marți, 6 august 2013

După audiențe catastrofale la Antena 1 și Realitatea TV cu emisiunea ”Duminica în familie”, Mihaela Rădulescu reîncălzește ciorba, din toamnă, la TVR 1, dar pe bani grei.
mihaela radulescu - tvrSătulă de Monaco, Mihaela Rădulescu a bătut palma cu TVR 1 pentru a realiza și modera, din toamnă, emisiunea de ”mare succes”, Duminica în familie.
După ce Antena 1 și Realitatea TV au renunțat la format, din lipsă de rating, TVR 1, producătorul general Irina Radu, reîncălzește emisiunea cu bani mulți.
Emisiunea urmează să se difuzeze timp de două ore, duminica, la prânz, cel mai probabil în intervalul 17.00-19.00.
Și pentru că nu vrea să stea prea mult prin București, Mihaela Rădulescu a impus TVR ca o emisiune să se difuzeze înregistrat și una live. Pentru patru emisiuni realizate în fiecare lună, Răduleasca ar putea încasa și 15.000 de euro.
Emisiunea va avea formatul ”Duminicii în familie”, însă numele show-ului tv va fi schimbat, probabil în: Duminica în familia TVR.
Emisiunea Răduleascăi va înlocui astfel show-ul Dănuț SRL, trecut pe linie moartă, după ce Dan Bittman a acceptat să facă parte din juriul  X Factor România.
The post Duminica în familie, ciorba reîncălzită de Răduleasca pe bani mulți la TVRappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
ANI decapitează primarii USL. Guvernul se pregătește de alegeri locale anticipate
Agenția Națională de Integritate decapitează pe bandă rulantă primarii și aleșii locali ai USL. Din acest motiv, cel mai probabil se vor organiza alegeri locale anticipate în mare parte din județele României.
antonescu - usl108 primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene care au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională Integritate din 2008 până în prezent.
Din cauza investigaţiilor ANI, liderii PNL şi PSD din teritoriu au cerut conducerii USL modificarea legii 161/2003, cea care reglementează situaţiile de incompatibilitate şi conflict de interese.
Premierul Victor Ponta a tras semnal de alarmă, susţinând că de fapt numărul aleşilor locali care se află în această situaţie este mult mai mare, aproape jumătate dintre primari fiind incompatibili. El a adăugat că se va întâlni cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ANI pentru a vedea cum se poate modifica legea. Premierul s-a întrebat retoric dacă nu cumva, în această situaţie, ar trebui făcute noi alegeri locale.
Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, care a fost declarat incompatibil de ANI, a afirmat că modificarea legii 161/2003 este „obligatorie” şi că puterea nu trebuie să aştepte ca primele decizii nefavorabile împotriva aleşilor locali să fie date de instanţele de judecată.
Ministerul Justiţiei, condus de Robert Cazanciuc, a dat însă un aviz negativ actului normativ iniţiat de aleşii locali de modificare a legii 161/2003, deşi acesta era susţinut chiar de vicepremierul Dragnea.  În mai multe întâlniri pe care le-a avut Dragnea cu aleşii locali, aceştia i-au cerut modificarea “de urgenţă” a legii incompatibilităţilor. Ei insistă pentru o iniţiativă legislativă, dacă modificarea legii a picat în zona guvernamentală.
Verificările ANI în privinţa aleşilor locali sunt în curs de desfăşurare, numărul celor care au fost declaraţi incompatibili nefiind definitiv.
Primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene care au fost declaraţi incompatibili de ANI încearcă să îşi câştige dreptatea în instanţă. Ei consideră că prezenţa lor în AGA ale societăţilor comerciale aflate în subordinea lor nu reprezintă o incompatibilitate. Principala bătaie de cap pentru aleşii locali o reprezintă legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.
La articolul 87, litera f, al acestei legi se prevede că funcţia de primar, preşedinte al Consiliului judeţenea este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional.
Liderii locali recunosc că au făcut parte din aceste adunări generale, dar susţin că este o „eroare” ca prezenţa lor acolo să fie considerată incompatibilitate, deoarece ei „reprezintă interesele comunităţii”.
Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, care a pierdut la prima instanţă procesul cu ANI, a declarat pentru gândulpe cine să pui în AGA ca reprezentant al tău? Pe nenea Ion? După cum interpretează ANI, nici pe funcţionarii publici, pe nimeni din CJ. Chiar suntem între ciocan şi nicovală.
La articolul 89 al legii 161/2003 se prevede: “calitatea de ales local este incompatibilă şi cu calitatea de acţionar semnificativ la o societate comercială înfiinţată de consiliul local, respectiv de consiliul judeţean”.
Primarul Sibiului Klaus Iohannis şi preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, declaraţi incompatibili de ANI, se apără afirmând că ei au făcut parte dintr-o AGA a unui operator regional, nu a unui operator local.
ANI susţine că unităţile administrativ teritoriale aveau posibilitatea de a desemna un reprezentat al lor în AGA, dar cu respectarea legii, fără a se încălca regimul incompatibilităţilor.
Prezenţa preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, dar şi a mai multor primari din judeţ în Compania RAJA SA, a făcut ca judeţul să aibă cei mai mulţi aleşi locali incompatibili.
The post ANI decapitează primarii USL. Guvernul se pregătește de alegeri locale anticipate appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Vadim a făcut scandal la Tribunal
Corneliu Vadim Tudor a făcut scandal în sala de judecată de la Tribunalul București, certându-se cu judecătoarea care nu înțelegea cine este președintele PRM.
vadim tribunalÎnsoțit de patru avocați, Corneliu Vadim Tudor a făcut scandal de zile mari în sala de judecată de la Tribunalul București, la primul termen de judecare a contestării noii conduceri a PRM.
Vadim Tudor, proaspăt demis din funcție și exclus din PRM, a contestat la Tribunalul București, noua conducere a Partidului România Mare.
Pentru că atât Vadim cât și noul vicepreședinte ales săptămâna trecută la plenara de la Alba Iulia, susțineau că reprezintă PRM, judecătoarea a intrat în ceață și nu mai înțelegea nimic.
De aici și până la furia tribunului nu a mai fost decât un pas. Vadim a început să urle și să strige la judecătoare că el este președintele real al PRM.
Pentru că nu a avut cu cine să se înțeleagă, judecătoarea a decis să stabilească un nou termen de judecată pe data de 3 septembrie 2013.
Pe 27 iulie 2013, Congresul Extraordinar al PRM a votat excluderea lui Vadim din partid și alegerea lui Gheorghe Funar în funcția de președinte al Partidului România Mare.
The post Vadim a făcut scandal la Tribunal appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG

Niciun comentariu: