marți, 13 august 2013


Pe ce documente a negociat Guvernul rezilierea contractului cu Bechtel. Explicaţiile premierului
Rezilierea contractului cu Bechtel s-a negociat pe "o copie legalizată"a documentului, a declarat marţi premierul Victor Ponta, susţinându-l astfel de Dan Şova, şeful Marilor Proiecte, în disputa cu fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, care l-a trimis să caute originalul în minister la etajul doi.
Ponta: Am fost cu familia în SUA, a fost şi bona. Ca un preşedinte să se ocupe de bonă e ridicol
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, că a fost în SUA în concediu, împreună cu familia, dar şi cu bona, el apreciind totodată că faptul că un preşedinte de ţară se ocupă de bona sa este cel puţin ridicol.
Medicul din Bârlad cercetat pentru dispariţia fetei de 16 ani a revenit mai devreme din concediu
Medicul chirurg Octavian Marcu, cercetat de Parchetul Vaslui în cazul dispariţiei, în urmă cu cinci luni, a unei adolescente de 16 ani, a revenit în activitate la Spitalul de Urgenţă Bârlad cu o săptămână mai devreme faţă de cum îşi programase iniţial concediul de odihnă.
Secolul XXI, Uniunea Europeana si iredentismul maghiar
Cum va gestiona Uniunea Europeana iredentismul maghiar in expansiune, fie de tip "soft" (FIDESZ), fie "hard" (JOBBIK)? Sunt suficiente ignorarea continua a derapajelor iredentiste si vesnica scuza a campaniilor electorale din Ungaria? Cate voturi mai poate duce astazi, partidelor de la Budapesta, discursul obraznic al politicienilor maghiari veniti periodic "la pescuit" electoral in Transilvania?
Turcia a transmis un avertisment Libanului, pe fondul răpirii a doi piloţi turci
Ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, l-a avertizat marţi pe omologul său libanez în legătură cu "consecinţele negative" ale răpirii celor doi piloţi turci la Beirut.
Bărbat anchetat de Poliţie după ce şi-a lovit fiica de trei ani cu o piatră în cap
Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui au declanşat o anchetă în cazul unui bărbat din localitatea vasluiană Orgoieşti, acuzat că şi-a lovit fiica în vârstă de trei ani cu o piatră în cap, fetiţa ajungând în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.
Angela Merkel, profesoară de istorie la liceu: Cancelarul a povestit elevilor despre Zidul Berlinului - FOTO
Cancelarul german Angela Merkel s-a făcut profesoară de istorie, marţi, pentru a le explica unor elevi de liceu contextul în care a început construirea Zidului Berlinului în urmă cu 52 de ani.
Fanii Rapidului continuă protestele, la Casa Fotbalului
Aproximativ o sută de suporteri ai echipei Rapid protestează, marţi seară, la Casa Fotbalului, cerând demisia conducerilor FRF şi LPF, după ce luni ei au organizat o acţiune similară la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal.
Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost suspendat patru luni
Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost suspendat patru luni şi a primit o penalitate sportivă de 16.000 de lei pentru comportamentul său de la meciul cu Dinamo, din etapa a IV-a a Ligii I, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, preşedintele Comisiei de Disciplină a LPF, Valentin Epure.
Nava de război britanică HMS Westminster se îndreaptă spre Gibraltar
O navă aparţinând Royal Navy a părăsit marţi Anglia şi se îndreaptă spre Gibraltar, un teritoriu britanic unde va face escală în cadrul unor exerciţii militare prevăzute de mai mult timp, însă care coincid cu intensificarea tensiunilor între Londra şi Madrid.
S-a lansat Catalogul IKEA 2014.
IKEA Romania a lansat astazi, 13 august, noul Catalog IKEA 2014. In perioada 19 august - 8 septembrie, 950.000 de exemplare din noul catalog vor fi distribuite gratuit catre toate locuintele din Bucuresti, Ploiesti si imprejurimi. Noul Catalog include 324 de pagini de inspiratie si idei. Tema Catalogului de anul acesta este 'Bucura-te de fiecare moment petrecut acasa'. 'Anul acesta, ne concentram
Fan-clubul Mugur Isărescu sau fan-clubul stabilităţii financiare?.
Vineri, in 'Romania libera', jurnalistul Cristian Dogaru a publicat un comentariu in 14 puncte (si multe subpuncte) in care motiveaza de ce nu intra in fan-clubul Mugur Isarescu. Dreptul de optiune al domniei sale este suveran si in acest sens nu-i nimic de comentat. Numai ca domnul Dogaru semnalizeaza ca va merge intr-o directie si vireaza in alta directie. Scrie negru pe alb ca nu intra in fan-c
Motivele încătuşării lui Dinel Staicu. ...
Dinel Staicu, omul de afaceri care a scapat de o condamnare definitiva de 7 ani inchisoare contra 1,5 milioane de euro, a fost invinuit si retinut marti de procurorii DNA pentru de dare de mita. Dosarul este blindat de probe. Alaturi de Dinel a fost retinuta pentru complicitate la dare de mita si Carmen Ioana Popescu, contabila acestuia. Au mai fost invinuiti pentru complicitate Costinel Dinisoara
VIDEO Bono: Capitalismul scoate mai multi oameni din saracie decat ajutoarele
Bono, solistul grupului rock U2, a afirmat ca antreprenoriatul si capitalismul contribuie mai mult la reducerea saraciei decat ajutoarele.
​​FOTOGALERIE Cazinoul din Constanta, in pragul colapsului. Promisiunile de restaurare facute de Udrea, Mazare si Nicusor Constantinescu, fara finalitate
Cladirea cazinoului din Constanta este in continuare in paragina, in ciuda promisiunilor facute in ultimii ani de fostul ministru al Dezvoltarii, Elena Udrea, primarul Constantei, Radu Mazare, si presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, care spuneau ca vor restaura edificiul cu fonduri europene. Tencuiala de pe pereti si decoratiunile au inceput sa cada, treptele si balustradele
Biletele de tren se scumpesc de la 1 septembrie
Preturile biletelor de tren vor creste diferentiat de la 1 septembrie, cu pana la 10%, masura tinand cont de evolutia inflatiei si majorarea din ultimii doi ani a unor costuri ale CFR Calatori, cu combustibili, energie sau piese. Pentru rutele scurte (parcurse de trenurile Regio), cresterea va fi operata prin rotunjirea tarifului la 50 bani [...]
Miercuri: Canicula si disconfort termic
Miercuri 14 august, vremea va fi calduroasa in majoritatea regiunilor, iar in Oltenia, Muntenia, Banat, Dobrogea si sudul Moldovei local va fi canicula si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. In Lunca Dunarii se vor atinge 37 de grade.
Paladiul, singurul metal pretios pe plus
“Dupa ce mult timp a fost “Cenusareasa” metalelor pretioase, paladiul este singurul din aceasta categorie care a inregistrat pana acum pe 2013 o crestere de pret si – cel putin deocamdata- pare a avea sanse de a termina anul “pe plus”; la polul opus, pretul aurului pare a se indrepta spre prima scadere anuala din [...]

Niciun comentariu: