, în medie, aproape doi medici la mia de locuitori, mult sub nivelul celorlalte ţări din Uniunea Europeană. Medicii români pleacă în străinătate mai ales din cauza salariilor mici şi a condiţiilor precare din spitale, conform unui studiu european realizat anul trecut.
Una dintre ţintele campaniei „De profesie medic în România”, campanie provocată de Consiliul Investitorilor Străini, este creşterea numărului de medici de la 2,4 la mia de locuitori, cât este în prezent, la 2,6, în 2015.
The post Noi Poveşti în halate albe, luni, 10 iunie, la TVR 1 appeared first onexclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Ministerul Transporturilor şi cel al Internelor s-au înţeles ca la prima rectificare bugetară din acest an să ceară în Guvern bani pentru a asigura paza cu jandarmi a căilor ferate, unde furtul de componente a ajuns la cote înalte, dar elanul le-a fost tăiat de Finanţe cu argumentul lipsei banilor.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Omul de afaceri Nicolae Cristescu este tot mai aproape de a prelua Rapidul. "Sunt 100% hotarat sa preiau echipa Rapid. Am banii deja pregatiti pentru salariile jucatorilor. Datoriile catre stat si catre jucatori sunt undeva in jurul sumei de sase milioane de euro", a precizat Cristescu pentru Digisport.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Dunărea a atins un nivel record la Budapesta. Viitura ajunge în România joi sau vineri
Dunărea a atins la primele ore ale zilei de astăzi un nivel record de 8,83 metri la Budapesta, în timp ce digurile de protecţie ridicate pe cursul fluviului în Ungaria rezistă, însă cel mai înalt nivel în capitală este aşteptat...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Ion Cristoiu: „Publicul strică mass-media, nu invers"
Realizatoarea emisiunii Nocturne, Marina Constantinescu, va încerca mâine să afle de la invitatul ei parcursul profesional al acestuia, ce este un lider de opinie și dacă este presa este coruptă.
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Femeia ideală trebuie să aibă chipul lui Beyonce şi ochii lui Nicole Scherzinger, în timp ce bărbatul ideal ar fi o savantă combinaţie între Ryan Gosling, Brad Pitt şi David Beckham, potrivit rezultatelor unui sondaj.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
O femeie din Braşov, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a murit carbonizată, după ce un incendiu puternic a izbucnit în locuinţa sa, duminică, în jurul orei 12.00.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

Niciun comentariu: