vineri, 18 octombrie 2013

Arestați la Pescara membrii bandei lui ”Berlusconi”, ”Badea” și ”Iliescu”

Jaf de un milion de euro în Paris cu suspecți români. Cincisprezece bărbați români sunt suspectați că au comis un jaf la un magazin de bijuterii și ceasuri de lux din Paris, valoarea daunei fiind de aproximativ un milion de euro.
Hoții au reușit să fugă cu 20 de ceasuri de lux. Infractorii nu s-au bucurat prea mult de prada lor, deoarece poliția franceză, ajutată de colegii români, a dat repede de urma lor: 5 suspecți au fost arestați la doar o zi de la comiterea jafului, ceilalți fiind dați în urmărire.

Cinsprezece hoți înarmați și cu fețele acoperite de cagule au spart un magazin de lux din centrul Parisului, vineri, 4 octombrie. Potrivit presei franceze, magazinul în care se vindeau ceasuri foarte scumpe a fost golit în câteva minute de infractori. Aceștia au intrat în magazin și i-au amenințat pe vânzători, pe paznici și pe clienți cu armele.
În timp ce un paznic avea pistolul la tâmplă, pus de unul dintre hoți, ceilalți au spart vitrinele și au luat ceasurile de lux, după care au fugit. Hoții au aruncat câteva fumigene pe stradă pentru a li se pierde urma.
Hoții au reușit să plece cu aproximativ 20
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Au fost arestați la Pescara membrii bandei lui ”Berlusconi”, ”Badea” și ”Iliescu”
Echipa mobilă de la Chestura din Pescara a pus în executare în zorii zilei de 2 octombrie șapte mandate de arestare preventivă emise pe numele unor italieni și români,componenți ai unei bande specializată în favorizarea și exploatarea prostituției, vătămări corporale, șantaj și amenințări. La operațiune au participat 50 de agenți de la chesturile din Pescara și Chieti.
Anchetele au avut în vedere controlarea și împărțirea teritoriului Pescara sud și Pineta Dannuziana din partea exploatatorilor prostituatelor. Deseori au avut loc agresiuni și ciocniri violente care aveau ca scop plata unui fel de "taxă de ocupare", cerută prostituatelor care nu erau supuse controlului de către grupul infracțional.
Anchetele au durat mai mult de un an și s-au bazat atât pe declarațiile unor fete victime ale exploatatorilor, cât și pe numeroase interceptări și servicii de control și filare.
Mandatele de arestare au fost emise pe numele luiViorel Verdeșan (foto), alias "Badea", alias "Berlusconi" (35 de ani), Ionel Crăciun, zis "Iliescu" (29), Alin Radu (32), Marius Coman (29), Lucian Kovacs (24), Elena Mădălina Lungu (24), și unicul italian, Giancarlo Paolini, zis Buton (59).
Majoritatea anchetaților sunt domiciliați la Francavilla al Mare.
Principalul anchetat, Viorel Verdeșan,
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Angajări la consulatul de la Roma: au fost admise patru persoane, iată și LISTA DE REZERVĂ
Lista candidaţilor admişi pentru ocuparea posturilor de funcţionar consular:
  • 1 NICOLAU ALEXANDRA CORINA
  • 2 TOMIŢĂ ANDREI GEORGE
  • 3 TUTU CRISTINA GIORGIANA
  • 4 PICA ION PIMEN


Lista candidaţilor admişi pe lista de rezervă:
  • 5 LIVINŢI OANA
  • 6 ITU ALEXANDRA
  • 7 GRIGORE ANA MARIA
  • 8 TODOSI CRISTIAN
  • 9 CEAUŞU LOREDANA
  • 10 NEAMŢU LAURA ROXANA
  • 11 OANCEA DIANA CRISTINA
  • 12 CĂLIMAN ŞTEFAN IONUŢ
  • 13 POPOVICI NICOLETA CĂTĂLINA
  • 14 UNGUREANU MONA MARIA
Candidaţii admişi vor fi contactaţi telefonic începând cu ziua de luni, 21 octombrie 2013, pentru demararea formalităţilor pentru angajare.
Candidaţii admişi pe lista de rezervă vor fi contactaţi ulterior în eventualitatea indisponibilităţii candidaţilor admişi pentru ocuparea posturilor sau în eventualitatea vacantării unor noi posturi în schema Secției consulare din cadrul Ambasadei.
Ambasada României în Italia mulţumeşte tuturor candidaţilor înscrişi la procesul de selecţie.

Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Ambasadoarea Dana Constantinescu s-a întâlnit cu românii din Perugia, viitoarea Capitală ...
Miercuri, 16 octombrie, Ambasadorul României în Italia a efectuat o vizită de lucru la Perugia, având ca obiectiv intensificarea colaborării româno-italiene în plan cultural şi economic, şi concretizarea unei prezenţe româneşti consistente în contextul candidaturii oraşului Perugia la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2019, se arată într-un comunicat am ambasadei.
Vizita Ambasadorului român s-a desfăşurat la invitaţia şi cu sprijinul preotului Ionuţ Radu, păstor al Parohiei române ortodoxe “Sfântul Sava de la Buzău” din Perugia, totodată iniţiator al mai multor proiecte culturale în colaborare cu autorităţile locale.
Programul vizitei Ambasadorului a inclus întâlniri cu primarul din Perugia, Wladimiro Boccali(foto), consilierul provincial pe teme culturale, sociale şi proiecte europene Donatella Porzi, consilierul regional pe teme culturale Fabrizio Bracco şi directorul fundaţiei Perugia2019, Bruno Bracalente. Au fost abordate aspecte legate de participarea românească la candidatura italiană pentru titlul de Capitală Culturală Europeană şi s-au pus bazele unui schimb de experienţă între Perugia şi România, având în vedere experienţa oraşelor româneşti Sibiu (2007) şi Cluj (2015).
De asemenea, Ambasadorul s-a întâlnit cu Prof. Lidia Costamagna, coordonator în cadrul Universităţii pentru Străini din Perugia, cu care a discutat consolidarea rolului jucat de comunitatea de studenţi români prezenţi la Perugia
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Deputatul  Aurelian Mihai cere la MAE situația încasărilor din ambasade și consulate
Deputatul Aurelian Mihai a depus de curând la Parlament două interpelări, adresate miniștrilor Titus Corlățean și Cristian David, cerându-le date cu privire la veniturile obținute de Ministerul Afacerilor Externe dinîncasarea taxelor consulare pe parcursul anului 2012, o situație pe fiecare țară din Europa de Vest în parte, precum și ostatistică cu numărul oficial al cetățenilor români aflați în tările europene.
Precizăm că este a treia interpelare a deputatului, ultima fiind adresată ministrului diasporei, Cristian David, cu privire la existența unui proiect de repatriere a românilor plecați la muncă în străinătate.
Deputatul Aurelian Mihai îi cere socoteală ministrului David despre repatrierea voluntară: ”Vreau să știu dacă există un astfel de proiect”

Domnule ministru,
Având în vedere extinderea consulatelor statului român în lume, precum şi existenţa unui număr consistent în lume de cetăţeni români care trăiesc în afara graniţelor ţării, vă solicit o situaţie a veniturilor obţinute din încasarea taxelor consulare pe parcursul anului 2012, precum şi o situaţie a veniturilor analitică calculată pe fiecare ţară din cadrul colegiului 1 Europa de Vest.

Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Dan Diaconescu prins cu minciuna, nu emite de la Vatican
“Afirmaţiile din mass-media din România conform cărora televiziunea OTV a lui Dan Diaconescu ar fi obţinut licenţa de difuzare de la Vatican, amenajarea studioului într-o ‘biserică a Vaticanului’ şirezidenţa în Vatican a lui Diaconescu însuşi sunt absolut false şi nefondate”, afirmă Pr. Federico Lombardi, directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, într-o declaraţie trimisă Pr. Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti și citată de catholica.ro
Declaraţia reprezentantului Sfântului Scaun vine după afirmaţiile făcute de Dan Diaconescu cum că ar emite din Vatican, publicate pe larg de presa din România.

De remarcat este și faptul că în transmisiile pe care le face, Diaconescu face tot posibilul ca telespectatorii să creadă că studioul este la Vatican. Acesta și-a creat chiar și o adresa mail”otvatican”.
Pr. Federico Lombardi arată, de asemenea, că “singurele transmisiuni tv difuzate din Vatican sunt cele ale Centrului de Televiziune Vatican”, iar “rezidenţa în Statul Cetăţii Vaticanului este acordată numai unui număr foarte redus de persoane – ecleziastici sau laici – datorită serviciului lor pentru Sfântul Scaun sau Statul Cetăţii Vaticanului (cea mai mare parte a angajaţilor Sfântului Scaun şi ai Statului Cetăţii Vaticanului au rezidenţa pe teritoriul italian)”.
Directorul Biroului de presă
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Naţionala va juca un amical cu Argentina
Argentina se pregăteşte pentru Campionatul Mondial din 2014 şi vrea să obţină titlul suprem chiar pe terenul eternilor rivali sud-americani. Pentru asta, argentinienii au programat o serie de meciuri amicale, iar printre adversare se află şi naţionala României.
Selecţionerul Alejandro Sabella a declarat că reprezentativa sa va juca contra Rusiei şi Bosniei, pe 15 şi 18 noiembrie, date la care sunt programate meciurile de baraj din Europa, iar cuRomânia va juca pe 5 martie, la Bucureşti, pe Arena Naţională.
"Avem două meciuri amicale în Statele Unite, pe 15 şi 18 noiembrie, cu Rusia şi Bosnia. Apoi, avem o altă partidă în martie, cu România. Vom vedea în aceste meciuri dacă mai avem nevoie de vreun jucător în mod special înainte de Cupa Mondială", a declarat Alejandro Sabella. Reamintim că Argentina ar fi trebuit să facă deplasarea la Bucureşti pe 6 septembrie 2011, la inaugurarea Arenei Naţionale. Din păcate, Messi şi celelalte vedete sud-americane nu au mai putut ajunge, aşa că România a jucat în compania Franţei.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG

Niciun comentariu: