marți, 17 septembrie 2013

Zeci de persoane, marea majoritate români, dar și italieni, au participat duminică 15 septembrie în Italia la manifestații de susținere a protestului "Salvați Roșia Montană" în orașele Roma, Torino și Milano.
La Roma, ideea organizării unei manifestații, în paralel cu cele din România, au avut-o două românce. Alina Vărzaru a creat o pagină pe Facebook și a dat startul invitațiilor, Mioara Cristea Moraru s-a ocupat de obținerea autorizației de la primărie, alți români au contribuit cu aducerea pancartelor și a steagurilor.
Duminică 15 septembrie, protestul a avut loc în Piazza Santi Apostoli (zona Piazza Venezia), între orele 14.00 și 20.00. Manifestanții, care au stat mai multe ore sub ploaie, au strigat "Uniți salvăm Roșia Montană" și au afișat mesaje și însemne românești.
Câteva din participante au venit îmbrăcate în ie tradițională. Pe pancarte au fost scrise mesaje în română, italiană și engleză: "La vita vale piu dell'oro", "L ORO bruciaNO l'ambiente", "Save Rosia Montana", "Romania nu gustă cianura" .
Printre participanți s-au numărat și reprezentanții mai multor asociații de români din Lazio. Organizatorii nu au vrut ca manifestația să aibă însemne politice sau ale diferitelor ONG-uri.

"Fără cianură"

"Suntem aici, hotărâți, deși plouă, pentru că noi toți credem într-o idee. Suntem
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG

Niciun comentariu: