joi, 15 august 2013

Semnificaţii istorice pentru ziua de 16 august
În 1977, a încetat din viaţă Elvis Presley, idolul muzicii anilor '50-'60, actor în numeroase filme realizate special pentru el: "Veselie la Acapulco", " Blue Hawaii", "Viva Las Vegas" (n. 8 ianuarie 1935).

YESTERDAY

Polonia isi va limita participarea la misiunile militare - presedintele Bronislaw Komorowski
Polonia isi va limita participarea la misiuni militare indepartate de teritoriul sau, a anuntat joi presedintele polonez Bronislaw Komorowski, citat de AFP.
SUA avertizează cetăţenii americani să PĂRĂSEASCĂ Egiptul.
Statele Unite le-au recomandat, joi, cetatenilor lor sa paraseasca Egiptul, iar celor care intentioneaza sa mearga in aceasta tara sa isi amane calatoria din cauza violentelor, relateaza AFP, conform Mediafax. "Departamentul de Stat avertizeaza cetatenii americani sa isi amane calatoria in Egipt si pe cei care locuiesc in Egipt sa plece din cauza tulburarilor sociale si politice", potrivit unui co
Viaţa unui sfânt: Alexandru Todea.
Alexandru Todea este inmormantat la Blaj, alaturi de marele episcop unit Ioan Inocentiu Micu-Klein. Vasile Contiu a publicat un studiu dedicat cardinalului Alexandru Todea. Textul ofera publicului mai putin avizat surprize legate de viata si activitatea plina de daruire pentru credinta, dar si pentru tara, a lui Alexandru Todea, autorul inaltand, in memoria lui, un adevarat altar imginativ. Nascut
Folclor: „Duminicile lui Grigore Leşe“.
Duminica, 18 august, la ora 18.00, sunteti invitati pe terasa Librariei Humanitas Kretzulescu, la un eveniment incadrat in ciclul 'Duminicile lui Grigore Lese', ce reprezinta o intalnire lunara, care va avea loc pana in noiembrie, intre cel mai important promotor al folclorului romanesc autentic si publicul sau. In aceasta duminica, muzicianul Grigore Lese va vorbi despre patimi si suferinti in me
FRF: Le dorim fanilor rapidişti să îşi revadă echipa favorită, cât mai curând, în primul eşalon
Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi, într-un mesaj postat pe site-ul oficial, că salută decizia suporterilor rapidişti de a renunţa la greva foamei şi a precizat că le doreşte fanilor să aibă satisfacţia de a-şi revedea echipa favorită, cât mai curând, în primul eşalon.
MAE: Demersul Ministerului de Externe ungar, un exerciţiu conjunctural de imagine
MAE român apreciază că demersul Ministerului ungar de Externe, care l-a convocat joi pe ambasadorul Victor Micula, "reprezintă un exerciţiu conjunctural de imagine", precizând că afirmaţiile ministrului Corlăţean "au urmărit să elimine o eroare de evaluare perpetuată de ministerul de externe ungar"
Cel puţin 578 de morţi în violenţele de miercuri din Egipt
Dispersarea sângeroasă de către armată şi poliţie a manifestanţilor pro-Morsi la Cairo şi violenţele care s-au propagat în toată ţara au provocat, miercuri, moartea a 578 de persoane, dintre care 535 de civili, a anunţat joi un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii, citat de AFP.
Surpriză la o grădină zoologică din China: "leul" a început să latre
O grădină zoologică din provincia chineză Henan a stârnit nemulţumirea vizitatorilor, care au acuzat că au plătit biletul de intrare degeaba.
Surpriză la o grădină zoologică din China: "leul" a început să latre
O grădină zoologică din provincia chineză Henan a stârnit nemulţumirea vizitatorilor, care au acuzat că au plătit biletul de intrare degeaba.
Metoda umilitoare prin care o companie vrea să eficientizeze producţia. Ce trebuie să facă angajaţii
O companie cu capital american şi coreean din Honduras este anchetată de autorităţi după ce foştii angajaţi au mărturisit că au fost obligaţi să poate scutece pentru a nu fi nevoiţi să ia pauză pentru a merge la toaletă.
FOTO. Cum arată acum frumoasa Charlotte din celebrul film "Top Gun"
Când în 1986 juca rolul frumoasei Charlotte „Charlie” Blackwood în filmul „Top Gun”, actriţa Kelly McGillis avea 29 de ani.
Un suspect în cazul Anna Politkovskaia a fost împuşcat la Moscova
Unul dintre presupuşii complici ai uciderii, în 2006, a jurnalistei de opoziţie Anna Politkovskaia a fost împuşcat miercuri în centrul Moscovei, a anunţat joi avocatul său, Murad Musaiev.
Directorul CERONAV: Băsescu va da vineri o TESTARE pe un simulator de navigaţie.
Presedintele Basescu este asteptat, vineri dimineata, la Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), ca sa sustina o testare pe un simulator de navigatie, in cadrul cursului de reconfirmare a brevetului de comandant de nava, relateaza Mediafax. Cursul pe care il urmeaza Traian Basescu pentru reconfirmarea brevetului are o durata totala de 40 de
Ce a păţit o familie venită în concediu în Mamaia
O familie din Râmnicu Vâlcea a fost dată afară din hotelul în care îşi făcea vacanţa, pe litoral, scrie Replica Online. Nemulţumiţi de condiţiile de cazare, turiştii au făcut reclamaţie, iar patronul hotelului a hotărât să îi dea afară din stabiliment.
REACŢII la VIOLENŢELE din Egipt: Obama anulează manevrele militare din septembrie. Norvegia foloseşte termenul de "lovitură de stat"
Barack Obama a denunţat, joi, reprimarea manifestanţilor din Egipt, afirmând că ţara s-a angajat pe "un drum periculos", şi a anunţat anularea manevrelor militare comune cu Cairo de luna viitoare.
ATENTAT cu maşină-capcană la periferia Beirutului: 14 MORŢI şi 200 RĂNIŢI.
UPDATE: Cel putin 14 persoane au fost ucise si peste 200 ranite in atentatul cu masina-capcana de la periferia de sud a Beirutului, fieful miscarii siite Hezbollah, aliat al regimului sirian, potrivit unui nou bilant furnizat de agentia nationala de stiri ANI, relateaza AFP, conform Mediafax. "Zece cadavre si 42 de raniti au fost transportati la spitalul al-Sahel, patru cadavre si 100 de raniti la

Niciun comentariu: