luni, 1 iulie 2013

Castelul Corvinilor din Hunedoara este menţionat între construcţiile de gen din lume care par a fi desprinse din basme, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Trei persoane rănite în accidentul din Muntenegru sunt în continuare în comă, la o săptămână de la producerea tragediei, starea celorlalţi răniţi internaţi în spitalele Floreasca, Universitar, Elias şi Bagdasar-Arseni fiind în uşoară ameliorare, potrivit medicilor.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG


Bucurestiul se lauda cu Pasajul Basarab, cu National Arena, cu Centrul Istoric proaspat reparat. Vrem autostrada suspendata si doua telegondole, cateva zeci de pasaje, penetratii si strapungeri. Este adevarat, orice oras are nevoie de proiecte mari pentru a fi trecut pe harta lumii si pentru a se dezvolta. Dar, chiar cu toate aceste proiecte, tot ramane o distanta intre Bucuresti si Viena, Paris, Londra ori alte orase civilizate din Europa. De ce? Nu pentru ca nu am avea cladiri frumoase, parcuri, pasaje sau fiindca iarba noastra nu ar fi la fel de verde ca a lor, ci pentru ca deseori frumusetea sta in detalii. Detalii de care edilii nostri, prinsi in proiecte megalomane, uita sa tina cont. Este vorba de trotuarele stricate si peticite, strazile cu gropi, cladirile mazgalite, iarba netunsa, afisele lipite pe cladiri, excrementele de caine, praful, casele darapanate etc. Iata un mic inventar al detaliilor care le scot peri albi bucurestenilor.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Deputatul PDL Elena Udrea a obtinut, in urma divortului de Dorin Cocos, potrivit celei mai recente declaratii de avere postate pe site-ul Camerei Deputatilor, sase terenuri, trei cladiri si doua autorurisme, scrie agentia Mediafax.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Preşedintele Traian Băsescu va efectua o vizită în Republica Moldova pe 17 iulie, la invitaţia omologului său moldovean, Nicolae Timofti, relatează site-ul postului Radio Chişinău.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
24 de MILIOANE de euro, ŞPAGA anuală primită de medici, numai de la bucureşteni.
Suma, calculata pentru 2012, ar putea fi mai mare, pentru ca unii pacienti nu au recunoscut, in cadrul sondajului, ca au platit doctorii, arata un studiu al SNSPA 24 de milioane de euro reprezinta valoarea spagilor pe care bucurestenii le-au platit medicilor, numai anul trecut, pentru a fi mai bine tratati in timpul interventiilor chirurgicale, arata o cercetare efectuata de sociologii din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA). Suma a fost acumulata desi doar 6% ...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
De departe cel mai înstărit parlamentar din actuala legislatură, deputatul PSD Sebastian Ghiţă este şi campionul absolut al împrumuturilor acordate. Pe lângă cele 68 de milioane de euro pe care i-i dăduse cu titlu de împrumut lui Alexandru Iacobescu, omul său de încredere şi managerul postului RTV, îniante de a intra în parlament, Sebastian Ghiţă şi-a scos încă 22,3 milioane de euro din conturile deschise în România, în aceaşi scop.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
TVR lansează din 6 iulie, emisiunea Vara pe val
Din 6 iulie, telespectatorii TVR vor urmări un program estival maraton, transmis pe mai multe tronsoane şi mai multe posturi, în direct de la malul mării.
vara pe valTimp de 6 săptămâni, TVR 1 şi TVR 2 se vor afla într-o competiţie amicală, din care telespectatorii vor ieşi cei mai câştigaţi.
Ei vor putea urmări programe de divertisment estival pe ambele posturi, în fiecare zi, vor câştiga premii substanţiale participând la concursuri pe plajă sau din faţa micilor ecrane, tot ei fiind şi cei care vor decide, săptămânal, câştigătorul.
Vara pe val este, totodată, şi un pretext pentru descoperirea de noi talente şi colaborarea cu vedete care îşi vor găsi locul în programele TVR din grila de toamnă.
Vedete TVR precum: Mircea Radu, Iuliana Tudor, Adelin Petrişor, Tudor Furdui, Cristi Mîndru, Cristina Şoloc, Marian Marin, Costea Lupescu, Dalia Puşcă, Dorina Florea, alături de artişti cunoscuţi cum ar fi: Dan Helciug, Dana şi Florin de la Hi-Q, Jo (Ioana Anuţa), Raluca Guslicov, Nuami Dinescu, Ovidiu Niculescu, Ovidiu Ianu, Emil Mitrache, Miss G, Johannes, Andreas Petrescu, Olimpia Olari, Eveline Păuna, Gabriel Fătu, Renée Santana şi mulţi alţii aduc Vara pe val la TVR.
Pe parcursul celor 6 săptămâni, show-ul Vara pe val va avea câte trei segmente pentru fiecare zi, de luni până vineri, atât la TVR 1 cât şi la TVR 2, precum şi o ediţie de final de săptămână, difuzată în simulcast, în care aflăm câştigătorii săptămânii precedente.
La TVR, telespectatorii vor fi în legătură cu marea, soarele şi distracţia în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 09.00 (TVR 1) şi 10.00 (TVR 2), de la ora 17.00 (TVR 1) şi 17.30 (TVR 2) şi seara, de la ora 22.00 (TVR 1) şi 23.00 (TVR 2).
Sâmbăta, de la ora 22.10, asistăm la „seara pedepselor”, două ore de transmisiune live, în simulcast la TVR 1 şi TVR 2. De altfel, transmisiunile de pe ambele canale vor putea fi urmărite de românii din întreaga lume pe TVR Internaţional şi online, pe TVR+.
Echipele fiecărui post TV vor „manageria” câte o plajă din Mamaia şi vor încerca să propună programe cât mai atractive atât pentru cei de pe plajă, cât şi pentru cei de acasă, din faţa micilor ecrane.
La finalul concursului, echipa care a reuşit să gestioneze cel mai bine plaja şi va acumula cele mai multe voturi din partea publicului va fi declarată câştigătoare.
Lansarea programului Vara pe val se transmite sâmbătă, 6 iulie, de la ora 22.10, în simulcast pe TVR 1, TVR 2, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.
The post TVR lansează din 6 iulie, emisiunea Vara pe val appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Justin Bieber joacă în CSI: Crime şi investigaţii, difuzat de TVR 1
TVR 1 reia, din 1 iulie, difuzarea serialului poliţist CSI: Crime şi investigaţii, cu un nou sezon în premieră. Cele 22 de episoade ale sezonului XI pot fi urmărite de fanii serialului în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 23.00.
justin bieber - csiScenariul continuă cu imaginile din finalul celui de-al zecelea sezon. Începutul primului episod îl găseşte pe Langston pe podeaua celulei lui Haskell, sângerând. Este transportat de urgenţă la spital, unde starea sa devine stabilă. Nick ia parte la funeraliile ofiţerului Clark, dar păstrează distanţa, întrucât familia decedatului îl consideră parţial vinovat pentru moartea acestuia. Aşteptând în maşină, Nick sesizează un ticăit dintr-o maşină din apropiere. Este însă prea târziu să avertizeze lumea prezentă la înmormântare, întrucât urmează un şir de explozii…
Brass şi Langston, care îl ajută să investigheze cazul de pe patul de spital, îl suspectează iniţial pe Haskell. Ajutaţi de specialistul în balistică şi explozibili Kacey Monahan, cei doi adună rămăşiţele bombelor şi telefonul utilizat pentru detonarea lor. Telefonul îi duce pe urmele unei grupări anti-guvernamentale. Un tânăr din grup, Jason McCann (Justin Bieber) are ceva de ascuns. Nick se împrieteneşte cu el şi, până la urmă, Jason îi mărturiseşte că fratele său Alex e cel care a detonat bombele. Detectivii îl prind pe Alex, dar, în timpul acţiunii, sunt nevoiţi să deschidă focul şi Alex e ucis.
Când toată lumea credea că s-a sfârşit, Catherine, Vartann şi Greg sunt chemaţi la un depozit părăsit, unde un bărbat fără adăpost fusese omorât. Catherine, rămasă mai la distanţă, îi vede pe Vartann şi pe Greg prinşi în explozie…
TVR 1 a difuzat până acum, în premieră, toate celelalte zece sezoane ale serialului CSI: Crime şi investigaţii.
The post Justin Bieber joacă în CSI: Crime şi investigaţii, difuzat de TVR 1 appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
50 milioane de euro pe panseluțe
Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu risipește banii contribuabililor pe panseluțe. În ultimii patru ani, edilul a cheltuit 30 de milioane de euro pe panseluțe și toaletarea copaclor, iar anul ăsta a alocat pentru același lucru, 21 de milioane de euro.
ontanu panseluteOnțanu este campion național la risipit banii publici pentru plantarea de panseluțe. Dacă bani pentru asfaltarea străzilor în sectorul 2 și introducerea apei și a canalizării în cartierele mărginașe, nu sunt, primarul Onțanu risipește 50 de milioane de euro pe panseluțe.
Toate contractele pentru plantarea de panseluțe și toaletarea copacilor, au fost atribuite fără licitație.
Prin aceste contracte, Neculai Onţanu şi-a asigurat până în 2015 lucrările de întreţinere a spaţiilor verzi şi plantarea panseluţelor.
Toate bune și frumoase, numai că Onțanu a făcut împrumut la bănci pe numele primăriei ca să planteze panseluțe. Astfel că Onţanu a îndatorat Primăria pe zeci de ani prin împrumuturi bancare de zeci de milioane de euro.
În realitate ”metoda panseluțelor”, nu reprezintă decât o nouă invenție a primarului de a scurge banii contribuabililor către firmele de casă ale acestuia.
În 2007 s-a încheiat contractul de creditare nr. 44448 între Consiliul Lo­cal al sectorului 2 şi banca Dexia Kommunalkredit Bank AG, prin care Onţanu a împrumutat suma de 25.457.867 de lei, aproximativ 6 milioane de euro, conform hotărârilor Consiliului Local nr. 105/16.08.2007 şi nr.12/15.02. 2010.
Un alt împrumut extern, în valoare de 98.096.875 de lei, circa 23 de milioane de euro, a fost atras în baza hotărârii nr. 113/16.08.2007.
Cu aceşti bani s-au încheiat pentru perioada 2008-2011 mai multe acorduri-cadru, pentru întreţinerea şi reamenajarea parcurilor. O felie din tort a fost distribuită directorului general al ADP sector 2, Cristian Lemnaru.
Banii împrumutați de la bănci pentru panseluțe, s-au evaporat după o schemă verificată timp de 20 de ani, de către prestidigitatorii din administraţie. La sugestia lui Onţanu, directorul general Cris­tian Lemnaru, Lucia Guşe, şeful compartimentului spaţii verzi, şi directorul economic Mihai Buturcă au întocmit două referate de necesitate, prin care au solicitat constituirea unor comisii pentru constatarea şi evaluarea daunelor produse de regiile Apa Nova, Ideb şi Distrigaz, care ar fi distrus şi furat florile şi arborii.
Fireşte că nu există procese-verbale ale Poliţiei sau alte probe care să susţină actele de vandalism la care se referă Onţanu.
Practic, reamenajările s-au făcut doar pe hârtie, iar banii s-au scurs spre buzunarul fără fund al lui Onţanu şi al protectorilor săi politici din PDL.
Și după metoda brevetată de Băsescu, Honțanu poate să pună plăcuțe în mijlocul spațiilor verzi, pe care să scrie: Aici sunt banii dumneavoastră, panseluțele să trăiască.
The post 50 milioane de euro pe panseluțe appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Patronul Gregory Tour, Ştefan Grigore, a declarat că a fost, luni, la Parchetul instanţei supreme pentru a duce mai multe documente, precizând că analizele şi actele şoferilor sunt în regulă, iar autocarele firmei sunt de ultimă generaţie, cumpărate din Germania.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Manevrele navelor au fost suspendate, luni la prânz, în toate porturile constănţene, din cauza vântului puternic, ce suflă la rafală cu viteze de 70 - 80 de kilometri pe oră.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Un miting de protest fata de "actuala putere politica" este programat marti, 2 iulie, intre orele 17:00 si 20:30, in fata Muzeului Antipa din Piata Victoriei din Capitala. Apelul la miting a fost lansat pe Facebook de "un grup de simpli cetateni", care subliniaza ca "acest miting nu este organizat de niciun partid politic. In consecinta, la acest miting nu vor exista si nu vor fi admise pancarte sau/si afise ce poarta sigla/insemnele vreunui partid politic! Acest miting nu promoveaza niciun partid politic, ci doar interesele tuturor acelor romani care sunt nemultumiti de incompetenta actualei puteri politice".
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
"Recomand incheierea unui nou acord cu Fondul pentru ca s-a dovedit a fi benefic. Un acord iti ofera o ancora si o credibilitate care iti permite sa te imprumuti mai ieftin pe pietele de capital. Nu cred ca Romania ar fi castigat o asemenea credibilitate daca statea doar pe picioarele ei. Asta este o realitate!" a declarat Guvernatorul BNR Mugur Isarescu in cadrul briefingului de presa desfasurat la doua ore dupa incheierea sedintei comitetului de politica monetara in care s-a decis reducerea dobanzii cheie la 5%.​  HotNews.ro a transmis LIVE TEXT declaratiile Guvernatorului BNR
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
In lunile iulie si august se vor inregistra temperaturi peste mediile climatologice in majoritatea regiunilor din tara, exceptand regiunile centrale si nordice unde temperaturile se vor apropia de cele normale pentru aceasta perioada din an. In septembrie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta luna, exceptand sud-estul tarii unde ar putea depasi mediile climatologice. In ceea ce priveste precipitatiile, in cele trei luni se prognozeaza ca ele vor fi sub normal in majoritatea zonelor tarii.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

Televiziunea publica a difuzat, sambata, 29 iunie, in cadrul emisiunii Ora Regelui, imagini in premiera cu momentul intoarcerii Regelui Mihai si Reginei Ana de pe aeroportul Henri Coanda in octombrie 1994, in a doua tentativa a familiei regale de a reveni in tara. In imagini se vad Dinu Patriciu si mai multi parlamentari liberali care se cearta pe pista aeroportului, cu reprezentanti ai politiei de frontiera care au verificat pasapoarteale familiei regale, chiar la scara aeroportului si il intorc din drum. TVR a prezentat si imaginile din decembrie 1990, prima data cand, sub regimul Iliescu, Regele Mihai este intors din drum de un echipaj de politie si oprit sa revina in tara.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Discrete, unele dintre ele cu apariţii publice extrem de rare, soţiile miniştrilor Guvernului Ponta II sunt, în marea lor majoritate, fie personaje-cheie în afaceri de familie, fie ocupante ale unor posturi în instituţii sau companii de stat, obţinute simultan cu ascensiunea guvernamentală a soţilor lor.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
SUBIECTE BAC 2013. Ce părere au profesorii despre subiectele de la proba de limba şi ...
Subiectele de la proba scrisa la limba si literatura romana din cadrul examenului de bacalaureat din acest an au fost accesibile tuturor elevilor, a declarat o profesoara de limba romana de la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Bacau pentru Romania Libera. "Mi s-au parut ok subiectele, accesibile. Din cate am inteles, elevii nu se asteptau la poezie deoarece asta s-a dat si anul trecut. Acesta nu este insa un motiv pentru care sa nu fi facut nimic. Poezia a intrat in materia pentru ...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Conducerea liceului Dimitrie Bolintineanu, DEMISĂ pentru fraudă la examenul de bacalaureat.
Conducerea liceului Dimitrie Bolintineanu a fost demisa pentru frauda la examenul de bacalaureat dupa ce subiectele de la proba scrisa de limba si literatura romana au aparut online inainte de examen. Ancheta a fost demarata la sesizarea unui post de televiziune. Astazi, la ora 8.34, de dimineata, un elev a postat pe un forum online un mesaj in care anunta subiectele de la proba scrisa de limba si literatura romana si cerea ajutor pentru rezolvarea lor. Inspectoratul Scolar al Muncipiului ...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
SUBIECTE BAC 2013 profil UMAN. Vezi aici BAREMUL la proba scrisă la Limba şi literatura română.
BACALAUREAT 2013. Romanialibera.ro va prezinta baremele diferentiate la proba scrisa de Limba si Literatura romana la examenul de Bacalaureat 2013. Elevii au primit varianta numarul 7. Citeste si SUBIECTE BAC 2013 profil UMAN. A picat VARIANTA 7! Vezi aici SUBIECTELE la Limba si literatura ROMANA Descarcati aici baremul corespunzator profilului uman. Citeste si BAC 2013. Declaratie SOC a unui elev de la liceul Lazar: Am putut sa ne consultam intre noi Peste 160.000 de elevi care au ...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
SUBIECTE BAC 2013 profil UMAN. Vezi aici BAREMUL la proba scrisă la Limba şi literatura română.
BACALAUREAT 2013. Romanialibera.ro va prezinta baremele diferentiate la proba scrisa de Limba si Literatura romana la examenul de Bacalaureat 2013. Elevii au primit varianta numarul 7. Citeste si SUBIECTE BAC 2013 profil UMAN. A picat VARIANTA 7! Vezi aici SUBIECTELE la Limba si literatura ROMANA Descarcati aici baremul corespunzator profilului uman. Citeste si BAC 2013. Declaratie SOC a unui elev de la liceul Lazar: Am putut sa ne consultam intre noi Peste 160.000 de elevi care au ...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
LIBER LA FRAUDE: Regiile autonome şi companiile naţionale NU mai sunt obligate să atribuie ...
Regiile autonome si companiile nationale la care statul este actionar absolut sau majoritar au fost scoase din categoria structurilor obligate sa atribuite contracte prin licitatii, relateaza Mediafax. Argumentul adus a fost ca aceste regii lucreaza pe o piata concurentiala, iar impunerea regulilor de achizitii publice le poate bloca. Scoaterea regiilor autonome si a companiilor nationale din categoria autoritatilor contractante a fost posibila printr-un amendament introdus de deputati ai ...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

Niciun comentariu: