luni, 19 august 2013

În România, nicio bancă nu vrea să schimbe monezi de euro, dolari sau în altă valută. Motivul este unul incredibil: nu au aparat cu care să depisteze dacă monedele sunt falsificate.
euro romaniaDacă te-a lovit norocul și ai primit în dar sau prin alte împrejurări o sumă de bani în valută, dar în monezi, poți să le arunci pe apa sâmbetei. Pentru că nicio bancă din România nu acceptă să îți schimbe valuta dacă este în monezi de metal.
Un redactor exclusivNEWS.ro a mers la bancă să schimbe 5,5 euro dar în monezi. A aflat cu stupoare că din cele 10 bănci la care a mers, doar două primeau să schimbe doar monezi de unu sau doi euro, fără cenți.
Redactorul a alergat de la o bancă la alta în mijlocul capitalei, ca să își schimbe cei 5,5 euro. Însă a fost plimbat de la o bancă la alta sub pretextul că ei nu lucrează cu monezi. Doar BCR și Banca Românească au spus că schimbă doar monezi de 1 și 2 euro, dar că nu primesc și cenți, adică 1, 2, 5, 10, 20 și 50 de cenți.
Banc Post, Romanian Internațional Bank, Alpha Bank, Credit Europe Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania și CEC Bank, au spus că nu acceptă să schimbe valută în monezi.
CEC Bank a spus că motivul pentru care refuză să primească monezi în valută este că nu dețin un aparat prin care să poată verifica dacă monezile sunt falsificate. Celelalte bănci s-au rezumat să spună că nu lucrează cu monezi valutare și punct, fără nicio altă explicație.
Cu siguranță așa ceva se întâmplă doar la băncile din România, unde fac legea și sunt stat în stat.
Refuzul băncilor de a schimba orice fel de tip de valută aflată în circulație, atât sub formă de monezi și sau bancnote contravin legislației financiar bancare din România. Dar ce contează, în România totul este cu susul în jos.
O problemă similară se întâmplă când mergi să-și plătești o rată în euro. Băncile nu acceptă monezi, și astfel ești obligat să dai o sumă rotundă. Cu toate că potrivit art 40 din OUG 50/2010, creditorii nu au dreptul sa refuze încasarea ratelor în moneda în care s-a acordat creditul.
În țările din zona euro, Comisia Europeană a emis o recomandare către toți comercianții și instituțiile care lucrează cu publicul, ce impune acceptarea tuturor bancnotelor și monedelor euro.
The post Motivul incredibil pentru care băncile românești nu schimbă monezi de euroappeared first on exclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
TVR transmite primele meciuri play-off ale Ligii Campionilor 2013
TVR 1, TVR HD şi TVR+ transmit în direct, pe 20 şi 27 august, partidele de fotbal Olympique Lyon (Franţa) – Real Sociedad de Fútbol (Spania) şi Legia Varşovia (Polonia) – FC Steaua Bucureşti (România), contând pentru play-off-ul Ligii Campionilor 2013-2014.
meciuri playoff UEFA Champions LeagueÎn prima manşă a play-off-ului UEFA Champions League, pe care TVR o transmite pe 20 august, de la ora 21.40, competiţia pune faţă în faţă echipele Olympique Lyon (Franţa) şi Real Sociedad de Fútbol (Spania), meciul contând pentru calificarea în grupele UEFA Champions League.
Deşi în 2004 a ajuns să retrogradeze în grupa a doua a fotbalului spaniol, Real Sociedad a început  să-şi revină şi din 2010 urcă în prima grupa spaniolă, iar la finalul campionatului 2012-1013 ajunge pe locul al patrulea.
Celaltă echipă, Olympique Lyon, a câştigat 7 ani la rând campionatul Franţei (2002-2008), iar anul trecut a terminat pe locul 3.
Antrenorul Real Sociedad, Jagoba Arrasate, apreciază că „meciul va fi unul atractiv şi foarte strâns, care se va decide doar printr-o mică diferenţiere. Noi suntem mulţumiţi de cei cu care am fost desemnaţi să jucăm. Poate că Lyon nu sunt de calitatea altor echipe din play-off, dar cu siguranţă sunt o echipă compactă şi bine înarmată”.
Comentariul partidei Olympique Lyon – Real Sociedad va fi asigurat de Marian Olaianos.
Pe 27 august însă, emoţiile românilor vor creşte pentru că manşa retur aduce în lumina reflectoarelor o echipă românească – Steaua Bucureşti, care întâlneşte în Polonia, echipa Legia Varşovia.
Nu cred că sunt echipe slabe în această competiţie, dar trebuie să recunosc că mi-aş fi dorit să nu trebuiască să jucăm în compania Stelei. Românii au jucat foarte bine împotriva echipei Chelsea în Europa League şi ştiu că au un potenţial uriaş – cei mai mulţi jucători ai lor au în jur de 22, 23 de ani, sunt ambiţioşi şi doritori de succes… Sunt convins că dacă trecem în faza grupelor, jucând pe stadionul nostru, atmosfera va fi magică”, este de părere Jan Urban, antrenorul Legiei.
Ambele partide vor fi precedate de Studio UEFA Champions League (începând cu ora 21.00), prezentat de Tudor Furdui, care, împreună cu invitaţii lui, va aduce telespectatorilor ultimele detalii despre echipele din competiţie, familiarizându-i cu atmosfera dinaintea meciurilor.
The post TVR transmite primele meciuri play-off ale Ligii Campionilor 2013 appeared first on exclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Silaghi a luat mită de la Iordache
Ovidiu Silaghi este acuzat de procurorii DNA că a primit mită de la omul de afaceri Nelu Iorgache, suma de 200.000 de euro. Koveși cere Camerei Deputaților, acceptul pentru urmărirea penală a liberalului.
ovidiu silaghiTemerile lui Ponta s-au adeverit. Băsescu i-a făcut dosar penal lui Ovidiu Silaghi, propus de PNL pentru funcția de Ministru al Transporturilor, după demisia lui Relu Fenechiu.
Ovidiu Silaghi este acuzat că în 2012, când a deținut funcția de Ministru la Transporturi, a primit de la Nelu Iordache, patronul Romstrade, suma de 200.000 de euro pentru aprobarea unor noi rute aeriene de la Aeroportul Satu Mare în Europa.
Silaghi Ovidiu Ioan, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa, în schimbul asigurării derulării contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) şi pentru ca plățile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil. Totodată, Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcții de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte”, se arată în comunicatul de presă al DNA.
În baza acestor informații, Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului SILAGHI OVIDIU IOAN, pentru infracţiunea de trafic de influență în formă continuată, fapte despre care există indicii și date că ar fi fost săvârșite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.
The post Silaghi a luat mită de la Iordache appeared first on exclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Roxana Ciuhulescu a părăsit Pro TV după 13 ani de colaborare
Prezentatoarea emisiunii ProMotor, Roxana Ciuhulescu părăsește Pro TV, după 13 ani de colaborare. Vedeta tv spune că va lua o pauză în ceea ce privește cariera media.
Roxana CiuhulescuRoxana Ciuhulescu și-a anunțat plecarea de la Pro TV, printr-o postare pe blogul personal. Printre mulțumiri și păreri de bine pentru că a lucrat alături de profesioniști, vedeta tv spune că nu este exclus să semneze cu altă televiziune sau chiar să revină la Pro TV.
Nici nu-mi vine să cred că au trecut 13 ani de când lucrez în familia ProTv. În toamna lui 2000 făceam cunoștință pentru prima dată cu “sticla”, atunci când am participat la casting-ul pentru emisiunea ProMotor. Ei bine, a sosit momentul să-mi iau rămas bun de la ProTv, a fost poate cea mai dificilă decizie a vieții mele și nu, n-am luat-o în urma unui impuls de moment , ci am cântărit-o 18 luni. Probabil ca se vor specula multe idei pe seama plecării mele din cel mai mare trust media, însă ce pot să vă spun este că niciodată n-am să vorbesc de rău acest trust, ba din contră, am numai cuvinte de laudă la adresa lui. Am făcut parte dintr-un colectiv de profesioniști, demni și dornici în permanență de a fi cei mai buni. ProMotor a fost și va rămâne un brand cunoscut, un proiect care nu o să moară chiar dacă eu am plecat din el. În momentul de față am 2 proiecte personale, ambele având legătura cu lumea auto. Deocamdată nu mi-am propus să mă reîntorc în tv, cel puțin nu acum, însă este foarte posibil ca în viitorul apropiat să semnez și cu o televiziune, neexcluzând și reîntoarcerea mea în ProTv” a scris Roxana Ciuhulescu pe blog.
The post Roxana Ciuhulescu a părăsit Pro TV după 13 ani de colaborare appeared first onexclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Campania „România Optimistă” a Ştirilor TVR, în topul audienţelor TVR 1
25 de ştiri şi reportaje despre o Românie optimistă au putut fi urmărite în cele 5 săptămâni de campanie a Ştirilor TVR de până acum, campanie care poartă numele „România Optimistă”.
romania optimistaÎntre 15 iulie şi 15 septembrie, Ştirile TVR derulează campania „România Optimistă”, care presupune difuzarea zilnic, de luni până vineri, în cadrul Telejurnalului de la ora 20.00 de la  TVR 1, cu preluare pe site-ul stiriletvr.ro, a unei ştiri despre un fapt pozitiv din România.
Conform datelor de audienţă furnizate de Kantar Media şi prelucrate de TVR, reportajele campaniei „România Optimistă” (măsurată separat de Telejurnal) se situează pe primele trei poziţii în topul audienţelor emisiunilor postului TVR 1.
În multe zile, campania s-a situat chiar pe primul loc. Astfel, din 15 iulie până în prezent, la nivel naţional, peste 5 milioane de telespectatori au vizionat cel puţin un minut din campania Ştirilor TVR (reach cumulat de 5.204.000, ceea ce corespunde unui procent de 27,4% dintre telespectatori).
Cea mai urmărită ştire despre România optimistă s-a difuzat pe 31 iulie, când 577.000 de români (3% rating mediu şi 8,4% cotă medie de piaţă) la nivel naţional au urmărit povestea afacerii iniţiate de crescătorul de prepeliţe din Târgu Mureş.
Pe locul al doilea s-a situat materialul despre primul medic din România specializat în realizarea de intervenţii intrauterine, această ştire fiind vizionată în 30 iulie, la TVR 1, de o medie de 532.000 de telespectatori (2,8% rating mediu şi 7,5% cotă de piaţă medie).
Istoria IT-istului care a lansat o afacere cu legume, din prima zi a campaniei, se situează pe locul al treilea, adunând în faţa micilor ecrane o medie de 502.000 de telespectatori (2,7% rating şi 7,3% cotă de piaţă).
La nivel urban, cea mai urmărită ştire din „România optimistă” a fost difuzată pe 7 august (217.000 de telespectatori au vizionat în medie acest material).
Printre cele mai accesate, vizionate şi comentate ştiri se numără reportajul despre crescătorul de prepeliţe din Mureş (Sebastian Suciu din Mureş a avut curaj să pună pe picioare o afacere de familie. A pornit de la câţiva pui şi astăzi vinde zilnic câteva sute de ouă. Aşa a ajuns model pentru mulţi vecini, care se gândesc serios să crească şi ei păsări) sau despre un om de afaceri din Valea Jiului, care a cumpărat… satul în care s-a născut (Ideea lui este să construiască o staţiune turistică, unde oamenii să vină şi să trăiască pentru câteva zile viaţa autentică de la ţară, într-o zonă superbă de munte). Pentru că am primit destule comentarii şi sugestii de materiale chiar de la telespectatori, încercăm să realizăm reportaje şi pe baza acestor propuneri”, ne-au spus Anca Lăzărescu şi Alin Petrică, cei doi producători ai campaniei „România Optimistă” a Ştirilor TVR.
Fiecare reportaj al campaniei este urmat de opiniile unei personalităţi pe tema optimismului la români. Acestea sunt filmate sub forma unor testimoniale, iar până acum, printre cei care şi-au exprimat opinia se numără sociolgi, psihologi, istorici, economişti, oameni de afaceri, oameni de cultură, artişti.
The post Campania „România Optimistă” a Ştirilor TVR, în topul audienţelor TVR 1appeared first on exclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Ana Maria Prodan:Am făcut sex cu Reghe în toate maşinile pe care le avem
Ana Maria Prodan a făcut declarații incendiare în cadrul emisiunii ”Te pui cu blondele„ de la Antena 1. Impresarul spune că a făcut sex cu soțul său, în toate mașinile pe care le dețin.
ana maria prodanPrezentatorul celui mai longeviv quiz show, Dan Negru, le va avea invitate în ultima ediţie din acest sezon la “Te pui cu blondele?”, miercuri, 21 august, de la 20:30, pe Maria Cârneci şi pe Ana Maria Prodan. Cele două vor ţine piept armatei de blonde în “războiul” culturii generale.
În această ediţie, înainte de vacanţă, blondele sunt mai hotărâte ca niciodată să le pună pe invitatele lui Dan Negru în dificultate. Astfel că, ele au pregătit întrebări dintre cele mai incomode.
Ana Maria Prodan a mărturisit că a făcut sex cu soţul ei, Laurenţiu Reghecampf, în toate maşinile pe care le au, după ce una dintre blonde a întrebat-o care este marca maşinii în care s-a iubit ultima dată cu soţul ei.
Protagonista reality-show-ului “Prodanca şi Reghe: Afaceri de familie”, care va fi difuzată difuzată de Euforia Tv începând din această toamnă, Ana Maria Prodan, a fost provocată la un test de compatibilitate împreună cu soţul ei. Provocarea a fost să dezvăluie melodia preferată a ei şi a soţului, urmând apoi ca şi Reghecampf să răspundă la întrebare.
Telespectatorii care vor urmări miercuri, 21 august, de la orele 20:30 numai la Antena 1, ultima ediţie din acest sezon al show-ului “Te pui cu blondele?” vor afla dacă invitata lui Dan Negru, Ana Maria Prodan, a trecut testul de compatibilitate cu soţul ei, Laurenţiu Reghecampf.
The post Ana Maria Prodan:Am făcut sex cu Reghe în toate maşinile pe care le avemappeared first on exclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Marea finalã Mireasã pentru fiul meu va avea loc pe 24 august
Doar câteva zile îi mai despart pe telespectatori de marea finalã a celui mai îndrãgit reality show matrimonial, Mireasã pentru fiul meu, iar emoţiile sunt mai mari ca niciodatã pentru cele trei cupluri finaliste.
mireasa pentru fiul meuAndreea şi Alin, Cornelia şi Dragoş şi Lorena şi George ar putea sã îşi uneascã destinele în marea finalã care va avea loc sâmbãtã, 24 august, însã în dragoste, ca şi în rãzboi, deznodãmântul nu poate fi niciodatã previzibil.
Nu ştim ce vor decide îndrãgostiţii pe ultima sutã de metri, rivalitatea este la cote maxime, dragostea trece prin grele încercãri acum, spre finalul concursului, când tensiunea se simte pretutindeni în casa Mireasã pentru fiul meu.
Nu putem anticipa reactiile lor, dar le vom descoperi adevãratele sentimente în Marea Finalã, când perechile care se iubesc cu adevãrat vor spune da în faţa unei ţãri întregi!
Miza este una extrem de mare, un premiu consistent în bani, perechea câştigãtoare fiind formatã din mireasa competiţiei – concurenta aleasã mireasa sãptãmânii în marea finalã şi partenerul acesteia, daca ambii consimt sã-şi uneascã destinele şi dacã mama bãiatului va rãspunde afirmativ la întrebarea adresatã acesteia de cãtre fatã, „Vreţi sã fiţi mama mea?”.
Marea finalã din data de 24 august va începe la ora 17:00 şi va continua pânã seara târziu, fiind presãratã cu o mulţime de surprize. Chiar şi locul desfãşurãri marei finale este o surprizã, aceasta neavând loc într-un platou obişnuit de televiziune. Finaliştilor le vor fi alãturi atât familiile, cât şi foşti concurenţi ai show-ului.
The post Marea finalã Mireasã pentru fiul meu va avea loc pe 24 august appeared first onexclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG

Niciun comentariu: