joi, 11 iulie 2013

Steaua Bucureşti a câştigat Supercupa României la fotbal, miercuri seara, după ce a bătut Petrolul Ploieşti cu scorul de 3-0, pe Arena Naţională din Bucureşti.
În urma acestei victorii, Steaua a cucerit a şasea sa Supercupă, graţie golurilor marcate Stefan Nikolic (minutul 21), Lukasz Szukala (minutul 32) şi Mihai Pintilii (minutul 42).
Din minutul 28, Petrolul a jucat în inferioritate numerică (Manasse fiind eliminat pentru cumul de cartonase galbene), iar Bourceanu a ratat un penalty în minutul 30. Pentru Steaua urmează dubla din preliminariile Champions League, cu Vardar Skopje.
Steaua a învins, a doua oară pe Petrolul în Supercupă, după ce în 1995, în ''Regie'', ''roş-albaştrii'' câştigau cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Damian Militaru (25) şi Ion Vlădoiu (56).
Spectacolul fotbalistic a fost umbrit de un incident tragic. Un suporter al echipei Petrolul Ploieşti a murit, miercuri după-amiază, după ce a căzut din trenul care transportă spre Bucureşti galeria formaţiei prahovene.
Steaua: Tătăruşanu Georgievski (Prepeliţă 66), Szukala, Chiricheş, Latovlevici Pintilii, Bourceanu Ad. Popa, G. Iancu, Cr. Tănase Nikolici (Piovaccari 61). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Petrolul: Pecanha Achim, Manasse, Neag (Romario 57), Guilherme Mustivar (Cristescu 80), Hoban Boudjemaa, Grozav, Ad. Cristea (Teixeira 57)
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Nicolae Samson, un președinte ”del sud”: ”Aici, câștigarea respectului este cheia ...
Asociația “Amici del Sud” este o asociație românească din regiunea Campania. Președintele asociației, Nicolae Samson, este o persoană respectată atât de autoritățile italiene, dar mai ales de către conaționali. Are 34 de ani, este originar din Neamț, în prezent rezident la Pertosa, în provincia Salerno. Se află de 11 ani în Italia.
“Am venit în Italia ca orice persoană care are visele sale, de bunăstare și de a câștiga un ban mai mult. Aveam serviciu bun și în România, dar cum am fost dominat mereu de un spirit de aventură, am acceptat invitația unui bun prieten. În toată această situație a trebuit însă să trec printr-un mare necaz. Tocmai prietenul meu bun, care mă invitase în Italia a murit într-un accident de circulație. A fost un moment teribil. Acum lucrez ca șofer și mecanic, iar în timpul liber mă ocup cu re pararea computerelor”.

Nicolae Samson (al treilea din stânga) alături de colegii italieni din Protecția civilă
În opinia lui, câștigarea respectului este cheia integrării. “A fost greu pentru mine la în ceput, până am reușit să mă integrez, să-mi găsesc un loc de muncă dar cel mai important să-mi câștig respectul față de oamenii
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin se pregătesc să revină pe micul ecran
Televiziunea publică poartă negocieri cu două dintre cele mai îndrăgite şi cunoscute prezentatoare tv. Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin şi-ar putea relansa cariera la TVR, cele două vedete purtînd în prezent negocieri cu producătorii pentru a stabili formatul emisiunilor pe care vor urma să le modereze.
După ce au lipsit destul multă vreme de pe “sticlă”, Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin s-ar putea întoarce în atenţia telespectatorilor cu emisiuni proprii, difuzate de televiziunea publică.
“Duminica în familie”, la televiziunea publică
Mihaela Rădulescu este pe punctul de a încheia negocierile cu producătorii, pentru a modera din nou emisiunea „Duminica în familie“, pe care TVR ar putea să o difuzeze din toamnă, potrivit paginademedia.ro. „Sunt în discuţii cu TVR, la faza «ce ar fi dacă», am primit o variantă de format de la ei“, a declarat vedeta care a prezentat ani buni showul la Antena 1. Realizatoarea TV stabilită cu fiul ei, Ayan, în Monte-Carlo, a spus că a primit oferta de la Corina Voicu, Dumitru Moroşanu şi Octavian Iordăchescu, producătorii iniţiali ai showului, însă pentru a accepta propunerea, ea a avut cerinţe clare: să se întoarcă în România doar de două ori pe lună, pentru o ediţie înregistrată
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Vasile Blaga şi Roberta Anastase, decoraţi de statul italian
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi vicepreşedintele democrat-liberal Roberta Anastase au fost decoraţi de statul italian, pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor bilaterale între România şi Italia, anunţă PDL, citat de Mediafax.
"Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a primit din partea statului italian decoraţia «Steaua Solidarităţii Italiei» în grad de Mare Ofiţer. Decoraţia i-a fost înmânată de către ambasadorul italian la Bucureşti, domnul Diego Brasioli, în cadrul unei ceremonii oficiale organizată la sediul Ambasadei, marţi, 9 iulie.
În cadrul aceleiaşi ceremonii, vicepreşedintelui PDL Roberta Anastase i-a fost conferită decoraţia «Ordinul de merit al Republicii Italiene» în grad de Comandor", se arată într-un comunicat al PDL.
Potrivit sursei citate, cei doi lideri ai PDL au fost decoraţi "pentru contribuţia la consolidarea relaţiilor bilaterale româno-italiene şi dezvoltarea relaţiilor politice între cele două state, în perioada în care au deţinut poziţii oficiale la nivelul statului".
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Bătrân ucis și ars în casă, închisoare pe viață după două achitări
Guerrino Bissacco, 60 de ani, a murit sufocat în seara de 6 iunie 2007, înainte ca flăcările incendiului să-i cuprindă casa din Due Carrare (provincia Padova în Veneto) și să-l carbonizeze. La început s-a vorbit de sinucidere, apoi anchetele procurorului Renza Cescon au ajuns la Ioan Gabriel Bărbuță, român de 37 de ani și unic suspect pentru ceea ce s-a dovedit a fi o brutală omucidere.
Până acum Bărbuță a fost mereu achitat: de Curtea cu Juri din Padova în martie 2009 și de Curtea de Apel în noiembrie 2011. Situația s-a schimbat pe 26 iunie 2013, când Curtea Cu Juri de Apel din Venezia l-a condamnat la închisoare pe viață, la încheierea celui de-al doilea proces în apel, după ce în aprilie Curtea de Casație a anulat sentința din 2011, acceptând cererea Procuraturii generale și a fostei soții a victimei, Lea Penon, care s-a constituit parte civilă.

Sentința judecătorilor venețieni a stabilit că soției îi revine și o despăgubire a daunelor de 200.000 de euro din partea lui Ioan Gabriel Bărbuță, aflat acum în România, condamnat și la izolare diurnă timp de șase luni și la plata tuturor cheltuielilor de judecată, încă de la prima instanță.
Guerrino Bissacco
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

Niciun comentariu: