duminică, 6 octombrie 2013

Ploaia nu se opreşte de mai bine de două zile în unele zone din ţară, iar situaţia nu se va schimba prea curând. Aseară a intrat în vigoare un cod portocaliu de ploi în Bucureşti şi opt judeţe din ţară, iar alte 13 sunt colorate în galben. Meteorologii se aşteaptă ca aici cantităţile de apă să depăşească 70-80 de litri pe metrul pătrat. Temperaturile sunt şi ele mai scăzute cu 10 grade decât este normal pentru această perioadă, iar frigul este simţit mai intens din cauza vântului puternic. În mai multe oraşe din ţară, canalele nu au mai făcut faţă, iar străzile s-au transformat în lacuri.
Capitala este şi ea sub atenţionare de vreme rea. Este pentru prima dată în ultimul an şi jumătate când s-a declarat cod portocaliu în Bucureşti. În timpul nopţii, mai multe străzi au fost inundate şi a fost necesară intervenţia lucrătorilor de la Apa Nova.
Probleme au fost şi în judeţul Ilfov. În Pantelimon şi Popeşti Leordeni, drumurile au fost acoperite de apă, iar vântul puternic a pus la pământ mai mulţi copaci.
În judeţul Constanţa, vântul puternic a închis porturile, după ce valurile au ajuns, în larg, şi la şapte metri.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Sute de români au protestat în Trafalgar Square: „Uniți, salvăm Roșia Montană!”
Câteva sute de persoane au protestat, duminică, 29 septembrie, în fața National Gallery, din Trafalgar Square, solidari cu demonstranții din România care încearcă să împiedice dezvoltarea controversatului proiect minier de la Roșia Montană.

Printre protestatari s-au aflat și câțiva cetățeni britanici. De altfel, unii dintre cei care au trecut prin zonă s-au alăturat protestului, după ce au fost informați despre scopul acestuia prin pliante împărțite de organizatori. S-a scandat „United we save Roșia Montană”, iar prin pancarte, atât în română cât și în engleză, s-a cerut oprirea mineritului pe bază de cianuri în România.




Mai multe fotografii, care îi reprezentau pe „artizanii” proiectului de lege privind mineritul pe bază de cianuri, printre care premierul Victor Ponta, ministrul Mediului, Rovana Plumb sau cel al Culturii, Daniel Barbu, au fost expuse în piață.


Protestul a avut parte și de un scurt moment muzical, doi tineri violoniști interpretând duete de Mozart.

O fată a adus la protest câteva kilograme de mămăligă cu brânză. Astfel,
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG

SEP 30

Ambasada Italiei la Bucureşti: România trebuie să intre în Schengen
România a îndeplinit criteriile tehnice de aderare la Schengen şi ar trebui "să-i fie asigurat accesul" în acest spaţiu, a precizat Ambasada României la Bucureşti, referitor la o serie de articole din presa franceză, potrivit Mediafax.

"Poziţia Guvernului italian este aceea că României ar trebui să-i fie asigurat pe deplin accesul în sistemul Schengen. De altfel, Italia consideră că autorităţile române au îndeplinit în totalitate şi cu succes toate condiţiile tehnice cu privire la aderare", se arată în răspunsul Ambasadei.

Romii ne ţin departe de Schengen. Franţa, decizie rasistă

Pe fondul campaniei electorale din Franţa, mai mulţi oficiali şi membri ai opoziţiei au declarat, în ultimele zile, că România şi Bulgaria nu întrunesc condiţiile de aderare la spaţiul Schengen.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Najat Vallaud-Belkacem, a declarat că "nu sunt întrunite condiţiile" pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. "Credem că nu sunt întrunite condiţiile (pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen) şi nu suntem singurii (care cred acest lucru)", a declarat Najat Vallaud-Belkacem.
Potrivit site-ului publicaţiei Journal du Dimanche, Olanda, Italia şi Spania refuză, de asemenea, intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

Franţa nu ne vrea în Schengen. Se teme de infractorii români

GermaniaCiteşte mai mult...

Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
SED
+TAG
POR a depasit pragul de 40% la gradul de absorbtie!
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Videanu şi Vosganian, acuzaţi de subminarea economiei naţionale. ...
Varujan Vosganian şi Adriean Videanu sunt acuzaţi că, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale omului de afaceri Ioan Niculae şi au folosit compania de stat Romgaz în interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.
Pe scurt, Vosganian, în perioada 2006-2008 şi Videanu, în perioada 2008-2010, au facilitat vânzarea de gaze naturale sub preţul pieţei de către statul român către SC Interagro. Cei doi sunt acuzaţi de complot şi subminarea economiei naţionale.
Videanu, sechestru pe avere
Averea lui Adriean Videanu a fost pusă sub sechestru. Este vorba de trei apartamente din Bucureşti, unul din Mamaia, vila din Snagov, dar şi 66.000 de acţiuni pe care acesta le deţine la trei societăţi comerciale. Valoarea totală a sechestrului este de 60 de milioane de euro.
„Sunt proceduri normale, fireşti, n-aş putea să vă dau detaliile, cauza se judecă de către domnii procurori. Nu vrem să facem acum justiţie prin televiziuni. Eu sunt primul interesat să dau toate informaţiile pe care le am astfel încât să se lămurească cauza
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Adrian Mutu, exclus de Piţurcă de la naţională
Adrian Mutu nu a fost inclus în lotul primei reprezentative a României pentru meciurile cu Ungariaşi Turcia, care au avut loc în luna septembrie, şi a ratat din nou convocarea la echipa naţională pentru meciurile cu Andorra (11 octombrie) şi Estonia (15 octombrie) din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2014.
Atacantul român trece printr-o periodă foarte slabă şi la echipa de club, AC Ajaccio. Practic, acesta ar fi motivul pentru care selecţionerul Victor Piţurcă nu l-ar fi convocat nici de această dată la echipa naţională. De asemenea, nici Ciprian Marica nu a prins lotul pentru ultimele două meciuri din preliminariile CM 2014, întrucât, rămas liber de contract după despărţirea de Schalke, nu şi-a găsit echipă.
Alături de „tricolori”
"El nu reprezintă viitorul echipei naţionale. E un capitol închis", a spus Victor Piţurcă despre Adrian Mutu, însă viziunea selecţionerului nu este împărtăşită şi de foştii colegi ai vârfului de 34 de ani. "Mutu este un jucător de valoare, nu cred că are rost să mai fie comentată valoarea lui. Dar este mai puţin important ce spun atâta timp cât nu decid eu", a spus Răzvan Raţ. Fundaşul lui West Ham a fost completat de
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Designerul Alexandru Ciucu învaţă actoria la Hollywood
Designerul Alexandru Ciucu s-a hotărât să îşi încerce norocul şi în actorie şi a plecat laHollywood pentru a se înscrie la una din cele mai bune şcoli de profil din Cetatea Filmului, New York Film Academy.
Soţul cântăreţei Alinei Sorescu va urma cursuri de actorie şi va studia scenariu, regieproducţieşi marketing de film. "Vreau să învăţ de la cei mai buni din branşă, de aceea am ales ca destinaţie Hollywood-ul. Filmul îţi permite să comunici mult mai bine emoţiile şi experienţele pe care vrei să le împartăşeşti. Am câteva idei de scenariu care cred că vor aduce o nouă percepţie asupra filmului românesc. Consider că împletirea fashion-ului cu cinematografia mă va împlini profesional", a declarat designerul.
Alexandru Ciucu îşi doreşte ca proiectele sale să contureze frumos imaginea externă aRomaniei. "Ştiu că este mult mai greu să construieşti valori decât să le distrugi, dar şi satisfacţia reuşitei este mult mai mare. Arta are puterea de a face cunoscute valorile româneşti, mai mult decât, spre exemplu, afacerile sau medicina, pentru că are expunere mult mai mare şi ajunge direct în sufletele oamenilor, înainte de a ajunge în mintea lor, unde pot fi alterate
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Animalistii ameninta: "Pe 3 octombrie vom asedia ambasada Romaniei de la Roma"
"Pe 3 octombrie toți în piață pentru a spune nu României", este apelul pentru manifestația de protest care va avea loc la Ambasada României din Roma, împotriva legii de eutanasiere a câinilor din România.
Manifestația a fost convocată de un anume "partid european pentru drepturile animalelor", care cere ca România să nu fie primită în Schengen din cauza acestei legi. Deja în fața consulatului onorific al României din Napoli, a avut loc o manifestație similară, în data de 20 septembrie.
Partidul european pentru drepturile animalelor (Pae) a dat publicității un comunicat în care se referă la "guvernul președintelui Băsescu", făcând ceva confuzii privind rolurile instituționale în țara noastră.
Manifestație în fața consulatului român din Napoli: ”Suntem gata să ocupăm consulatul”
Iată cum începe comunicatul: «Guvernul român al președintelui Băsescu este responsabil de uciderea a mii de câini vagabonzi, legalizând ucideri în masă prin metode atroce. Băsescu de fapt a ignorat legea română de protecție a animalelor dar și tratatele și convențiile internaționale.»
«În ciuda apelurilor europarlamentarilor și parlamentarilor italieni Muscardini (ECR), Zanoni (ALDE), Amati, Cirinnŕ și Granaiola PD), De Petris (SEL) și indiferent la manifestațiile activiștilor, guvernul
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Lanţ de cutremure în România. Judeţul Galaţi, zguduit de 9 ori în câteva zile
Nouă seisme au avut loc în ultimele zile în judeţul Galaţi. Cel mai recent, produs chiar în această dimineaţă, a avut o magnitudine de 3.6 grade pe Scara Richter.
Seismologii monitorizează atent zona, încearcând să identifice cauzele care au dus la producerea seismelor.
În zona Galaţi-Pechea din sudul Moldovei s-a înregistrat o secvenţă de cutremure superficiale, dintre care cele mai importante, cu magnitudini cuprinse între 3 şi 4 pe scara Richter. Cel mai puternic eveniment din cadrul secvenţei seismice înregistrate în zona în ultimele zile s-a produs aseară, având o magnitudine de 4 grade.
Cercetătorii de la Institutul de Fizică a Pământului au montat aparatură de monitorizare a mişcărilor telurice în trei locuri. Potrivit acestora, ar putea fi vorba de mai mulţi factori care au generat cutremurele.
Unul este instabilitatea solului. De vină ar putea fi şi inundaţiile din ultimele săptămâni şi, nu în ultimul rând, exploatările petroliere din zonă. Mai mulţi localnici s-au plâns că sub pământul pe care sunt ridicate casele se aud bubuituri, iar terenul se zguduie.
Dacă se va confirma că alunecările de teren sunt de vină, populaţia va fi evacuată. Primele concluzii sunt aşteptate peste două săptămâni.
„Avem un tip de fenomen în Galaţi,
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Împușcat din greșeală la Guidonia. "Am simțit o căldură în picior și am ...
Cătălin Mămăligaru, un tânăr de 30 de ani din Piatra Neamț, a venit în luna iulie, în Italia, cu un vis. Ca mulți alți români, a sperat să-și găsească un loc muncă, pentru a-și ajuta tatăl, rămas în țară. Acasă și-a lăsat și prietena, cu care speră să întemeieze, într-o bună zi, o familie. Însă, ca într-un film, soarta lui a fost cu totul alta.
La câteva zile după ce a ajuns în Italia, a fost împușcat în plină stradă, de niște necunoscuți, la Gudonia, lângă Roma. A ajuns la spital, de unde ne-a povestit în exclusivitate cum încearcă să se repună pe picioare, cu ajutorul unor italieni inimoși. Pentru că Italia rămâne țara unde speră să pună un ban deoparte pentru viitorul său.
Cum a ajuns în Italia? "La muncă, așa cum ajung marea majoritate dintre noi, deși nu știu italiană. Un prieten mi-a spus să vin la el, lângă Napoli. Lucra la un bâlci, cum îi spunem noi. La trei zile după ce am început să muncesc la carusel, bineînțeles, la negru, m-a sunat prietena mea. Tata era bolnav, așa că am lăsat tot și am decis să mă întorc să-i fiu alături. Mă are doar pe mine, eu am
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Îngrijitoare arestată la Acilia, fura argintăria
Carabinierii de la unitatea din Acilia (lângă Roma) au arestat-o cu acuzația de furt agravat pe S.M., îngrijitoare româncă de 54 de ani.

Aurul furat de "badante" a ajuns la ”Compro Oro"

Asistatul său, un bătrân de 91 de ani, a devenind suspicios din cauza comportamentului îngrijitoarei sale întrucât, în scurt timp, au început să lipsească în mod inexplicabil câteva obiecte de valoare păstrate în casă. Mai mult, crescuseră în mod vertiginos cheltuielile pentru nevoile casnice.

A furat 42.000 de euro de la bătrâna asistată

Bătrânul a povestit toate acestea unuia dintre fii ce s-a adresat carabinierilor din Acilia care, după ce au primit denunțul, s-au postat în proximitatea locuinței, reușind să blocheze femeia, care tocmai ieșise din locuința bătrânului cu două plase mari în mână.

Atac la contul bătrânei asistate

Militarii s-au apropiat și, pe timpul percheziției, au găsit în cele două plase tacâmuri din argint, părți de echipamente și alte obiecte tocmai sustrase. Îngrijitoarea infidelă a fost arestată cu acuzația de furt agravat și obiectele furate au fost restituite bătrânului.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Încercau să vândă inele false, escroci prinși la Udine
Au fost observați de câțiva automobiliști în timp ce opreau vehicule afirmând că au rămas fără carburant. Trei români, identificați apoi de carabinierii de la unitatea din Campoformido (Udine), au fost denunțați în stare de libertate pentru tentativă de înșelătorie.

Aur fals la “Compro Oro”

Cei trei, tată, mamă și fiu, fără domiciliu, s-au poziționat la marginea străzii, încercând să atragă atenția celor care treceau prin zona Basaldella. Celor care opreau, le cereau bani pentru a cumpăra carburant pentru Mercedes-ul lor. Însă era vorba de o stratagemă pentru a bloca mașinile în trecere, a intra în vorbă câteva minute cu șoferul, a cere un sprijin în schimbul unui inel din aur care de fapt nu era din aur.

"Poliția, banii la control", jefuită în stația de autocar la Rovigo

Cei trei s-au mutat apoi de la Basaldella la Pradamano în zona centrului comercial Bennet, însă au fost urmăriți de carabinieri, care au intervenit. În mașină a fost găsite un cuțit și șase inele false care au fost sechestrate. Românii au fost denunțați în stare de libertate.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG

Niciun comentariu: