luni, 10 iunie 2013

BACALAUREAT 2013. „Zilele muzicii populare”, „Scopul comunicării în societate”, „Drepturile de autor” , O scrisoare de la Odobescu către fiul său drepturile consumatorului sunt câteva dintre temele despre care absolvenţii de clasa a XII-a din Capitală le-au primit în prima zi de evaluare a competenţelor la limba română

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că actualul proiect de regionalizare nu pare a duce la simplificarea funcţionării statului, ci la apariţia unei noi birocraţii.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Centrul Europei se confruntă de mai bine de o săptămână cu unele dintre cele mai puternice inundaţii înregistrate până acum. Inundaţiile record s-au soldat cu cel puţin 12 morţi în ultimele zile, dintre care opt în Cehia. Situaţia este deosebit de tensionată în Bavaria şi pe teritoriul fostei Republici Democratice Germane (RDG), unde mai multe oraşe erau deja sub ape sau în pericol de a fi inundate.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Băsescu atacă revizuirea Constituției
Băsescu a lansat un atac dur la actualul proiect de revizuire a Constituției României, precizând în în acest moment, revizuirea legii fundamentale nu își mai are rostul și că noile modificări blochează statul.
basescu constitutieSupărat că proiectul său de revizuire a Constituției a fost respins de Parlament, Băsescu a lansat luni, un atac dur la noul proiect de revizuire a legii fundamentale a României.
Aş privi spre viitorul apropiat. În mâinele CC va fi noua Constituţie a României. Nu preget să menţionez că în momentul de faţă şi-a pierdut rostul de a fi revizuită. Singurul element care a stat la baza revizuirii Constituţiei a fost legat de politica de simplificare a statului şi de a răspunde referendumului din 2009. Vreau să subliniez, nu pentru că aş critica pe cineva, dar în faţa judecătorilor CC am obligaţia să spun ce gândesc. Revizuirea Constituţiei în baza referendumului din 2009 era singura justificare a acestei revizuire. Ceea ce se face în momentul de faţă nu are decât rostul de a complica funcţionarea statului. (…) Aş spune că revizuirea actuală reprezintă un risc de blocare a statului. Constituţia nu dă soluţii nici pentru familie, nici pentru referendum, nici pentru multe alte detalii. (…) Nu ştim unde vrem să ajungem exact”, a spus Băsescu la ceremonia de depunere a jurământului noilor judecători CCR.
După care Băsescu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la legea referendumului, precizând: Am şi o altă îngrijorare: dacă un referendum poate fi considerat un simplu sondaj. (…) Cred că sondajele sunt pentru casele de sondaj, iar referendumul exprimă suveranitatea poporului, aşa cum se spune în Constituţie. Este una din marile mele îngrijorări şi voi reacţiona decent, dar voi reacţiona la neluarea în considerare a referendumului din 2009.
După care a ținut să precizeze că și actuala lege de regionalizare a țării nu va face decât să crească birocrația prin crearea unei noi structuri administrative.
Prin mesajul transmis celor noi trei judecători ai CCR, Băsescu a cerut Curții să respingă revizuirea Constituției.
Crin Antonescu, președintele senatului și președintele Comisiei de revizuire a Constituției României a spus că Băsescu și-a ales un moment nepotrivit să critice revizuirea Constituției.
Din punctul meu de vedere a fost nepotrivit ca la acest moment, când cei trei judecători CCR și-au depus jurământul, să vorbești despre așa ceva. E alegerea domniei sale. Explicația pe care o găsesc acestei nepotriviri este în obișnuința președintelui de a da mandate CCR, și dorințele dumnealui să devină decizii ale curții”, a spus Crin Antonescu.
Președintele Senatului a respins categoric ideea că noua Constituție este una stufoasă care blochează funcționarea statului român.
The post Băsescu atacă revizuirea Constituției appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

Niciun comentariu: