miercuri, 18 septembrie 2013

Medicii şi asistenţii, protest fără precedent. Halatele albe ameninţă cu demisii în bloc

Mircea Badea şi Oreste, în război
Proiectul Roșia Montană i-a învrăjbit pe doi prieteni de-o viață. Realizatorii tv Mircea Badea șiOreste Teodorescu și-au anunțat “despărțirea” postând mesaje pe Facebook, fără a-l nominaliza pe celălalt şi fără a spune motivul disputei. Mesajele acide dintre cei doi sugerează foarte clar că cearta a fost provocată de felul în care fiecare s-a raportat la subiectul Roșia Montană: în timp ce Oreste participă la protestele din Piața Universității, Mircea Badea este mai degrabă împotriva manifestațiilor.
Primul care a deschis seria mesajelor a fost Oreste:
„Îmi iubesc prietenii și o voi face toată viața, dar când se întorc împotriva țării și a neamului, din care și ei fac parte, atunci, cu cea mai mare tristețe în suflet, mă întorc și eu cu fața de la ei”, a scris la rândul său Oreste. „În speranța că vom înțelege cu toții că degeaba cucerim lumea dacă ne pierdem sufletul, le spun bunilor mei prieteni: rămâneți cu Bine (le), nu vă vindeți conștiința și rodiți frumos. Cu ori ce preț și ori ce risc, nu vă părăsiți Bucuria. Am citit în ochii voștri teama și frustrarea ca s-ar putea să pierdeți toate comorile de pe pământ. Asta e bine, poate
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Debut de vis în Liga Campionilor pentru Mircea Lucescu: Real Sociedad-Şahtior Donetk 0-2
Formaţia ucraineană Şahtior Doneţk a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa spaniolă Real Sociedad, într-un meci contând pentru prima etapă a Grupei A a Ligii Campionilor. Golurile au fost marcate de Alex Teixeira, în minutele 65 şi 87.
Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat că victoria echipei sale, Şahtior Doneţk, s-a datorat experienţei superioare pe care o are formaţia ucraineană în principala competiţie europeană.
"Victoria a fost importantă deoarece nu cunoaşteam nivelul la care suntem. De aceea, în prima repriză am încercat să ţinem ritmul meciului sub control şi astfel nu am fost foarte ofensivi. Am venit aici după trei rezultate negative, ceea ce ne-a făcut să fim mai precauţi. La pauză, le-am spus jucătorilor că putem câştiga, iar în repriza a doua am devenit mai activi. Scorul putea fi chiar mai mare. Vreau să subliniez disciplina tactică de care a dat dovadă echipa noastră, care nu le-a oferit gazdelor posibilitatea de a crea pericol. În repriza a doua, tehnica jucătorilor noştri şi-a spus cuvântul. Cred că am câştigat astăzi mai ales datorită experienţei noastre în Liga Campionilor. Din ultimele şapte partide de debut în Liga Campionilor am câştigat şase. Este un start bun în
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Canada îngrijorată de migraţia ilegală a romilor: 67% dintre cei care au cerut azil, au ...
Agenţia Serviciilor de Frontieră din Canada (ASFC) se declară îngrijorată de rata înaltă a criminalităţii în rândul solicitanţilor de azil romi, veniţi din România, care pun "populaţia canadiană în pericol", potrivit unui raport citat în ediţia electronică a publicaţiei La Presse.
Raportul privind "migrarea ilegală" a persoanelor venite din Romania a fost publicat în noiembrie 2012, autorităţile constatând o creştere a numărului de romi, care trec clandestin frontiera dintre statul american Vermont şi provincia canadiană Quebec, pentru a cere azil în Canada.
"Imigranţii ilegali români de etnie romă vin în Canada tot mai frecvent, ocolind procesul de imigrare legală, pentru a beneficia de servicii sociale şi de programe generoase de ajutor pentru refugiaţi", potrivit acestui raport al ASFC.
"Acestă mişcare ilegală subminează nu numai sistemul de imigrare canadian, dar de asemenea pune în pericol populaţia canadiană, prin activităţile infracţionale pe care le desfăşoară majoritatea migranţilor veniţi în Canada", informează raportul.
Potrivit ASFC, aproximativ 30 la sută dintre romii adulţi care au cerut azil au fost inculpaţi de comiterea unor crime, în 2011. Numărul acestora a crescut până la 67 la sută, potrivit informaţiilor obţinute în baza unui eşantion al celor intraţi în Quebec, în aprilie 2012.
"Începând din 1998, a
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Medicii şi asistenţii, protest fără precedent. Halatele albe ameninţă cu demisii în bloc
Cadrele medicale au ieșit astăzi în stradă pentru a cere salarii mai mari. Pentru început, 120 de cadre medicale pichetează sediul Ministerului Sănătăţii şi pe cel al Ministerului Finanţelor. Protestul se anunţă a fi cel mai amplu în sistem din ultimii 15 ani. }n fiecare zi, timp de nouă zile, cadrele medicale vor protesta două ore pentru salarii mai mari și pentru alocarea mai multor bani de la buget pentru Sănătate..
Potrivit calendarului de proteste anunţat de Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate, acţiunile de pichetare vor fi organizate până în 27 septembrie, urmând ca în octombrie să aibă loc un protest la Guvern, iar în noiembrie ar putea fi declanşată greva generală, cu asigurarea unei treimi din activitate, dacă până atunci guvernanţii nu răspund solicitărilor medicilor. Reprezentanţii medicilor au mai spus că s-ar putea să existe şi demisii în bloc, dar şi anularea contractelor medicilor de familie cu casa de asigurări de sănătate.
Principala nemulţumire a personalului sanitar este legată de nivelul salariilor.
Lista revendicărilor, aprobată de Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate, conţine şase solicitări majore, respectiv alocarea a minumum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG

YESTERDAY

Niciun comentariu: