miercuri, 7 august 2013

Doctrina Băsescu şi expansiunea României.
Ideea presedintelui roman de a-si lua cetatenia moldoveneasca ii pune pe ganduri pe multi dintre analistii si strategii de la Moscova, intr-o perioada in care Rusia pierde teren atat in Caucaz, unde Turcia face pasi din ce in ce mai indrazneti, cat si in Asia Centrala, unde China incearca sa se impuna economic, cu mult mai multa forta, decat Federatia Rusa. Influenta Rusiei este in scadere de la u
Casa Albă: Summitul cu Putin a fost anulat în lipsa unor "progrese suficiente" în relaţii
Preşedintele Barack Obama a decis să anuleze summitul cu omologul său rus Vladimir Putin prevăzut la începutul lui septembrie, la Moscova, o decizie spectaculoasă justificată miercuri de Casa Albă prin lipsa de "progrese" în relaţiile ruso-americane, relatează AFP.
Un deputat PPDD a intrat cu maşina într-un copac, o tânără a fost rănită în accident
Deputatul PPDD Daniel Oajdea a fost implicat, miercuri la prânz, într-un accident rutier, după ce parlamentarul a pierdut controlul volanului, iar maşina a intrat într-un copac, o tânără aflată în autoturism fiind rănită uşor.
Trei bărbaţi care au bătut crunt o femeie, arestaţi după patru ani de la comiterea faptei
Trei bărbaţi suspectaţi că au ameninţat cu moartea şi au bătut crunt o femeie, pentru a o obliga să le spună unde este tatăl acesteia şi pentru a le restitui o sumă de bani, au fost arestaţi după mai bine de patru ani de la comiterea faptei.
Fugar român arestat pe Muntele Athos
Un cetăţean român în vârstă de 23 de ani, dat în căutare printr-un mandat european, a fost arestat miercuri de poliţie la Karyes, capitala comunităţii monastice de pe Muntele Athos, în nordul Greciei, relatează miercuri ziarul grec Ekathimerini în ediţia online.
Degradarea reţelei feroviare a redus viteza trenurilor de călători la 40 km/h. Cât ar costa repararea celor 8.000 de kilometri de cale ferată cu probleme
Trenurile de călători circulă în prezent cu o viteză medie de 43 km/h, iar cele de marfă cu 21 km/h, cu circa 20 km/h mai puţin faţă de "mulţi ani" în urmă, potrivit CFR, care primeşte sub 20 milioane euro pentru reabilitarea reţelei, în condiţiile în care necesarul trece de 10 miliarde de euro.
9.000 de locuri de muncă vacante, disponibile la nivel naţional. Judeţele cu cele mai multe oferte
Aproape 9.000 de locuri de muncă sunt disponibile, la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Cluj, Timiş, Iaşi, Argeş, Bistriţa-Năsăud şi Braşov, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Se modifică News Feed-ul Facebook. Schimbările anunţate astăzi de reţeaua de socializare
Facebook a anunţat că a modificat algortmul în funcţie de care sunt afişate informaţiile în News Feed (fluxul de ştiri). Potrivit lui mark Zuckerberg, directorul executiv al companiei, până acum sistemul nu a fost „perfect”.
Partenerii de coaliţie cer DEMISIA lui Berlusconi, situaţie ce ar genera căderea Guvernului italian
Guglielmo Epifani, liderul Partidului Democrat (PD, centru-stânga), formaţiune aflată la guvernare, în Italia, alături de Partidul Poporul Libertăţii (PdL, centru-dreapta), îi cere lui Silvio Berlusconi să demisioneze din funcţia de senator, situaţie ce riscă să conducă la căderea Guvernului.
Ministerul Sănătăţii: Nu am propus introducerea unei noi taxe în sănătate. Suntem solidari cu politica Guvernului
Ministerul Sănătăţii spune că nu a propus introducerea vreunei taxe suplimentare în sănătate, arătând însă că este solidar cu Guvernul în politica pe care acesta o stabileşte, precizarea fiind făcută în legătură cu informaţia privind posibilitatea introducerii CASS pentru venituri din chirii.
Barack Obama anuleaza intalnirea cu Vladimir Putin din septembrie, dupa ce Rusia a acordat azil fostului consultant american Edward Snowden
Presedintele american Barack Obama si-a anulat intalnirea cu omologul sau rus Vladimir Putin, programata luna viitoare la Moscova, a anuntat miercuri un oficial al Casei Albe, citat de Reuters.
Vezi cine va conduce departamentele cheie din TVR.
Irina Radu, Liana Sandulescu si Claudiu Lucaci se numara printre directorii din Societatea Romana de Televiziune (SRTv) care au fost selectati in urma unor concursuri organizate in aceasta perioada in Televiziunea Romana, informeaza Mediafax. Astfel, in urma concursului desfasurat, TVR 1 va fi condus de Gabriel Gherghescu, TVR 2 - de Liana Sandulescu, TVR 3 - de Razvan Bucuroiu si TVR Internationa
TOP 10 sportive cu cele mai mari venituri din lume. Câştigurile unora o să vă uimească!.
Femeile din SUA castiga doar 77% din sumele care intra in conturile barbatilor, conform Biroului american de Recensamant, iar diferentele sunt mult mai mari atunci cand vorbim despre lumea sportului. O baschetbalista din WNBA castiga maximum 107.000 de dolari pe sezon, in timp ce Kobe Bryant va castiga 30,5 milioane de dolari la Los Angeles Lakers in sezonul viitor, conform forbes.com. Singurul sp
Codul secret al acestui bloc de la Piaţa Unirii: cum mi-a cerut statul 140.000 de euro la o întâlnire „pe nevăzute”. VIDEO
Gândul a încercat să facă o ofertă Regiei Autonome „Administraţia Protocolului de Stat” (RA-APPS), pentru a testa ce şanse are un cumpărător de rând la superofertele statului. Răspuns: niciuna. Cel puţin pentru blocul VIP-urilor în care gândul i-a identificat, între chiriaşi, pe vicepreşedintele ANAF, Florin Tunaru, adjunctul Avocatului Poporului, Ionel Oprea, pe fostul senator PSD Gheorghe Marcu,
Aproape 9.000 de locuri de muncă, disponibile la nivel naţional. Care sunt judeţele cu cele mai multe posturi libere
Aproape 9.000 de locuri de muncă sunt disponibile, la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Cluj, Timiş, Iaşi, Argeş, Bistriţa-Năsăud şi Braşov, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Israel: Un important rabin a fost găsit vinovat de abuzuri sexuale
Rabinul Mordehai Elon, unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai curentului naţionalist religios în Israel, a fost găsit vinovat miercuri de comiterea de "acte indecente" asupra unui minor, de către un tribunal din Ierusalim.
Derbiul Dinamo - Steaua: Programul la metrou va fi prelungit duminică
Metroul va circula după un program prelungit cu o oră şi jumătate, duminică, pentru cei care vor asista la meciul Dinamo - Steaua, ce va avea loc pe Arena Naţională din Capitală, informează un comunicat al Metrorex.
Cum încearcă "gospodina" Merkel să câştige electoratul
După modelul Elenei Udrea, care s-a afişat dând cu mătura şi croşetând, cancelarul german Angela Merkel şi-a făcut o nouă apariţie.
Cum încearcă "gospodina" Merkel să câştige electoratul
După modelul Elenei Udrea, care s-a afişat dând cu mătura şi croşetând, cancelarul german Angela Merkel şi-a făcut o nouă apariţie.
Lista afecţiunilor des întâlnite în perioada verii. Cum pot fi ele prevenite
Arsurile solare, insolaţia, fotosensibilitatea, alergiile şi arsuri ale retinei sunt afecţiuni care apar în urma expunerii neadecvate la soare
Doi copii, interdicţie judecătorească pe viaţă de a vorbi de fracturare hidraulică şi gaze de şist
Doi copii din Statele Unite ale Americii nu au voie să discute despre fracturarea hidraulică, procedeul utilizat pentru exploatarea gazelor de şist, pentru restul vieţii în urma unei hotărâri judecătoreşti la care s-a ajuns în urma unei înţelegeri dintre părinţii lor şi reprezentanţii unei mari companii de petrol şi gaze
RAPORT OMS: Românii şi echipamentul medical de calitate
Românii au acces limitat la echipamente medicale de calitate. Aceasta este concluzia unui raport al organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Niciun comentariu: