luni, 1 iulie 2013

Prima zi a lunii iulie vine cu scumpiri.Începând de azi, preţul gazelor va fi majorat cu 8 procente, iar preţul energiei electrice va creşte cu 1%. Aceste scumpiri atrag după ele creşteri de preţuri la alimente. Producătorii spun că produsele din carne şi cele din lapte sunt primele care vor costa mai mult.
Scumpirea preţului la gaze înseamnă că la o factură medie de 100 de lei scumpirea programată de autorităţi va adăuga 8 lei la totalul de plată.
Nici pentru şoferi nu sunt veşti prea bune. Punctul de amendă a crescut de astăzi, iar cele mai mari contravenţii pot ajunge chiar şi la 1.600 de lei.
Produsele alimentare, creşteri de preţuri
Producătorii au anunţat deja că scumpirile vor veni, inevitabil, după scumpirea gazului şi a energiei electrice, iar primele produse care se vor scumpi sunt carnea şi laptele.
"Majorarea preţului la gaze, de la data de 1 iulie 2013, se va repercuta asupra întregului lanţ alimentar", potrivit lui Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.
Preţul cărnii de porc ar putea creşte cu până la 15% în acest an, având în vedere trendul crescător al costurilor pe care producătorii trebuie să le suporte pentru achiziţia de furaje, dar şi schimbările legislative la nivelul Uniunii Europene, arată datele
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

Niciun comentariu: